Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΕλλάδα: Η «Λεσβία» γίνεται ταινία, αναζητούνται ηθοποιοί

Ελλάδα: Η «Λεσβία» γίνεται ταινία, αναζητούνται ηθοποιοί

|

Το εικοστό έβδομο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, το μυθιστόρημα «Λεσβία», γίνεται κινηματογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαζάνη – Δείτε πως μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος της κινηματογραφικής παραγωγής 

Η «Λεσβία» είναι το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού.

Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.

Ένα μεταφυσικό θρίλερ για τη χαμένη αίσθηση του ιερού και της μαγείας που σαγηνεύει, σκλαβώνει και απελευθερώνει.

Το εικοστό έβδομο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, το μυθιστόρημα «Λεσβία», γίνεται κινηματογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαζάνη και παραγωγή του Γιώργου Παρασκευά και της Βάσιας Παπανικολάου της εταιρίας 2imagine.

Η γυναικεία ομοφυλοφιλία αποκτά φωνή και στον ελληνικό κινηματογράφο χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Αναζητούνται νέοι ηθοποιοί ηλικίας 18 – 28 ετών.

Στείλτε το βιογραφικό σας (και δείγμα δουλειάς – αν υπάρχει) στο e-mail: info@2imagine.gr

ή επικοινωνείστε τηλεφωνικά: 2130 991495-6 (11π.μ. – 12μ.μ.).

raptopoulos.jpg

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Πώς ξεκίνησε όμως ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος να καταπιάνεται με αυτό το θέμα; Ο ίδιος ανέφερε στη σελίδα mikrofono.gr :

 Άρχισα να γράφω το βιβλίο το ‘14. Έγραψα 2-3 κεφάλαια και σταμάτησα και τη μεγάλη φόρα την πήρα το ‘15 απογοητευμένος από το ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγμάτευση και όρμησα σε αυτό το βιβλίο με όλη μου τη φόρα θεωρώντας αφού κοινωνικά και πολιτικά δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες μας, ας ικανοποιηθούμε ερωτικά.

Ο τίτλος θεωρείται αρκετά προκλητικός και ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος μας εξιστορεί την πορεία που διένυσε μέχρι να καταλήξει σε αυτόν: 

Όταν πρωτοέγραψα το βιβλίο από την πρώτη στιγμή σκεφτόμουν αυτόν τον τίτλο. Όταν το τελείωσα και είπα στη γυναίκα μου, στους φίλους μου ότι θα λέγεται έτσι, αντιμετώπισα μία τερατώδη αντίδραση. Ότι έχεις τρελλάθεί, ότι δεν είναι δυνατόν να βάλεις αυτόν τον τίτλο, θα φας ξύλο και τέτοια και κάποια στιγμή με τουμπάρανε. Όταν λοιπόν συνάντησα αυτήν την κάθετη αποδοκιμασία για τον τίτλο έκανα στροφή 180 μοιρών και διάλεξα ως τίτλο Το τριανταφυλλάκι διότι το τριανταφυλλάκι είναι μία έκφραση που λέει η ερωμένη της πρωταγωνίστριας.

Αλλά τι έπαθα με το τριανταφυλλάκι. Ανακάλυψα μετά από λίγες μέρες ότι ήταν ένα πολύ γνωστό βιβλίο. Γυρίζω σπίτι μου, μπαίνω στο google και κατάπληκτος βλέπω χιλιάδες blog για το τριανταφυλλάκι. Λέω πάει αυτός ο τίτλος, κάηκε. Και γύρισα πάλι στη Λεσβία. Μία άλλη σκέψη που είχα κάνει ήταν Η Μαγεμένη.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος θεωρεί ότι είναι 3 βιβλία σε 1 και εξηγεί:

Για μένα είναι 3 βιβλία μαζί αυτό το βιβλίο. Το πρώτο βιβλίο είναι ένα πολιτικό που έχει να κάνει και με αυτό που έγινε πρόσφατα και με το σύμφωνο συμβίωσης, δηλαδή ένα είδος μιλάει για την απελευθέρωση αυτής της ερωτικής μειονότητας και της κάνει κι ένα χώρο και γενικά για τους ομοφυλόφιλους όχι μόνο για τις λεσβίες. Γι’ αυτό το πρώτο βιβλίο χρησιμοποίησα ασυνείδητα μία τεχνική που την έχω δει στον Τσέχωφ. Ο Τσέχωφ είναι ο απόλυτος ρεαλιστής, νατουραλιστής της καθημερινότητας που δε γίνεται τίποτα τρομακτικό, που είναι όλα καθημερινά, χαμηλών τόνων κλπ. Ο Τσέχωφ με αυτόν τον αποστασιομένο τρόπο αντιμετωπίζει τις δραματικές καταστάσεις ως κωμικές όχι με την έννοια να βγάλουμε γέλιο αλλά τους στερεί τη δραματικότητα.

Ένα δεύτερο βιβλίο που είναι νουάρ ή θρίλερ είναι η περίπτωση του βιαστή που εκεί θυμίζει τον Πόε. Αυτό έχει μία πλευρά μεσογειακού μαγικού ρεαλισμού, παγανιστικού θρίλερ.

Και τέλος υπάρχει κι ένα τρίτο. Υπάρχει και μία πλευρά μεταφυσικής. Υπάρχουν προφητικά όνειρα. Υπάρχει αυτή η μαγεία του έρωτα που ζουν οι κοπέλες και γι’ αυτό ένας από τους τίτλους που είχα σκεφτεί ήταν Μαγεμένη για την ηρωίδα που νιώθω ότι είναι μαγεμένη.

Η βραδιά φτάνει γλυκά στο τέλος της με το Σταμάτη Κραουνάκη να διαβάζει απόσπασμα από τη Λεσβία και το Βαγγέλη Ραπτόπουλο να μη σταματά να υπογράφει βιβλία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αίτημα για ειδική ποσόστωση μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύλλογοι Γονέων, Διδασκόντων και η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων ζητούν δίκαιη μεταχείριση για τους μαθητές που επλήγησαν από απώλειες διδακτικών ωρών λόγω παρατεταμένων σεισμικών φαινομένων.

Ρήγμα Ανύδρου: Σεισμός 3.9 R λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας (15/09)

Η δόνηση καταγράφηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί με επίκεντρο 14 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης. Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου