Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήVideoΠατ. Ειρηναίος για Τζανίνη: "Εδώ στην Αμοργό δεν έχει όνομα, είναι ο...

Πατ. Ειρηναίος για Τζανίνη: “Εδώ στην Αμοργό δεν έχει όνομα, είναι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ” (video)

|

“Εδώ στην Αμοργό, δεν έχει όνομα. Είναι για όλους μας απλά ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ”….  Η εκδήλωση τιμής στον Δάσκαλο Σταύρο Τζαννίνη που πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό στις 7 Νοεμβρίου 2024, ξεκίνησε αυθόρμητα και ρομαντικά.

Όλοι οι μαθητές του, ήθελαν πάντα να τον ευχαριστήσουν για την ιστορία που ο ίδιος έγραψε στη ζωή τους, στην πορεία τους στην ενήλικη ζωή τους.

Τη φετινή χρονιά, και πιο συγκεκριμένα το μήνα Οκτώβρη, έμελλε να έρθει η ώρα που οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σταύρου Τζαννίνη θα τον ευχαριστούσαν για το έργο του.

Για τον δάσκαλο ακούσαμε, μάθαμε πολλά από τους μαθητές του, από φίλους και συγγενείς, από ανθρώπους που έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν προσωπικά.

Η μεγαλύτερη όμως απόδειξη του έργου του, είναι η ταπεινότητα με την οποία οι ίδιοι οι μαθητές του σχεδίασαν αυτή την τιμητική εκδήλωση.

Δεν είμαστε επαγγελματίες, δεν είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο, όλο αυτό έγινε αυθόρμητα και ρομαντικά” αναφέρει ο πατήρ Ειρηναίος Πάσσαρης στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και στην εκπομπή “Cyclades On Air” δυο μέρες μετά την εκδήλωση.

Περιγράφει προσωπικές εμπειρίες από τα μαθητικά του χρόνια, εξηγεί γιατί ο Σταύρος Τζαννίνης υπήρξε πρωτοπόρος στην εκπαίδευση και μάλιστα σε δύσκολα χρόνια, δηλώνει ικανοποιημένος γιατί δυο μέρες μετά την εκδήλωση τον συναντούν άνθρωποι που έδωσαν το “παρών” και του λένε πόσο συγκινήθηκαν, πόσο τους άγγιξε το ευχαριστώ στον Δάσκαλό τους.

“Εγραψε ιστορία στη ζωή των μαθητών του. Μας έδωσε αξίες, ήταν ο πρώτος που έβαλε στο σχολείο την ενισχυτική διδασκαλία και μεγαλώσαμε μέσα από το τρίπτυχο: καλοί άνθρωποι, Χριστιανοί και .. Παναθηναϊκοί. Εάν δεν υπήρχαν αυτά, τότε δεν είχε απολυτήριο”

Όλα έγιναν ακριβώς όπως αξίζει για τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τον Δαμαριώνα) και Αμοργιανό συνάμα Σταύρο (σ.σ. στη Νάξο τον ονομάζουν Σταυρή) Τζαννίνη. Με σεβασμό όπως ο ίδιος δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει.

Άλλωστε, ο ίδιος απάντησε στο ευχαριστώ των παιδιών του με το χαμόγελό του και το χέρι του στο μέρος της καρδιάς…

Ακούστε την συνέντευξη

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.