Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΜύκονος: Η "φτερωτή ποδηλατούλα" φτάνει στο "νησί των ανέμων"

Μύκονος: Η “φτερωτή ποδηλατούλα” φτάνει στο “νησί των ανέμων”

|

Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 η συγγραφέας Λία Λάππα θα παρουσίασει τη ” Φτερωτή ποδηλατούλα”, το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο

“Το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο “Η Φτερωτή ποδηλατούλα” παρουσιάζει στη Μύκονο η συγγραφέας κα Λία Λάππα. Στην παρουσίαση, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο για τον εθισμό στην τεχνολογία, ενώ τα παιδιά θα φανταστούν τους ήρωες του παραμυθιού πριν τους δουν και θα τους ζωγραφίσουν.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 – Είσοδος ελεύθερη”.

Με δυο λέξεις…
Ζείτε με το ίντερνετ και όχι με το παιδί σας!

Ο παιδικός εθισμός στο διαδίκτυο δεν είναι τίποτα άλλο από την άμεση εξάρτηση σωματική και ψυχική του παιδιού με το ίντερνετ και τις συσκευές του.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι γονείς ή ένας από τους δυο είναι εθισμένος σε αυτή τη συνήθεια. 

Το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει όταν οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται τον δικό τους εθισμό. Ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει εξισωθεί με το κάπνισμα, το αλκοόλ και διάφορες άλλες ήπιες μορφές εθισμού ο οποίος μερικές φορές ξεπερνά και αυτό το επίπεδο.

Η ανάγκη μας για ίντερνετ όταν δεν πρόκειται για δουλειά δείχνει κενό στην επικοινωνία, στην ανάγκη για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για ζωή ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις καραδοκεί η κατάθλιψη.

Αυτά, όσον αφορά τους γονείς και την ευκολία που αγοράζουν τάμπλετ για τα παιδιά τους για να κάθονται ήσυχα με το ίντερνετ.  Ευτυχώς ή δυστυχώς τα παιδιά υπακούουν στους γενικούς κανόνες του σπιτιού άρα όταν οι γονείς βάζουν ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά τους, το ίντερνετ είναι σαν να μη θέλουν να ζήσουν με τα παιδιά τους.

Τι εννοούμε: Η καθημερινότητα μιας οικογένειας μπορεί να είναι πεζή, χαρούμενη ή πολύ θλιβερή μπορεί όμως να είναι και πολύ μοναχική. 

θα σταθούμε στο τελευταίο εξηγώντας το εξής: το παιδί “χαλάει” 8 με 9 ώρες στο σχολείο, μετά στο σπίτι θα συναντήσει την τηλεόραση που σίγουρα 1 με 2ώρες θα την παρακολουθήσει και αν υπάρχει και τάμπλετ η 1ώρα έφυγε νεράκι, υπάρχει και η εναλλακτική της παιδικής χαράς που πάλι δεν θα παίξει με τους γονείς γιατί οι ίδιοι μπορεί να είναι “καρφωμένοι” πάνω σε ένα κινητό. 

Όταν οι γονείς και κυρίως η μαμά έχει ένα κινητό στο χέρι και συνεχώς βλέπει social media συνηθίζει σωματικά να είναι αδρανής ενώ πνευματικά αυτό που παθαίνει είναι μια αγχώδης διαταραχή γιατί ο λαμπερός κόσμος του ίντερνετ που όλοι είναι χαρούμενοι και πλούσιοι δεν είναι δικός της ενώ πολλές είναι εκείνες οι φορείς που τα ψήγματα δημιουργικότητας χάνονται μπροστά στα «επιτεύγματα» των instagrammers με τους χιλιάδες αγορασμένους ή μη followers.

Από την άλλη ο μπαμπάς που τις περισσότερες φορές έρχεται το βράδυ κουρασμένος εξαιτίας της δουλειάς μένει αμέτοχος σε σχέση με την καθημερινότητα του παιδιού ενώ τα σαββατοκύριακα αν έχει δουλειά στον υπολογιστή, για να βρει την ησυχία δίνει πολύ εύκολα το τάμπλετ στο παιδί.

Ως γονείς πρέπει να επιλέξουμε να ζήσουμε με το παιδί μας και να περιορίσουμε το ίντερνετ. Το παράθυρο στον κόσμο είναι ωραίο όταν ζούμε σε αυτόν”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία