Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑστεγοι γιατροί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Αστεγοι γιατροί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

|

Η Σαντορίνη και πάλι στο προσκήνιο ελέω της έλλειψης καταλύματος όσον αφορά τους Δημοσίους υπαλλήλους (γιατρούς – εκπαιδευτικούς) – Εντυπωσιακή καταγγελία από την Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας και η …σύγκριση γιατρών – εκπαιδευτικών 

Πρώτα ήταν οι άστεγοι εκπαιδευτικοί, που εργάζονταν σε σχολεία της περιφέρειας και αναγκάζονταν να κοιμούνται σε ξαπλώστρες στις παραλίες ή στα αυτοκίνητά τους.

Τώρα είναι οι άστεγοι νοσοκομειακοί ιατροί, οι οποίοι εργάζονται σε νησιά και άλλα δημοφιλή παραθεριστικά κέντρα, όπως η Σαντορίνη.

Με την αύξηση του τουρισμού και την ανάπτυξη του φαινομένου Airbnb, τα ενοίκια στην άλλοτε φτωχή Θήρα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα πληρώσουν οι υγειονομικοί με τους μισθούς που παίρνουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ειδικευμένοι ιατροί με άνω των 20 ετών προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του «επιδόματος παραμεθορίου», λαμβάνουν «καθαρά» 1.270 ευρώ τον μήνα. Τα δε ενοίκια των σπιτιών στη Σαντορίνη – σε όλα τα χωριά του νησιού – δεν «πέφτουν» κάτω από 500 ευρώ.

«Ένα σπίτι 50 τ.μ. μπορεί να το ενοικιάζουν 500 ευρώ. Μου έλεγε ένας γνωστός μου τις προάλλες ότι βρήκε σπίτι 80 τ.μ. με 600 ευρώ και ένιωθε πολύ τυχερός. Με την επέκταση του Airbnb δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια που να μπορούν να πληρώνουν το ενοίκιό τους οι ιατροί. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ίμπιζα», δηλώνει γνωστή αρχιτέκτονας και μόνιμη κάτοικος του νησιού. Όπως λέει,τώρα ετοιμάζεται ο Δήμος Θήρας να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διαμονή των ιατρών, δημιουργώντας οικίες σε χώρους που λειτουργούν σήμερα ως αποθήκες.

Σύμφωνα με καταγγελία ιατρών – εκπροσώπων της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήρας είναι κυριολεκτικά άστεγοι και διαμένουν σε κενούς θαλάμους του ίδιου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Τουλάχιστον», σχολιάζουν, «είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους εκπαιδευτικούς που αναγκάζονταν να κοιμούνται σε ξαπλώστρες στις παραλίες, καθώς ως γνωστόν τα σχολεία δεν διαθέτουν δωμάτια με κρεβάτια…».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας