Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕκτακτο... Αεροδιακομιδή για 16χρονη λόγω ατυχήματος σε κρεοπωλείο

Εκτακτο… Αεροδιακομιδή για 16χρονη λόγω ατυχήματος σε κρεοπωλείο

|

Ενα από τα πλέον παράξενα και σοκαριστικά ατυχήματα είχαν να αντιμετωπίσουν απόψε αρχικά τα στελέχη της πυροσβεστικής και στη συνέχεια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου όταν το χέρι 16χρονης πιάστηκε στη μηχανή του κιμά στο κρεοπωλείο του πατέρα της – Περίπου 90 λεπτά χρειάστηκαν οι πυροσβέστες να απελευθερώσουν το χέρι της νεαρής από τη μηχανή (!!!) 

Είναι από τα σενάρια που τα βλέπεις στην μεγάλη ή την μικρή οθόνη και δεν πιστεύεις εάν είναι πραγματικό… Και το κυριότερο εύχεσαι εάν έχεις άμεση σχέση είτε με το ιατρικό επάγγελμα είτε με Σώματα Ασφαλείας να μην το αντιμετωπίσεις…

Σήμερα το βράδυ λίγο πριν τις 9 οι άντρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου της Νάξου δέχτηκαν κλήση για να αναλάβουν δράση… Τι αντιμετώπισαν; Ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο όπως μας είπαν στη Νάξο τα τελευταία χρόνια… Το χέρι έφηβης (γύρω στα 16) είχε πιαστεί στη μηχανή του κιμά στο κρεοπωλείο του πατέρας της. Αποτέλεσμα; Λόγω του τρόπου λειτουργίας της  μηχανής, τράβηξε το χέρι και όπως ήταν κατανοητό άμεσα υπήρξε  η αντίδραση από τους παρευρισκόμενους ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο και η πυροσβεστική ώστε να απεγκλωβιστεί το χέρι της νεαρής.

Κάτι που δεν ήταν εύκολο. Με αποτέλεσμα να έχουμε τη μεταφορά της μικρής με τον μηχανισμό στο Νοσοκομείο …

Αξιοσημείωτο είναι ότι έξι άντρες της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Πυραγό Χρήστο Μπόμπη δούλεψαν για περίπου 90 λεπτά έως να κόψουν το σίδερο της μηχανής (σ.σ. ιδιαίτερα παχύ και ανθεκτικό) με τροχό ώστε να απελευθερώσουν το χέρι…Εάν μάλιστα προσθέσετε και στο σκηνικό την παρουσία και μάνικας για την αποφυγή ανάφλεξης από σπινθήρες κατανοεί κανείς ότι βίωνε κάποιο από τα τηλεοπτικά επεισόδια σειρών με ιατρικά παράξενα θέματα… 

Παράλληλα, το ιατρικό τιμ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να μπορέσει να σταθεροποιήσει τη μικρή ενώ βέβαια οι δικοί της έξω βρίσκονταν σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση…

¨Όλα κύλησαν καλά, το σίδερο κόπηκε, η μικρή σταθεροποιήθηκε και φεύγει με ελικόπτερο (έκτακτη διακομιδή) για την Αθήνα όπου θα γίνει προσπάθεια ώστε να μπορέσει το χέρι της μικρής (στο καρπό και κάτω το πρόβλημα) να αποκατασταθεί..

Ευχόμαστε στην μικρή και την οικογένειά της ότι καλύτερο και γρήγορα επιστροφή με το χαμόγελο ει δυνατόν στα χείλη, αφήνοντας πίσω μία απίστευτη περιπέτεια.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αστροβραδιά στη Νάξο: Μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης του ουρανού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, διοργανώνει απόψε μια μαγευτική βραδιά στο ΔΑΚ Νάξου με τηλεσκόπια και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό.

«Εργοτάξιο η Κόρωνος» – Βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο με στόχο την ασφάλεια

Το Επαρχείο Νάξου προχωρά σε παρεμβάσεις με νέα στηθαία και τοιχία, ενώ οι κάτοικοι θυμούνται τις δυσκολίες του παρελθόντος και ζητούν περισσότερα έργα.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στο Φιλώτι Νάξου

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 70 m2 στο Φιλώτι της Νάξου

Εργαστήριο Καινοτομίας στη Νάξο: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα με 3D εκτύπωση

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου, μαθητές και γονείς συναντιούνται σε μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργίας και γνώσης, με 3D σχεδίαση και τη θεωρία των Πολλαπλών Νοημοσυνών.

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Συγκέντρωση στη Νάξο για τα Τέμπη: Φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιοσύνης

Πολίτες της Νάξου ενώθηκαν στη φωνή διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας απαντήσεις και απονομή δικαιοσύνης.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media