Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΒιβλίοE.KY.T.: Κοπή πίτας και τιμή στα μέλη που έφυγαν από τη ζωή...

E.KY.T.: Κοπή πίτας και τιμή στα μέλη που έφυγαν από τη ζωή το 2022 (photos)

|

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μελών, φίλων και επισήμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 το απόγευμα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Αμαλία” στην περιοχή Συντάγματος της Αθήνας.
Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς 
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΕΚΥΤ κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος- Μαγκανιώτης, αφού καλωσόρισε τους παρευρεθέντες, ανέφερε τα ονόματα τεσσάρων μελών της ΕΚΥΤ που απεβίωσαν κατά το 2022 και για τα οποία ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Πρόκειται για τους αειμνήστους Εμμανουήλ Δ. Μανωλά (μηχανικό), Αντώνιο Φωκιανού Γαλανό (δικηγόρο), Γεώργιο Αναργύρου Πούλιο (δικηγόρο) και Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου (μηχανικό).
Στη συνέχεια (και αφού συγκροτήθηκε το Προεδρείο της Συνέλευσης με Πρόεδρο τον κ. Απόστολο Ψαρρά και Γραμματέα τη δ. Παρασκευή-Αντωνία Λ. Θεοφίλου), ο Πρόεδρος κ. Μαγκανιώτης ανέγνωσε τα πεπραγμένα της ΕΚΥΤ κατά το παρελθόν έτος, τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της ΕΚΥΤ, τον οποίο ανέγνωσε η Ταμίας κ. Ευαγγελία Κοντού και είχε εγκριθεί προηγουμένως και από την Ελεγκτική Επιτροπή, της οποίας την Έκθεση διάβασε ο κ. Μανώλης Καλαϊτζής.
Ακολούθησε η κοπή και διανομή της πίτας, την οποία προηγουμένως ευλόγησε ο ιερέας π. Ιωάννης Αγγελιδάκης και ο οποίος διάβασε και ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου.
Προς το τέλος έγιναν κάποιες παρεμβάσεις για κυκλαδικά θέματα, όπως αυτές από τους βουλευτές κ. Γιάννη Βρούτση και κ. Νίκο Συρμαλένιο που τόνισαν την ανάγκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη των Κυκλάδων, τη στιγμή που η άναρχη δόμηση λόγω υπερανάπτυξης του τουρισμού στις Κυκλάδες απειλεί τη φέρουσα ικανότητα των νησιών και δημιουργεί πολλά προβλήματα και την απειλή να χάσουν οι Κυκλάδες τη μοναδική χαρακτηριστική σε ομορφιά φυσιογνωσία τους και τη δυνατότητα σωστής εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ή έκαναν παρεμβάσεις και ο ιατρός πολιτευτής κ. Γιάννης Βλασερός, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών καθηγητής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Μανώλης Καλαϊτζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Χάϊδω Μουστάκη, ο κ. Παναγιώτης Καμηλάκης λαογράφος, στέλεχος του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και ένθερμος φίλος των Κυκλάδων.
Ο κ. Δημήτριος Βεντούρης πρότεινε να πραγματοποιηθεί φεστιβάλ κωμωδίας και σατυρικού λόγου σχετικών με τις Κυκλάδες και Κυκλαδίτες.
Η κ. Ελένη Τρούλλου διάβασε ποίημα για τους Τρεις Ιεράρχες που έγραψε ο αείμνηστος Κυκλαδίτης ποιητής, συγγραφέας και λαογράφος Αντώνιος Τρούλλος.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αμαλία» παρευρέθησαν για την εκδήλωση, εκτός από τους προαναφερθέντες, στελέχη της ΕΚΥΤ και συγγενείς και φίλοι τους, εκπρόσωποι Συλλόγων, λοιποί επίσημοι και άλλοι.
Ήταν μια εκδήλωση που έφερε πάλι κοντά μετά από δυο χρόνια (λόγω κορωνοϊού) πολλά μέλη και φίλους της ΕΚΥΤ και συνετέλεσε να πραγματοποιηθεί μια αξιόλογη, χρήσιμη και σε φιλική ατμόσφαιρα εκδήλωση.
Σημειώνουμε ότι η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) αποτελείται από εκδότες και συνεργάτες των Κυκλαδικών εντύπων που προσφέρουν αφιλοκερδώς επί πολλά έτη τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στην προβολή των αιτημάτων και λοιπών θεμάτων τών επί μέρους νησιών και χωριών αλλά και των γενικότερων θεμάτων των Κυκλάδων, συμβάλλουν στη συσπείρωση των κατοίκων και διαμενόντων εκτός νησιών Κυκλαδιτών και στη διατήρηση των τοπικών εθίμων και της παράδοσης και γενικά, κατά το δυνατόν, συμβάλλουν στην πρόοδο των νησιών των Κυκλάδων.
Επίσης, η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου πραγματοποιεί επιτυχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου
Χρήσιμο είναι, για λόγους ιστορίας, να αναφέρουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τον χρόνο της Γ.Σ. και κοπής της πίτας της ΕΚΥΤ στις 4-2-2023:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 9-4-2022 συγκροτήθηκε σε σώμα την 11-4-2022) είναι το εξής:
Πρόεδρος: Μαγκανιώτης Γεράσιμος-Θεόδωρος (Κίμωλος)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Γκιολές Δημήτριος (Σέριφος)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κάλμπαρης Σπυρίδων (Νάξος)
Γενικός Γραμματέας: Τζιώτης Αντώνιος (Νάξος)
Ειδικός Γραμματέας: Χιόνη Φίσσερ-Ζαμάνου (Ίος)
Ταμίας: Κοντού Ευαγγελία (Μύκονος)
Έφορος: Μπαλταζάνη Αικατερίνη (Κέα)
Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου στο: https://e-ekyt.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή