Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Διάψευση "προσδοκιών" στα 2.400 τα νέα κρούσματα, πτώση...

Ελλάδα – Covid 19: Διάψευση “προσδοκιών” στα 2.400 τα νέα κρούσματα, πτώση και διασωληνωμένων ασθενών (364)

|

Η εικόνα του τελευταίου 24ωρου: 2.422 κρούσματα, 37 θάνατοι, 364 διασωληνωμένοι όσον αφορά την πανδημία… Πόσα τεστ έγιναν 

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες. Αυτοί που πίστευαν ότι το κοντέρ σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου – 3η ημέρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς – θα έγραφε ακόμη και 5.000 κρούσματα. Τι έχει συμβεί; Θα δείξει τις επόμενες ημέρες.

Στην ουσία, σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ο ΕΟΔΥ έδωσε 2.422 νέα κρούσματα όσον αφορά την πανδημία, 37 νέους θανάτους και 364 ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας… . Σε σύνολο 182.830 τεστ, η θετικότητα υπολογίζεται σε 1,32%.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.422, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 543 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, 317 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εμφάνισε και η Λάρισα, με 107. 47 τα υπό διερεύνηση κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 622.761 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων το 51,0% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.607 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,94 (95% ΔΕ: 0.83 – 1.02). ενώ την προηγούμενη Τετάρτη 8/8 ήταν 0,99.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.311 θάνατοι. 

Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 364 (το 64,8% είναι άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 81,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 330 (90.66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (9,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.069 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 224 (ημερήσια μεταβολή +9,27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 14.502 μοριακά τεστ και 168.328 rapid test. Σε σύνολο 182.830 η θετικότητα υπολογίζεται σε 1,32%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.435.435 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 10.815.999 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 144.096 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 14 Σεπτεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 33.694.851 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Από τα 1.405.286 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο, έχουν καταγραφεί 97.796 θετικά αποτελέσματα. 

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 154 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 11.976 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 262 θετικά (2.19%). 

Θετικότητα: Την εβδομάδα 06 Σεπτεμβρίου 2021 – 12 Σεπτεμβρίου 2021 (2021-W36) το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,10% σε σύνολο 686.712 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,81% σε σύνολο 430.734 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,37%.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΔΕΔΔΗΕ: Νέα διακοπή ρεύματος στην Κωμιακή Νάξου το Σάββατο 24 Μαΐου, πέντε ώρες χωρίς ηλεκτρικό

Εργασίες συντήρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της πρόληψης για την καλοκαιρινή περίοδο – Τι πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι

Πρόταση Ημέρας: Φασολάκια τσαουλιά με τριμμένη ντομάτα κι όχι μόνο…

Η πρόταση ημέρας με βάση τον "Γαστρονόμο" και ... Φασολάκια τσαουλιά με τριμμένη ντομάτα, μπούκοβο και λαδόξιδο

Μ. Καφούρος: Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για κρίσιμα ζητήματα της Σαντορίνης

Ποσόστωση για σεισμόπληκτους μαθητές, νέα σχολεία, στέγαση εκπαιδευτικών και ΚΕΔΑΣΥ μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Δανία: Στα 70 έτη το όριο συνταξιοδότησης από το 2040, νόμος χωρίς αντιδράσεις

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης σε 70 χρόνια για όσους γεννήθηκαν μετά το 1970, με το νέο σύστημα να συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής.

Serifos-Supercomputer Project: Παιδεία ή Τεχνολογία; Το σχολείο μπροστά στην πρόκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μια τολμηρή παρέμβαση των εκπαιδευτικών της Σερίφου για την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου της παιδείας στον 21ο αιώνα.

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

«ΝΑΙ στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΟΧΙ στη ΒΙΑ»: Εικαστικό εργαστήριο στη Νάξο για μικρούς και μεγάλους

Μια δημιουργική δράση από το Εργαστήρι Ζωγραφικής Φιλίππας Φλώρακα - Γιάννη Χάλκου , σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τη διευθύντρια του, Αθανασία Σιμπού

Φωτιά στην Κύθνο: Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Δεν απειλούνται κατοικίες

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κύθνο για πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Η Ομάδα Αιγαίου δίπλα στο Γυμνάσιο-ΛΤ Κουφονησίων: Αναβάθμιση και νέα πνοή στο σχολείο του νησιού

Με γενναιόδωρες προσφορές και τεχνολογικό εξοπλισμό, η Ομάδα Αιγαίου ενίσχυσε σημαντικά την εκπαιδευτική καθημερινότητα στο μικρό νησιωτικό σχολείο.

Στην 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα για τον κίνδυνο λειψυδρίας, στο κόκκινο οι Κυκλάδες

Η Ελλάδα στη 19η θέση παγκοσμίως στον δείκτη κινδύνου λειψυδρίας. Προβληματική εικόνα σε τουριστικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες. Δείτε τι αναφέρει έκθεση της Deloitte.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Οδός Παπαβασιλείου: Ένας δρόμος που περνάει από την καρδιά της Νάξου

Μια βιωματική αφήγηση για τη γλυκιά καθημερινότητα, τις μνήμες, τις ευγένειες και τις αξίες που ζουν ακόμη σ’ έναν δρόμο φτιαγμένο στο μέτρο του ανθρώπου

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος