Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 η συγγραφέας Λία Λάππα θα παρουσίασει τη ” Φτερωτή ποδηλατούλα”, το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο
“Το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο “Η Φτερωτή ποδηλατούλα” παρουσιάζει στη Μύκονο η συγγραφέας κα Λία Λάππα. Στην παρουσίαση, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο για τον εθισμό στην τεχνολογία, ενώ τα παιδιά θα φανταστούν τους ήρωες του παραμυθιού πριν τους δουν και θα τους ζωγραφίσουν.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 – Είσοδος ελεύθερη”.
Με δυο λέξεις…
Ζείτε με το ίντερνετ και όχι με το παιδί σας!
Ο παιδικός εθισμός στο διαδίκτυο δεν είναι τίποτα άλλο από την άμεση εξάρτηση σωματική και ψυχική του παιδιού με το ίντερνετ και τις συσκευές του.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι γονείς ή ένας από τους δυο είναι εθισμένος σε αυτή τη συνήθεια.
Το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει όταν οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται τον δικό τους εθισμό. Ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει εξισωθεί με το κάπνισμα, το αλκοόλ και διάφορες άλλες ήπιες μορφές εθισμού ο οποίος μερικές φορές ξεπερνά και αυτό το επίπεδο.
Η ανάγκη μας για ίντερνετ όταν δεν πρόκειται για δουλειά δείχνει κενό στην επικοινωνία, στην ανάγκη για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για ζωή ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις καραδοκεί η κατάθλιψη.
Αυτά, όσον αφορά τους γονείς και την ευκολία που αγοράζουν τάμπλετ για τα παιδιά τους για να κάθονται ήσυχα με το ίντερνετ. Ευτυχώς ή δυστυχώς τα παιδιά υπακούουν στους γενικούς κανόνες του σπιτιού άρα όταν οι γονείς βάζουν ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά τους, το ίντερνετ είναι σαν να μη θέλουν να ζήσουν με τα παιδιά τους.
Τι εννοούμε: Η καθημερινότητα μιας οικογένειας μπορεί να είναι πεζή, χαρούμενη ή πολύ θλιβερή μπορεί όμως να είναι και πολύ μοναχική.
θα σταθούμε στο τελευταίο εξηγώντας το εξής: το παιδί “χαλάει” 8 με 9 ώρες στο σχολείο, μετά στο σπίτι θα συναντήσει την τηλεόραση που σίγουρα 1 με 2ώρες θα την παρακολουθήσει και αν υπάρχει και τάμπλετ η 1ώρα έφυγε νεράκι, υπάρχει και η εναλλακτική της παιδικής χαράς που πάλι δεν θα παίξει με τους γονείς γιατί οι ίδιοι μπορεί να είναι “καρφωμένοι” πάνω σε ένα κινητό.
Όταν οι γονείς και κυρίως η μαμά έχει ένα κινητό στο χέρι και συνεχώς βλέπει social media συνηθίζει σωματικά να είναι αδρανής ενώ πνευματικά αυτό που παθαίνει είναι μια αγχώδης διαταραχή γιατί ο λαμπερός κόσμος του ίντερνετ που όλοι είναι χαρούμενοι και πλούσιοι δεν είναι δικός της ενώ πολλές είναι εκείνες οι φορείς που τα ψήγματα δημιουργικότητας χάνονται μπροστά στα «επιτεύγματα» των instagrammers με τους χιλιάδες αγορασμένους ή μη followers.
Από την άλλη ο μπαμπάς που τις περισσότερες φορές έρχεται το βράδυ κουρασμένος εξαιτίας της δουλειάς μένει αμέτοχος σε σχέση με την καθημερινότητα του παιδιού ενώ τα σαββατοκύριακα αν έχει δουλειά στον υπολογιστή, για να βρει την ησυχία δίνει πολύ εύκολα το τάμπλετ στο παιδί.
Ως γονείς πρέπει να επιλέξουμε να ζήσουμε με το παιδί μας και να περιορίσουμε το ίντερνετ. Το παράθυρο στον κόσμο είναι ωραίο όταν ζούμε σε αυτόν”.