Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΝάξος - Φιλώτι: Παρουσιάζεται απόψε (03/08, 20:00) το ... Εισιτήριο για Νάξο

Νάξος – Φιλώτι: Παρουσιάζεται απόψε (03/08, 20:00) το … Εισιτήριο για Νάξο

|

Τρεις ιστορίες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, τη φύση, τους ήχους, τον αέρα του Αιγαίου, τον Ζα και τη Νάξο… Τρεις ιστορίες για παιδιά, αλλά και για μεγάλους που ίσως να έχουν νοσταλγήσει τα ξέγνοιαστα παιδικά τους καλοκαίρια – Απόψε στο Φιλώτι η παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη με τίτλο “Εισιτήριο για τη Νάξο” 

“Υπάρχουν τόποι που αν τύχει να τους περπατήσεις παιδί, καλοκαίρι, με γυμνές πατούσες, εισπράττεις τη μαγική τους ενέργεια και την κρατάς για πάντα μέσα σου. Εκείνη την μοναδική αύρα που η αίσθησή της, μετουσιώνεται σε μνήμη ανεξίτηλη. Τέτοιος τόπος είναι για εμένα η Νάξος ολόκληρη και ειδικά το Φιλώτι, ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου. Παρότι δε γεννήθηκα σ’αυτό, έμαθα να το αγαπώ έτσι αυτόματα, απλά, όπως μαθαίνεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, να ψελλίζεις τις πρώτες σου λέξεις.

Είχα στο νου να γράψω για τη Νάξο κι ήμουν σίγουρη πως αρχίζοντας θα με οδηγούσε πιότερο η πυξίδα της καρδιάς παρά του μυαλού. Οι τρεις αυτές ιστορίες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, τη φύση, τους ήχους, τον αέρα του Αιγαίου, τον Ζα, δεν ξέρω ειλικρινά από ποιας ηλικίας αναγνώστες θα διαβαστούν και ίσως αγαπηθούν. Εύχομαι οι περισσότεροι αναγνώστες τους να είναι παιδιά, αφού αυτά μπορούν πιο αυθόρμητα από τους μεγάλους, να τις χαρούν βιώνοντας τη δράση των ηρώων, χωρίς υποχρεωτικά να ψάχνουν για κρυμμένα νοήματα, συμβολισμούς.”

Αυτό αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα του Βιβλίου “Εισιτήριο για Νάξο”, της Ιωάννης Κυρίτση – Τζιώτη, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά παρουσιάζεται απόψε το βράδυ στο Φιλώτι. Λίγο μετά τις 8, στο χώρο που βρίσκεται το “Παλιό Σχολείο”, το κέντρο του συλλόγου  και σίγουρα αξίζει να κάνετε μία βόλτα… Η δράση είναι προγραμματισμένη από το Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου, και για το βιβλίο αυτό θα μιλήσουν τρεις σημαντικές κυρίες που έχουν άμεση σχέση με το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου… Η Μαρία Προμπονά (φιλόλογος – Ποιήτρια), η Μαρία Σκάρκου – Γρατσία (Δασκάλα) και η Μαριάνθη Ημελλου (δασκάλα – ποιήτρια) ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Χάιδω Μουστάκη (φιλόλογος)…

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, περιλαμβάνονται εκπλήξεις και διαδραστικές δραστηριότητες για παιδιά. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

ISBN13: 978-618-84099-3-4

Έτος Έκδοσης: 2019

Αριθμός Σελίδων: 62

Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.

Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη

Εικονογράφος: Ειρήνη Κύλη – Μανιού

Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Έλενα Παπαδημητρίου

Σειρά: Παιδικό Βιβλίο


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Ρόσα Ροϊσινμπλίτ: Πέθανε η «γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται

Η εμβληματική μορφή των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου» αφιέρωσε τη ζωή της στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους «εξαφανισμένους» και τα παιδιά τους.

Κέα 2025: Έρχεται το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3

Τουρνουά 3×3 στην Κορησσία, 13–14 Σεπτεμβρίου, έναρξη 17:30 • Δηλώσεις συμμετοχής: 6979479851

Γ. Χατζημάρκος: «Καλορίζικη η μείωση φόρων – Καλορίζικος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μόλις ένα 24ωρο μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επανήλθε δυναμικά στη ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Πανσέληνος – Το «ματωμένο φεγγάρι» της Κυριακής: Η ολική έκλειψη Σελήνης ορατή σήμερα και στην Ελλάδα

Σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της 7ης Σεπτεμβρίου – Γιατί η Σελήνη βάφεται κόκκινη και πότε κορυφώνεται η έκλειψη.

Πράσινος μετασχηματισμός στην ακτοπλοΐα με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τι ισχύει στις άγονες γραμμές

Νέες ναυπηγήσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σταθερά δρομολόγια στις άγονες γραμμές αλλάζουν το τοπίο των θαλάσσιων μεταφορών.

Τι τρώμε σήμερα; Ματσάτα Φολεγάνδρου με κιμά και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του νησιού αποκτά νέα διάσταση με μια πλούσια σάλτσα κιμά και το άρωμα της μυζήθρας.

Σαντορίνη – Santo Wines: Ο τρύγος του 2025 δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Μια δύσκολη χρονιά για τον αμπελώνα του νησιού, που δεν αποτυπώνεται σε τόνους αλλά στη δύναμη των παραγωγών να συνεχίσουν.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.