Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΠολωνία: Μέλη θρησκευτικής οργάνωσαν έκαψαν τα βιβλία του Χάρι Πότερ (!!!)

Πολωνία: Μέλη θρησκευτικής οργάνωσαν έκαψαν τα βιβλία του Χάρι Πότερ (!!!)

|

Καθολικοί ιερείς έκαψαν το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία βιβλία των διάσημων σειρών μυθιστορημάτων του «Χάρι Πότερ» και του «Λυκόφωτος», τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

Επιστροφή στο παρελθόν και σε εποχές που θυμίζουν Μεσαίωνα… Εποχές που σίγουρα θέλει η ανθρωπότητα να ξεχάσει…  Και βέβαια αναβίωσε την εποχή του Ναζισμού με τον Χίτλερ να καίει σε δημόσια θέα, βιβλία που θεωρούσε ότι χειραγωγούσαν τον λαό..  Τι έγινε;  Καθολικοί ιερείς έκαψαν το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία βιβλία των διάσημων σειρών μυθιστορημάτων του «Χάρι Πότερ» και του «Λυκόφωτος», τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

«Υπακούμε στον λόγο του Θεού», ανέφερε μέσω Facebook η θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών», η οποία οργάνωσε το κάψιμο των βιβλίων, αναρτώντας και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τρεις ιερείς να μεταφέρουν ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά που έχουν ανάψει έξω από μια εκκλησία. Μεταξύ αυτών των βιβλίων, ήταν αντίτυπα του «Χάρι Πότερ», του έφηβου μάγου που γέννησε η φαντασία της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του «Λυκόφωτος» της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ που αφηγείται τις περιπέτειες του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν.

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ ταυτόχρονα προσεύχονταν.

Σύμφωνα με τον Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστή και ιερέα σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος «δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό». Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία έκαψαν αντικείμενα όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη», είπε.

Η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Σήμερα το βράδυ ωστόσο, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, όπου εδρεύει το ίδρυμα «SMS των Ουρανών», καταδίκασε το κάψιμο των βιβλίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τους πνευματικούς κινδύνους που συνδέονται με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία», οι οποίοι έχουν «καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους».

Η ανάρτηση της οργάνωσης «SMS των Ουρανών» έγινε πολύ σύντομα viral, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. «Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο αστείο (…) Σοβαρολογούμε; Καίνε οι άνθρωποι φανταστική λογοτεχνία του 21ου αιώνα κατά τη διάρκεια μιας κακόγουστης τελετής;», έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Άλλοι όμως ενέκριναν την πρωτοβουλία των ιερέων: «Ξεφορτωθείτε ό,τι δυσαρεστεί τον Θεό και θα δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – φωτο από twitter


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.