Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑμοργός - Κέντρο Υγείας: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Καραϊσκός, ενημέρωση για...

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Καραϊσκός, ενημέρωση για τεστ

|

Επιστροφή στα σχολεία… Η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού, η δήλωση του Δημάρχου Λευτέρη Καραϊσκού ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό… 

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σήμερα και μαθητές, μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με επικαιροποιημένο  υγειονομικό πρωτόκολλο. Στην Αμοργό έχουν προμηθευτεί όλοι τα απαιτούμενα σελφ τεστ και το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και υγειονομική προστασία εξαρτάται από την πιστή τήρηση των μέτρων καθώς και την υπευθυνότητα που καλούμαστε ι να δείξουμε όλοι.

Σε ότι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο έλεγχος επεκτείνεται πλέον σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε, «Τα σχολεία ανοίγουν και εύχομαι καλή επάνοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Πρωτίστως για να προστατέψουμε την υγεία μας και στη συνέχεια για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση. Παρακαλώ να ακολουθούν όλοι τις συστάσεις του Δήμου και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.»

Θετικός ο Δήμαρχος 

Ο Λευτέρης Καραϊσκος πάντως είναι θετικός και παραμένει στο σπίτι. Χωρίς συμπτώματα – όπως σημείωσε είχε επιστρέψει από ταξίδι εκτός νησιού-  γιατί έχει κάνει και την αναμνηστική δόση και όπως σημειώνει μέσα από τη σελίδα του…  Τι αναφέρει ο πρώτος πολίτης της Αμοργού; ”  Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και ότι προβλέπεται για όσους επιστρέφουν στην Αμοργό από ταξίδι, έμεινα αρχικά σε οικειοθελή καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα προληπτικού pcr τεστ. Το αποτέλεσμα έδειξε πως είμαι θετικός στον κορονοϊό.

Ευτυχώς λόγω του πλήρους εμβολιασμού δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα. Παραμένω σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εργασία από το σπίτι και σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες μας συνεχίζουμε το έργο για την Αμοργό μας!!! Συμπατριώτες, στηρίζουμε τον εμβολιασμό και επιστρέφοντας στο νησί ακολουθούμε τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας!!! Καλή χρονιά σε όλους με αισιοδοξία και υπευθυνότητα!!!”


 

Η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού 

Υπάρχει βεβαια και η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού για όσους χρειάζονται την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση από την πανδημία… Και όπως διαβάζουμε ”  Με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η οποία έχει επηρεάσει και το νησί μας, παρακαλούμε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, να τηρήσουν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι σημαντικό να γίνει η έγκαιρη προμήθεια των self test από όλους τους δικαιούχους και να μην παραλείψετε να τα εκτελέσετε στις προτεινόμενες ημερομηνίες ( Κυριακή 9/1, Δευτέρα 10/1, Πέμπτη 13/1). Αν κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικός παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα ή θετικό self test παρακαλούμε να επικοινωνήσει με ένα από τα ιατρεία του νησιού.

ΚΥ Αμοργού: 22850- 71207 /  ΠΠΙ Αιγιάλης: 22850- 73222 /  ΠΙ Καταπόλων: 22850 – 71805 /  ΠΙ Αρκεσίνης: 22850- 72250


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.