Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΟι κρυμμένες αλήθειες αποκαλύπτονται

Οι κρυμμένες αλήθειες αποκαλύπτονται

|

Μέσα από το βιβλίο του Νοάμ Τσίμσκι «Πως Λειτουργεί ο Κόσμος» το «Παλιό βιβλιοπωλείο» μας δείχνει την πραγματική εικόνα της σύγχρονης γεωπολιτικής 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Συγγραφέας: Νόαμ Τσόμσκι

Θέμα: Πολιτικές Επιστήμες        

Εκδότης: Κέδρος

Μετάφραση: Μαρία-Αριάδνη Αλαβάνου 

Σελίδες: 424

ISBN: 9789600443707

 

         

Το Βιβλίο:

Κανείς δεν μπορεί να ξεσκεπάσει τις κρυμμένες αλήθειες της σύγχρονης γεωπολιτικής πιο πειστικά από τον Νόαμ Τσόμσκι. Το Πώς λειτουργεί ο κόσμος είναι ένας τόμος που συγκεντρώνει τέσσερα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα βιβλία του.

Το Τι πραγματικά θέλει ο Μπάρμπα-Σαμ επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Στο “Οι λίγοι που ευημερούν και οι πολλοί που δυσανασχετούν” ο Τσόμσκι αναλύει τη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, τα «οικονομικά θαύματα» του Τρίτου Κόσμου και τις ρίζες του ρατσισμού. Το Μυστικά, ψέματα και δημοκρατία ασχολείται με τη CIA, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τις παγκόσμιες ανισότητες. 

Τέλος, Το κοινό καλό πραγματεύεται τα ζητήματα της ισότητας, της ελευθερίας, των ΜΜΕ, καθώς και του μύθου γύρω από το χρέος του Τρίτου Κόσμου. Εκδομένα στο πλαίσιο της σειράς βιβλίων Real Story, τα τέσσερα αυτά βιβλία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερο από 600.000 αντίτυπα, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους μέσα στο χρόνο κι επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητα της σκέψης αυτού του σπουδαίου στοχαστή της εποχής μας.

Ο Συγγραφέας:

Ο διακεκριμένος Αμερικανός διανοούμενος, πολιτικός ακτιβιστής και γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι γεννήθηκε το 1928. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Περί αναρχισμού. Στα ελληνικά κυκλοφορούν μεταξύ άλλων τα βιβλία του: Για τη φύση και τη γλώσσα, Γλώσσα και νους, Αποτυχημένες πολιτείες, Αμερικανική ισχύς και νέοι μανδαρίνοι, 11/9, Έτος 501,Η αρχιτεκτονική της γλώσσας, Η κουλτούρα της τρομοκρατίας, Η μεγάλη διαμάχη, Η νέα παγκόσμια τάξη, Ο έλεγχος των ΜΜΕ, Ο νόμος της δύναμης στην παγκόσμια τάξη, Κυριαρχία και παγκόσμια τάξη, Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός. Είκοσι χρόνια πριν ο Τσόμσκι έγραφε: «Το 1970, το 90% του διεθνούς κεφαλαίου διαχεόταν στο εμπόριο και σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις – άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο παραγωγικές – και το 10% διοχετευόταν σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Από το 1990 και μετά, τα νούμερα αυτά αντιστράφηκαν».

Παρότι τα παρακάτω λόγια έχουν γραφτεί με αφορμή το πρόβλημα δανεισμού της Βραζιλίας, ταυτόχρονα περιγράφουν συνοπτικά και το αντίστοιχο πρόβλημα της Ελλάδας: «Εάν όμως δανειστώ εγώ χρήματα και τα στείλω σε μια ελβετική τράπεζα και μετά δεν μπορώ να αποπληρώσω τους δανειστές μου, τότε αυτό είναι δικό μου πρόβλημα ή δικό σου;»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία