Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑπέκτησαν το δικό τους "σπίτι"

Απέκτησαν το δικό τους “σπίτι”

|

Πραγματοποιήθηκαν χθες (Μεγάλη Τετάρτη 27/04) τα εγκαίνια του “σπιτιού” καρκινοπαθών στην Ερμούπολη Σύρου 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων έχει από χθες το δικό του σπίτι… Άνοιξε με κάθε επισημότητα η πόρτα των γραφείων στο κέντρο της Ερμούπολης για να προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά σε όλους τους συνανθρώπους μας που αναζητούν μία διέξοδο, ένα λόγο ελπίδας και συμπαράστασης στη δύσκολη μάχη που δίνουν καθημερινά. Και όλοι έβαλαν το χεράκι τους ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το πανέμορφο ..σπίτι. Και ο Δήμος Ερμούπολης που δώρισε το ακίνητο και ο επιχειρηματίας κος Αντώνης Κομνηνός που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη δαπάνη επισκευής και εξοπλισμού… 

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου 

“Σήμερα (σ,σ, Χθες Μεγάλη Τετάρτη) το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” , συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τον Εφημέριο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, τέλεσε τα Εγκαίνια των Γραφείων του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων, που στεγάζονται σε Αίθουσα πλησίον της κεντρικής Αγοράς, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και ανακαινίσθηκε με χορηγία του Εφοπλιστού κ. Κομνηνού, παρουσία του Επισκόπου των Καθολικών Σύρου, Σεβ. κ. Πέτρου Στεφάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δούναβη, του Προεδρεύοντος του Νοσοκομείου Σύρου, ιατρού κ. Πανωηλία, του Διευθυντού του Νοσοκομείου κ. Τρίντζαλη, των Πολιτευτών κας Αικ. Μονογυιού και κ. Γ. Βακονδίου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διευθυντού της Εθνικής Τράπεζας, της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου, του επί τιμή Νομάρχη κ. Μπάϊλα και πλήθους Ερμουπολιτών και επισκεπτών της Σύρου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” εξέφρασε τη χαρά του για την απόκτηση στέγης, όπου θα διακονούνται με ενισχυτικό και παραμυθητικό λόγο άνθρωποι με πολλά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται θάρρος και υπομονή.
Συνεχάρη δε την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Μπάϊλα, και κατέληξε λέγων “εύχομαι πολύ γρήγορα το Γραφείο αυτό να κλείσει και ο Σύλλογος να διαλυθεί, επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον ασθενείς!”.
Συγχαρητήρια, ωσαύτως, και ευχές απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος κ. Πέτρος και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός.
Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, κα Ευ. Μπάϊλα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κομνηνό και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθειά του Συλλόγου, ανέφερε ότι στον ένα χρόνο άτυπης λειτουργίας του Συλλόγου φιλοξενήθησαν και περιεθάλπησαν 150 ασθενείς από τις Κυκλάδες.
Ή Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και την ευχή όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητρόπολης Σύρου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)