Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑμοργός - Κέντρο Υγείας: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Καραϊσκός, ενημέρωση για...

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Καραϊσκός, ενημέρωση για τεστ

|

Επιστροφή στα σχολεία… Η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού, η δήλωση του Δημάρχου Λευτέρη Καραϊσκού ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό… 

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σήμερα και μαθητές, μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με επικαιροποιημένο  υγειονομικό πρωτόκολλο. Στην Αμοργό έχουν προμηθευτεί όλοι τα απαιτούμενα σελφ τεστ και το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και υγειονομική προστασία εξαρτάται από την πιστή τήρηση των μέτρων καθώς και την υπευθυνότητα που καλούμαστε ι να δείξουμε όλοι.

Σε ότι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο έλεγχος επεκτείνεται πλέον σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε, «Τα σχολεία ανοίγουν και εύχομαι καλή επάνοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Πρωτίστως για να προστατέψουμε την υγεία μας και στη συνέχεια για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση. Παρακαλώ να ακολουθούν όλοι τις συστάσεις του Δήμου και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.»

Θετικός ο Δήμαρχος 

Ο Λευτέρης Καραϊσκος πάντως είναι θετικός και παραμένει στο σπίτι. Χωρίς συμπτώματα – όπως σημείωσε είχε επιστρέψει από ταξίδι εκτός νησιού-  γιατί έχει κάνει και την αναμνηστική δόση και όπως σημειώνει μέσα από τη σελίδα του…  Τι αναφέρει ο πρώτος πολίτης της Αμοργού; ”  Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και ότι προβλέπεται για όσους επιστρέφουν στην Αμοργό από ταξίδι, έμεινα αρχικά σε οικειοθελή καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα προληπτικού pcr τεστ. Το αποτέλεσμα έδειξε πως είμαι θετικός στον κορονοϊό.

Ευτυχώς λόγω του πλήρους εμβολιασμού δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα. Παραμένω σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εργασία από το σπίτι και σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες μας συνεχίζουμε το έργο για την Αμοργό μας!!! Συμπατριώτες, στηρίζουμε τον εμβολιασμό και επιστρέφοντας στο νησί ακολουθούμε τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας!!! Καλή χρονιά σε όλους με αισιοδοξία και υπευθυνότητα!!!”


 

Η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού 

Υπάρχει βεβαια και η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού για όσους χρειάζονται την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση από την πανδημία… Και όπως διαβάζουμε ”  Με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η οποία έχει επηρεάσει και το νησί μας, παρακαλούμε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, να τηρήσουν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι σημαντικό να γίνει η έγκαιρη προμήθεια των self test από όλους τους δικαιούχους και να μην παραλείψετε να τα εκτελέσετε στις προτεινόμενες ημερομηνίες ( Κυριακή 9/1, Δευτέρα 10/1, Πέμπτη 13/1). Αν κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικός παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα ή θετικό self test παρακαλούμε να επικοινωνήσει με ένα από τα ιατρεία του νησιού.

ΚΥ Αμοργού: 22850- 71207 /  ΠΠΙ Αιγιάλης: 22850- 73222 /  ΠΙ Καταπόλων: 22850 – 71805 /  ΠΙ Αρκεσίνης: 22850- 72250


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βόρεια Μακεδονία – Τραγωδία: 59 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες

Συλλήψεις και σκιές διαφθοράς με φόντο την πολύνεκρη τραγωδία – Δεκάδες τραυματίες σε ελληνικά νοσοκομεία

Βατικανό: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου από το Νοσοκομείο

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Με το μυαλό στον Ολυμπιακό, ήττα εντός έδρας από τον Πανιώνιο με 3-1 σετ

Εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο για τον ΑΟ Θήρας (3-1 σετ) .. .Με το μυαλό στον Ολυμπιακό οι αθλήτριες του ΑΟ Θήρας ελέω final 4 στο κύπελλο - Ποιος ο αντίπαλος στα πλέι οφ

Κυβέρνηση – Εκτακτο: Παραίτηση του Υφυπουργού Ενέργειας, Αρίστου Δοξιάδη

Δοξιάδης «Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα»

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κέρδισε τον ΕΦΑΟΖ, εξασφάλισε πλεονέκτημα έδρας στο 1ο γύρο των πλέι οφ

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας απέναντι στον ΕΦΑΟ Ζωγράφου (80-66), κλείδωσε την 3η θέση και πάει στη Νίκαια για έναν .. πρόωρο τελικό χωρίς όμως ουσιαστικό ενδιαφέρον

Αμοργός: Σεισμός 4,1 R με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός στο νησί του “απέραντου γαλάζιου”

Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5,9 χιλιόμετρα

Αλβανία – Εκκλησία: Νέος Αρχιεπίσκοπος ο μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Η τελετή ενθρόνισης του νέου προκαθημένου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει όλοι να εντάξουν στην καθημερινότητα τους

Τα προϊόντα περιποίησης που πρεπει όλοι να εντάξουν στην καθημερινότητα τους - Ποια είναι

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο (17/03) σε περιοχή της Γαλήνης

Σε ποια περιοχή της Γαλήνης αύριο Δευτέρα (17/03) θα έχει πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Μήλος – Αεροδρόμιο: Απέκτησε κατάστημα εντός η Autohellas Hertz

Autohellas Hertz: Ενίσχυση δραστηριότητας στις Κυκλάδες-Νέο κατάστημα στο αεροδρόμιο Μήλου

Νάξος – Υδρομετρητές: Ενεργοποιήθηκε ο “Big Brother”, έπιασε τους .. νεροκλέφτες

Οι νεροκλέφτες, τα πειραγμένα υδρόμετρα / υδρομετρητές και το άγρυπνο «μάτι» του Big Brother που «δούλεψε» καλά!

Blue Star Delos: Εκτακτη προσέγγιση στην Σύρο, ποιος ο λόγος;

Το Blue Star Delos θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ έκτακτη προσέγγιση στην Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Σκαδό – Γυμνάσιο: Με μία ιστορία αγάπης και .. μίσους το ταξίδι των μαθητών στην Πάντοβα (video)

Μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού ταξίδεψαν στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου παρουσίασαν την ιστορία αγάπης και μίσους που φέρεται να διαδραματίστηκε στον Πύργο Κόκκου πριν πολλά χρόνια (video)

Καρυστιανού: Ποια είναι η Ναξιώτισσα δικηγόρος στο πλευρό της;

Η Μαρία Γρατσία που είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2023 με τα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Νάξος – Fast & Easy: Μία δράση που ήρθε να καλύψει κάθε μας ανάγκη

Fast & Easy.. Γρήγορα και απλά... Μία δράση στις .. δύο ρόδες που έρχεται να καλύψει άμεσα κάθε μας ανάγκη

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Ανοίγει νωρίτερα φέτος η περίοδος της Κρουαζιέρας

Ανοίγει νωρίτερα (14/03) φέτος η περίοδος Κρουαζιέρας στη Μύκονο - Η αναμονή για το ρεκόρ αφίξεων

Θύελλα Καμαρίου: Ταξίδι είκοσι (20) ωρών μέσω Ιου και Πειραιά για να αναμετρηθεί στη Μήλο με τον Παμμηλιακό

Απίστευτο και όμως Κυκλαδίτικο: Είκοσι (20) ώρες θα ταξιδέψει η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη στη Μήλο για να αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό το απόγευμα Σαββάτου (15/03)

Aegean Air: Συνδέει την Θεσσαλονίκη με τη Σύρο και την Σμύρνη

Η Aegean Air θα συνδέσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη και την Σύρο - Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Δεκατέσσερις (14) σκούφοι σε εστιατόρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων (λίστα)

Γ. Χατζημάρκος: Η Περιφέρεια μας, με διακρίσεις, τίτλους και δικό της σήμα γαστρονομίας, έχει συμβάλει καθοριστικά στο κτίσιμο αυτής της κουλτούρας που την φέρνει ψηλά κάθε χρόνο στα βραβευθέντα εστιατόρια