Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Από την 1η Μαϊου τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ελλάδα: Από την 1η Μαϊου τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

|

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ αναλύει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ – Ποια μέτρα χαλαρώνουν – Προσωπικός γιατρός και δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα στο κινητό, οικονομικά κίνητρα στους ιδιώτες – Επισκέψεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς – Νέο πλαίσιο στη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες – 6.000 προσλήψεις μέσα στο 2022 

Tην επανεκκίνηση των μεταρρυθμίσεων στο πολύπαθο σύστημα υγείας σηματοδοτεί η αποδρομή του πανδημικού κύματος. Η οικοδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και ένα νέο πλαίσιο στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους αποτελούν, όπως λέει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», βασικούς άξονες ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού που αρχίζει να ξεδιπλώνεται έχοντας στο επίκεντρο τον ασθενή.

«Το σύστημα υγείας προσπαθούμε να το δούμε πρωτίστως με τα μάτια του πολίτη», λέει ο κ. Πλεύρης. Η Πρωτομαγιά θα είναι ορόσημο στην επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός, θα ανασταλούν όλα τα μέτρα.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ θα συνεχιστεί σταθερά για την αντιμετώπιση ενός νέου, σφόδρα πιθανού, κύματος το φθινόπωρο. Υπογραμμίζοντας τον επαγγελματισμό και την προσφορά των εργαζομένων στο σύστημα υγείας, «που απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία και τον όγκο των non COVID περιστατικών», ο υπουργός αναφέρει πως «η μισθολογική ενίσχυση όσων βρίσκονται στο ΕΣΥ είναι κάτι που αξιολογείται αυτοτελώς από την κυβέρνηση χωρίς να συνδέεται ούτε με τον προσωπικό ιατρό ούτε με τα απογευματινά χειρουργεία».

– Πώς ξεδιπλώνεται ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα; Πότε θα ολοκληρωθεί; Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μπορούμε να προσαρμόζουμε τα μέτρα σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες γίνεται. Πλέον τα δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία κορωνοϊού υποχωρεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα φανεί και στο σύστημα υγείας από τον επόμενο μήνα.

Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

– Οδικός χάρτης για την ενίσχυση των νοσοκομείων χρειάζεται; Θα είναι έτοιμο το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ενός νέου κύματος το φθινόπωρο; Το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Πλέον έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα νοσοκομεία και ιδίως οι ΜΕΘ σε υποδομές και εξοπλισμό. Είναι ενδεικτικό ότι διαθέτουμε πια περισσότερες από 1.300 κλίνες ΜΕΘ, από τις οποίες τουλάχιστον οι 500 μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς με λοίμωξη COVID-19. Αυτό που δυσκολεύει τώρα το ΕΣΥ -και θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα- είναι η διαχείριση των non COVID περιστατικών. Είναι μεγάλη η προσέλευση ασθενών που χρειάζονται και αναζητούν περίθαλψη για άλλα σοβαρά ζητήματα υγείας. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεών μας.

Έχει δρομολογηθεί η αναβάθμισή τους κτιριακά και σε υλικοτεχνική υποδομή και η στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό μέσω προκηρύξεων για 6.000 θέσεις μόνο για το 2022. Παράλληλα, όπου υπάρχει πρόβλημα, θα υπάρχει και ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες ιατρούς, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που έχουμε φέρει σε διαβούλευση.

– Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρετε στην εισαγωγική έκθεση, οικοδομεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πείτε μας πώς ωφελεί τον πολίτη, τον ασφαλισμένο. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ολιστική προσέγγιση του ΕΣΥ που πλέον θα λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη. Το σύστημα υγείας προσπαθούμε να το δούμε πρώτα με τα μάτια του πολίτη. Διαχρονικά κάθε προσπάθεια για ισχυρή ΠΦΥ απέτυχε διότι την αντιμετώπιζε αποσπασματικά. Εμείς την εντάσσουμε σε έναν συνολικό σχεδιασμό.

Ξεκινάμε από τις προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται δωρεάν στους πολίτες για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, αρχής γενομένης με το πρόγραμμα «Δοξιάδης», όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους και θα μπορούν να κάνουν δωρεάν την προληπτική εξέταση και να τους εξετάζει θεράπων ιατρός, συνεχίζουμε στην ΠΦΥ με την αναβάθμιση όλων των δομών και τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού, για να οδηγηθούμε στο ΕΣΥ, το οποίο και θα ενισχυθεί και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο προσωπικό. Για όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις έχουμε εξασφαλισμένους πόρους που μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

– Ο προσωπικός γιατρός αποτελεί πυλώνα της ΠΦΥ, όπως την περιγράφετε. Ποιοι γιατροί θα μπορούν να είναι οι προσωπικοί γιατροί των πολιτών; Με το νομοσχέδιο ενισχύουμε τις δομές της ΠΦΥ και διασφαλίζουμε γιατρό για όλους. Κάθε πολίτης θα έχει τον προσωπικό του ιατρό, τον οποίο θα επιλέγει ελεύθερα από μια λίστα, και θα είναι ο σύμβουλος υγείας του, θα τον καθοδηγεί σε κάθε ανάγκη που έχει αναφορικώς με τα θέματα υγείας. Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν την επίσκεψη στον προσωπικό τους γιατρό, όπως γίνεται σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με τη συνεργασία των Κέντρων Υγείας με τις ιδιωτικές δομές και την ενδυνάμωση της τηλεϊατρικής διασφαλίζει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για όλους. Για να το πούμε απλά, ο πολίτης έχει τον ιατρό του, τον οποίο επιλέγει ελεύθερα είτε, π.χ., από ιδιώτες γιατρούς, είτε από το Κέντρο Υγείας, είτε αν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Κέντρο Υγείας από ιδιωτικές δομές με τις οποίες θα γίνονται συμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας δωρεάν. Επίσης, αν βρίσκεται σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν ιατροί, θα μπορεί να επιλέξει και ιατρό από άλλη περιοχή και να τον συμβουλεύεται με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας,

– Πώς θα εξασφαλίσετε τη συμμετοχή των γιατρών στην ΠΦΥ; Για να πετύχει το μοντέλο του προσωπικού ιατρού θα πρέπει να ικανοποιούνται συγχρόνως δύο αναγκαιότητες: ο πολίτης να αισθανθεί ότι η Πολιτεία τού δίνει τη μεγαλύτερη παροχή στην ΠΦΥ εξασφαλίζοντας γι’ αυτόν τον προσωπικό του ιατρό -και άρα να αγκαλιάσει την ανάγκη να επιλέξει αυτόν τον ιατρό για να τον συμβουλεύει στα θέματα υγείας του- και ο ιατρός να αισθανθεί ότι αμείβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει στην Πολιτεία. Το μοντέλο του μισθού χωρίς αριθμό ασθενών -που ισχύει σήμερα- δεν ευνοεί τον δραστήριο ιατρό που θέλει να εγγράψει πολίτες και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Αντιθέτως, η πληρωμή κατ’ άτομο -την οποία νομοθετούμε- δίνει σαφές κίνητρο στον ιατρό να αναζητεί περισσότερους ασθενείς, να προσφέρει επιτυχώς τις υπηρεσίες του και να ξέρει ότι όσο περισσότερους ασθενείς έχει τόσο καλύτερα θα αξιολογείται και η υπηρεσία του από τον ΕΟΠΥΥ. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται έως και 2.000 ασθενείς ανά γιατρό. Γι’ αυτόν μάλιστα τον λόγο θέλουμε και οι γιατροί που βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας να έχουν κίνητρο με επιπλέον οικονομική απολαβή, να γίνονται οι ίδιοι προσωπικοί ιατροί. Θα είναι πολύ ισχυρό το οικονομικό κίνητρο ώστε οι γιατροί να συμμετάσχουν.

– Ο προσωπικός γιατρός θα είναι παθολόγος, γενικός γιατρός ή παιδίατρος, όπως ήταν μέχρι τώρα; Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι ότι προσωπικός ιατρός μπορεί να είναι ο καθένας διότι κανείς δεν περισσεύει. Θα μπορεί να είναι ιατρός που συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και ιατρός ειδικοτήτων που θα μπορεί να παρακολουθεί χρονίως πάσχοντες. Είναι απολύτως κατανοητό ότι ένας άνθρωπος με πρόβλημα καρδιάς θα θέλει να έχει ως προσωπικό ιατρό τον καρδιολόγο του και για πρώτη φορά, λοιπόν, δίνουμε τη δυνατότητα και σε ειδικούς ιατρούς να είναι προσωπικοί ιατροί. Ειδικώς, μάλιστα για τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που θέλουν να έχουν τον ρόλο του προσωπικού ιατρού για τους χρόνιους ασθενείς τους και τους παιδιάτρους, ο τρόπος αποζημίωσης θα διαφέρει προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο σύστημα ΠΦΥ. Επίσης, να προσθέσω ότι και οι πολίτες θα έχουν κίνητρο να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό, καθώς μέσω αυτών θα υλοποιηθεί ένα μείζον πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Από το 2023 θα διατεθούν 250 εκατ. ευρώ για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσω του προσωπικού ιατρού.

– Οι προσπάθειες μισθολογικής ενίσχυσης των γιατρών του δημοσίου συστήματος είτε μέσω του προσωπικού γιατρού στα Κέντρα Υγείας είτε μέσω των απογευματινών χειρουργείων, αποτελούν μια σιωπηρή αποδοχή ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αυξήσεις; Η μισθολογική ενίσχυση όλων όσοι βρίσκονται στο ΕΣΥ είναι κάτι που αξιολογείται αυτοτελώς από την κυβέρνηση χωρίς να συνδέεται ούτε με τον προσωπικό ιατρό ούτε με τα απογευματινά χειρουργεία. Τα απογευματινά χειρουργεία είναι κεντρική επιλογή που έχει ως γνώμονα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να μπορούν να λειτουργούν και με όρους ιδιωτικής οικονομίας ώστε τελικά ο πολίτης να έχει περισσότερες επιλογές για τα χειρουργεία του. Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την εξάντληση της πρωινής λίστας χειρουργείων.

Με τα απογευματινά χειρουργεία ο ασθενής θα έχει μια επιπλέον οικονομικότερη επιλογή από τις επιλογές των ιδιωτικών κλινικών, ο ιατρός θα έχει επιπλέον οφέλη και συνολικά το προσωπικό -νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό- θα αμείβεται, ενώ και το νοσοκομείο θα έχει έσοδα που θα τα χρησιμοποιεί το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να μπορεί να επιλέγει ιατρό του δημόσιου συστήματος. Οι μόνοι που χάνουν από τα απογευματινά χειρουργεία είναι οι ιδιώτες πάροχοι που θα δουν ένα ανταγωνιστικό και ισχυρό δημόσιο σύστημα. Οπότε το λέω ευθέως: τα απογευματινά χειρουργεία τα θέλουν όσοι επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πολίτη και του ΕΣΥ και δεν τα θέλουν όσοι επιθυμούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ιδιωτικών κλινικών για παραπάνω κέρδη.

– Επαναλαμβάνετε με κάθε ευκαιρία ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο των ασφαλιστικών εταιρειών στις συμβάσεις με τους παρόχους του: π.χ,. ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, έλεγχοι σε real time κ.λπ. Μια τέτοια εξέλιξη πόσο θα άλλαζε τα οικονομικά μεγέθη του ΕΟΠΥΥ; Και πώς το τυχόν κέρδος θα μπορούσε να ανακατευθυνθεί στον ασφαλισμένο ωφελώντας τον; Οι ιδιώτες πάροχοι πλέον θα αξιολογούνται με ποιοτικούς δείκτες. Και πρόκειται για κεντρική κυβερνητική μας πολιτική διότι θέλουμε να διασφαλίζουμε στον πολίτη τις καλύτερες δυνατές και ποιοτικές υπηρεσίες. Η εποχή όπου ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ και δεν αξιολογούσε τις υπηρεσίες που έπαιρνε ο πολίτης έχει περάσει. Με τα ποιοτικά κριτήρια ο ασφαλισμένος θα παίρνει τις ποιοτικότερες υπηρεσίες και με τον real time έλεγχο θα λαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές στις καλύτερες τιμές. Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να συμβαλλόμαστε με καλά διαγνωστικά που θα έχουν τα καλύτερα μηχανήματα, τις καλύτερες ιδιωτικές κλινικές που συνεπικουρούν έντιμα το ΕΣΥ και με υψηλού επιπέδου κέντρα αποκατάστασης. Το ποσό που θα εξοικονομείται με το ποιοτικό rebate και τις περικοπές στους παρόχους από τον real time έλεγχο θα επιστρέφει στο σύνολό του στον ασφαλισμένο για περισσότερες παροχές.

Ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει και έχει ως αυτοσκοπό τον πολίτη και όχι τους παρόχους. Οποιος θέλει να συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να σέβεται τον πολίτη – και σεβασμός στον πολίτη σημαίνει υψηλού επιπέδου παρεχόμενη υπηρεσία και αναγνώριση των χρημάτων που δίνει με τις εισφορές του ο ασφαλισμένος. Δυστυχώς στους μήνες που είμαι υπουργός Υγείας έχω δει πολύ καλούς παρόχους που ταλανίζονται λόγω του clawback και πολύ κακούς παρόχους που «κατάφεραν» εν μέσω lockdown να αυξάνουν τις υποβολές τους στον ΕΟΠΥΥ. Ολα όμως θα ελεγχθούν αναδρομικά και όποιος έχει ζημιώσει τον ασφαλισμένο θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών (video)

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (περίοδος 2021 - 22) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών. Ποια βραβεία πήραν (video)

Κλειστά αύριο Τρίτη (07/02) τα σχολεία σε Σύρο και Τήνο

Η Μπάρμπαρα κλείνει τα σχολεία αύριο Τρίτη (07/02) στην Σύρο και Τήνο

Το sequel του Avatar γκρέμισε τον “Τιτανικό”

Το νέο μπλοκμπάστερ του Τζέιμς Κάμερον ξεπέρασε σε εισπράξεις την άλλη υπερπαραγωγή του σκηνοθέτη «Τιτανικός», ως η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του διεθνούς box office

Κλειστά αύριο (07/02) τα σχολεία στην ορεινή Νάξο

Δείτε ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εκτακτο: Στις 22:00 η αναχώρηση του “Blue Star Naxos” από τον Πειραιά για Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες

Η ένταση του ανέμου καλά κρατεί.... Στις 22:00 αντί στις 5.30 η αναχώρηση απόψε του Blue Star Naxos για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Τουρκία: Και δεύτερος σεισμός (7.7 R.), στους 1200 οι νεκροί και συνεχίζεται η καταμέτρηση

Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία - Ο απολογισμός των θανάτων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε αρκετές πόλεις

Αντικειμενικές αξίες: Τι ζητούν 125 δήμοι;

«Βροχή» αιτημάτων για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών – Τι ζητούν 125 δήμοι

Σαντορίνη: Αναβολή αιμοδοσίας από την Τράπεζα Αίματος

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η έναρξη της αιμοδοσίας

Σαντορίνη – ΔΑΠΠΟΣ: Θρίαμβος για το ΓΕΛ Θήρας στους σχολικούς αγώνες

Το ΓΕΛ Θήρας επικράτησε μετά από εντυπωσιακά παιχνίδια του ΕΠΑΛ Θήρας για τα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο για το “Αδαμάντιος Κοραής”

Δεν θα εκτελέσει  το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στις 14:55 και αύριο 07/02/2023 από τον λιμένα της Θήρας στις 07:30

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Τρίποδες: Μετά μουσικής κόβει τη πίτα του ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων κόβει τη πίτα του - Που και η έκπληξη που υπάρχει