Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕΚΑΒ: Νέος (ο παλιός) πρόεδρος ο Νίκος Παπαευσταθίου

ΕΚΑΒ: Νέος (ο παλιός) πρόεδρος ο Νίκος Παπαευσταθίου

|

Νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ο παλιός Νίκος Παπαευσταθίου, με καταγωγή από την Πάρο και μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια – Προς συνένωση πάμε του ΕΚΕΠΥ με το ΕΚΑΒ

Όχι ότι δεν θα είχαμε αλλαγή…. Νέος πρόεδρος, ο παλιός,  του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ορίζεται, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο πρώην διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου και παίρνει τη θέση του χειρούργου γιατρού Παναγιώτη Τζανετή, ο οποίος δεν έμεινε στη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ περισσότερους από δέκα μήνες (είχε αναλάβει τέλη Νοεμβρίου)….

Όπως αναφέραμε, ο Παπαευσταθίου – με καταγωγή από τη Πάρο –  υπήρξε ξανά πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατά τη δεκαετία του 2000. Μάλιστα,  το 2004 διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και εκπρόσωπος του υπουργείου σε διυπουργικές ομάδες και επιτροπές (2004 – 2010). Το 2004 ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΑΒ και από το 2006 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του ιδίου φορέα.  Από το 2010 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εργοστασίων φωτοβολταϊκών στον όμιλο εταιρειών Solar Cells Hellas.

Από το 2014 έως και ..χθες ήταν διοικητής του ΕΚΕΠΥ. Το ΕΚΕΠΥ έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ασκήσεις ετοιμότητας σε νοσοκομεία όλης της χώρας, για την επείγουσα αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών. Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαευσταθίου είχε το συντονισμό των υγειονομικών υπηρεσιών και στις πρόσφατες κρίσεις στη Μάνδρα και το Μάτι.

Προς συνένωση ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ

Σημειώνεται πως στα χέρια του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας βρίσκεται πρόταση για την συνένωση ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, η οποία όπως πληροφορείται το protothema.gr, έχει γίνει δεκτή. Η δημιουργία ενός Υπερ-Φορεα που θα συνδέει τον χώρο της προ-νοσοκομειακης φροντίδας (την ευθύνη για την οποία έχει σήμερα το ΕΚΑΒ) και της νοσοκομειακής φροντίδας (την οποία εποπτεύει το ΕΚΕΠΥ) θεωρείται μονόδρομος προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και στα δύο πεδία.

Επίσης, εκτιμάται ότι μόνο οφέλη θα υπάρξουν από τη διασύνδεση των επειγόντων περιστατικών που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ με τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.  Τέλος, από τη λειτουργία υπό κοινή ομπρέλα των δύο φορεων ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το “στίγμα” τους σε περίπτωση γεγονότων φυσικών καταστροφών ή παρεμφερών συμβάντων και τις λύσεις που μπορεί να δοθούν μέσω των κεντρικών συντονιστικών οργάνων, όπως πχ της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι λεπτομέρειες της συνένωσης και η επόμενη μέρα για ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ εκτιμάται ότι θα καταρτιστούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφία: ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης