Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΒιβλίοΑμοργός: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Εθελοντισμός και Αιμοδοσία" του Λευτέρη Πολυκρέτη

Αμοργός: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή “Εθελοντισμός και Αιμοδοσία” του Λευτέρη Πολυκρέτη

|

Την περασμένη Δευτέρα 16 Αυγούστου παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία», του  Λευτέρη Πολυκρέτη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων – Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση (Photo) 

Η νέα ποιητική συλλογή του πολυτάλαντου συμπατριώτη μας κυρίου Λευτέρη Πολυκρέτη, με τίτλο “ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ”, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 16 Αυγούστου 2021 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Καταπόλων.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Καταπολιανών Αμοργού σε συνεργασία με το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πάτρας “Ο Άγιος Στυλιανός”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού. 

Την ποιητική συλλογή του κυρίου Πολυκρέτη παρουσίασαν η πρόεδρος της Ένωσης Καταπολιανών κα Άννα Γαβαλά, η θεολόγος κα Λία Μωραϊτάκη και η δημοσιογράφος κα Μίνα Μαύρου, ενώ αναγνώστηκε κριτική του βιβλίου γραμμένη από τον πατρινό λογοτέχνη κο Σταύρο Ιντζεγιάννη.

Εξαιρετική ήταν η απαγγελία ποιημάτων από την ταλαντούχο νεαρή Ουρανία Καραΐσκου. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς δόθηκε έμφαση στις αξίες του εθελοντισμού, της ανθρωπιάς και της αγάπης που γίνονται πράξη μέσα από την αιμοδοσία.

Διάχυτο το κλίμα συγκίνησης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώςέγινε λόγος για τις αξίες της αιμοδοσίας, του εθελοντισμού, της προσφοράς και εν τέλει του βαθύτερου νοήματος της ανθρωπιάς.

Στο τέλος της βραδιάς, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και σύζυγος του συγγραφέα κυρία Κατερίνα Γιώτη-Πολυκρέτη, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, προσέφερε ένα υπέροχο αναμνηστικό στον Δήμαρχο Αμοργού και στην πρόεδρο της Ένωσης Καταπολιανών. Συγχαίρουμε τον κύριο Πολυκρέτη για το έργο του κι ευχόμαστε να υπάρχει υγεία, έμπνευση, διάθεση για εθελοντισμό, όρεξη για αιμοδοσία και αγάπη ώστε να απολαμβάνουμε συχνά τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί ιερείς π. Θεόφιλος και π. Γεώργιος, ο δήμαρχος Αμοργού κύριος Λευτέρης Καραΐσκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων κα Άννα Γιαννακού-Πάσχου, ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου κος Νικόλαος Πράσινος, η πρόεδρος της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού κα Σοφία Γαβαλά Βλατάκη, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κα Αγγελική Ψακή-Κωβαίου, ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Αμοργού ιατρός κος Κωνσταντίνος Μπουρδάκης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί συμπατριώτες.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα κρατικά αεροδρόμια, βελτιώσεις και στη Νάξο από την ΥΠΑ

Ολιστική στρατηγική για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κρατικών αεροδρομίων υιοθετεί η ΥΠΑ – Στο επίκεντρο η καθαριότητα, οι χώροι υγιεινής και η εμπειρία των επιβατών, με άμεσες παρεμβάσεις και στη Νάξο

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Καταγγελία για το Final 4 Παγκορασίδων Κ16, “Αδικημένες οι αθλήτριές μας”

Ο σύλλογος της Νάξου ζητά εξηγήσεις από την Τοπική Επιτροπή για την απουσία οργάνωσης, την παραγνώριση των κανονισμών και την άρνηση απονομής μεταλλίων στην ομάδα