Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑΔΜΗΕ - ΕΚΑΒ: Δωρεά θαλάμων αεροδιακομιδής

ΑΔΜΗΕ – ΕΚΑΒ: Δωρεά θαλάμων αεροδιακομιδής

|

Ο ΑΔΜΗΕ παρέδωσε στο ΕΚΑΒ τρεις φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης για την εναέρια και θαλάσσια μεταφορά ασθενών με μολυσματικές ασθένειες – Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι φορείς

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παραμένει στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας στη μάχη κατά της πανδημίας Covid-19 με νέα δωρεά προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα νησιά, ο ΑΔΜΗΕ παρέδωσε στο ΕΚΑΒ τρεις φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης για την εναέρια και θαλάσσια μεταφορά ασθενών με μολυσματικές ασθένειες με στόχο τη μέγιστη θωράκιση των νησιών εν μέσω εξάπλωσης της νόσου.

Ο Διαχειριστής προμηθεύτηκε τις ειδικές «κάψουλες» υψηλής αντοχής από εξειδικευμένη νορβηγική εταιρεία και τις παρέδωσε στο ΕΚΑΒ στις αρχές του καλοκαιριού. Η δωρεά περιλαμβάνει εκπαίδευση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από τον προμηθευτή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της νησιωτικής χώρας. Με τη δωρεά των θαλάμων αεροκομιδής, ο Διαχειριστής στηρίζει τους νησιώτες και στη μάχη κατά της πανδημικής κρίσης που απειλεί τις οικονομίες αλλά, πρωτίστως, την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας μέχρις ότου η απειλή που αντιμετωπίζουμε να παρέλθει οριστικά».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ανέφερε σχετικά: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αναφορικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την άμεση κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών, σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης ειδικά για τις εναέριες αλλά και τις θαλάσσιες διακομιδές ασθενών με μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2 σε συνδυασμό με το άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας, λειτουργούν καθοριστικά στην επιχειρησιακή λειτουργία και ανάπτυξη του πιο νευραλγικού φορέα της δημόσιας υγείας, όπως αυτού του ΕΚΑΒ. Για εμάς στο ΕΚΑΒ, κάθε τέτοιου είδους αξιέπαινη ενέργεια αλτρουισμού και ευαισθησίας, όπως αυτή του ΑΔΜΗΕ, αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας –πολλές φορές κάτω από δύσκολες τεχνικό-οικονομικές συνθήκες– για τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης όλων των ανθρώπων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και πόσο μάλλον των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της νησιωτικής Ελλάδας».

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι