Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΟ Μίμης Δομάζος έρχεται στη Νάξο, ποιος ο λόγος;

Ο Μίμης Δομάζος έρχεται στη Νάξο, ποιος ο λόγος;

|

“…. Τεχνικές συμβουλές από τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών – Γιατί έπαιζε 30 χρόνια χωρίς επικαλαμίδες και δεν τραυματίστηκε ποτέ – Γιατί ο Πελέ πήγε να του βγάλει τα μάτια – Για το δώρο μεταγραφής μια πορτοκαλάδα – Για τότε που ο Ολυμπιακός έδινε πριμ στον Παναθηναϊκό – Την απίστευτη ιστορία με γραμματόσημο που απεσύρθη αξίας 50.000 ευρώ! και πολλά άλλα…”.

Τι είναι αυτό;

Οι βασικές πληροφορίες από το λεύκωμα “Μυστικά και … άλλες πληροφορίες” (κυκλοφόρησε το 2016) που φέρει την υπογραφή του Μίμη Δομάζου. Του “Στρατηγού” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενός εκ των κορυφαίων της Ελλάδας.

Και θα έχουμε την τιμή στη Νάξο να τον υποδεχτούμε; Πότε; Την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Σε παρουσίαση με ελεύθερη είσοδο (ώρα έναρξης 19:00) στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου. Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του λευκώματος “ΠΑΜΕ…” με αφορμή τα 52 χρόνια κι ένα μήνα (βλ 2 Ιουνίου 1971) από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (ήττα από τον Αγιαξ με 2-0) στο Wembley.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο  Δημήτρης (Μίμης) Δομάζος (γεννήθηκε στην Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 1942) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Συνολικά έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους.

Είναι 50 φορές διεθνής με την Ελλάδα και έχει σημειώσει 4 τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.

Το 2003 ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ. Η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021. Ήταν ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφερε την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.