Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήVideoΝάξος: Τι κάνουν οι "κουδουνάτοι" της Απειράνθου στα Lidl?

Νάξος: Τι κάνουν οι “κουδουνάτοι” της Απειράνθου στα Lidl?

|

Τι είναι οι «Κουδουνάτοι»; Και γιατί κάνουν τόσο θόρυβο; Μάθε τα πάντα στο νέο μας επεισόδιο, στο οποίο επισκεπτόμαστε την «Απείρανθο Νάξου» και μαθαίνουμε για το εντυπωσιακό έθιμο από τους ντόπιους. Πάντα με τη συντροφιά των προϊόντων Νώμα και τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις!

Αυτό είναι το συνοδευτικό κείμενο στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Lidl Hellas, στο πλαίσιο της προώθησης των νέων της τοπικών προϊόντων «νώμα».  Οι Κουδουνάτοι και η Νάξος βρίσκονται στο προσκήνιο, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στην μαγευτική Απείρανθο και παρουσιάστηκε από τον γνωστό και Ναξιώτη παρουσιαστή, Λευτέρη Ελευθερίου. 

Προϊόντα “Νώμα” 

Κάθε τόπος δίνει ξεχωριστά προϊόντα και εμείς στη Lidl επιλέγουμε πάντοτε τα καλύτερα, εκείνα με την πιο δυνατή υπογραφή σε γεύση και ποιότητα.  Ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα, αναζητήσαμε παραγωγούς, δοκιμάσαμε τα προϊόντα τους και επιλέξαμε τα καλύτερα, εκείνα που αξίζει να φέρουν τη σφραγίδα της σειράς Νώμα.

Μια συλλογή από φέτες Π.Ο.Π., από την Πελοπόννησο μέχρι την Ήπειρο και τη Θράκη, γραβιέρες Π.Ο.Π. από την Κρήτη και καλαθάκι Λήμνου Π.Ο.Π., Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου, και όλα τα τυριά που αγαπάμε να φιλοξενούμε στο τραπέζι μας.

Στην Κρήτη ανακαλύψαμε το καλύτερο απάκι και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στους κάμπους της Θεσσαλονίκης και των Σερρών φτάσαμε για να βρούμε το καλύτερο ρύζι, φέραμε τα πιο φρέσκα αυγά αχυρώνα από διαφορετικές περιοχές της χώρας, δοκιμάσαμε παξιμάδια και μέλια, χυμούς φρούτων και αλίπαστα.

Σε όσα βρήκαμε να συναντιούνται η ποιότητα, η τεχνογνωσία, η ιστορία του κάθε τόπου στη γεύση και στα αρώματα, η αυθεντικότητα και η σοβαρότητα στην παραγωγή, βάλαμε τη σφραγίδα Νώμα. Γιατί είναι αυτά τα προϊόντα που δίνουν ουσία και νόημα στην παράδοση της χώρας μας σήμερα και ανοίγουν τον δρόμο για το αύριο μιας στιβαρής παραγωγής με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές.

Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα της γεύσης, απολαμβάνοντας την ιστορία της κάθε περιοχής στο καθημερινό μας τραπέζι. Άλλωστε, όλες οι νέες διατροφικές τάσεις, όλα όσα επιλέγουμε σήμερα, έχουν τις ρίζες τους στο χθες και απλώνουν τα κλαδιά τους στο αύριο. 

Άλλωστε, το Νώμα (το νόημα) της υγιεινής διατροφής, της εντοπιότητας, της διατροφικής αξίας και της ευζωίας κρύβεται στην ποιότητα των επιλογών που κάνουμε καθημερινά.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Porto Leone»: Η Τρούμπα των ’60s ζωντανεύει στη νέα μεγάλη σειρά εποχής του ALPHA

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, εξουσίας και προδοσίας ξεδιπλώνεται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, με φόντο τη θρυλική Τρούμπα του 1965.

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ζητείται αρτοποιός ή βοηθός αρτοποιού για τη σεζόν στη Νάξο

Οικογενειακή επιχείρηση (βλ Artos Bakery Lagogianni) αναζητά ενίσχυση για την καλοκαιρινή περίοδο με διαμονή, καλό κλίμα και στήριξη.

Απογειώνεται η Νάξος: Άνοδος 31% στις αφίξεις του αεροδρομίου τον Μάιο, ρεκόρ και στο 5μηνο

Με αυξημένα δρομολόγια και έντονο ενδιαφέρον για το νησί, το αεροδρόμιο της Νάξου σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο τον Μάιο όσο και συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του 2025.

«Μειώστε Ταχύτητα»: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περνάει το δικό του κοινωνικό μήνυμα (video)

Μια νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Hellenic Seaplanes: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων – Δονούσα & Οινούσσες τα νέα μέλη στο δίκτυο προορισμών

Νέες αδειοδοτήσεις για Δονούσα και Οινούσσες – Συντονισμός της ΑΠΑ και ενίσχυση του στρατηγικού σχεδίου της Hellenic Seaplanes για τη νησιωτική σύνδεση

Η Δήλος αποκαλύπτει τα υδάτινα μυστικά της: Περιβαλλοντική αποστολή του ΕΛΚΕΘΕ στο Ιερό Νησί

Από πηγάδια και υδραγωγεία έως σπάνια ασπόνδυλα – νέα δεδομένα για το οικοσύστημα και τις προκλήσεις των άνυδρων νησιών του Αιγαίου

Το λεωφορείο της Καλαμάτας που “μιλάει” για την κλιματική αλλαγή

Μια πρωτοβουλία του Νάσου Μάκιου και του Αστικού ΚΤΕΛ μετατρέπει τη δημόσια συγκοινωνία σε κινούμενο μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Το Karagoutis Training Camp επιστρέφει στην Πάρο για 4η χρονιά

Με την υποστήριξη του Δήμου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, νέοι αθλητές προπονούνται δίπλα στον Γιώργο Καράγκουτη και κορυφαίους προπονητές

Η Κατερίνα Μονογυιού για τη γονιμότητα: «Η επιστήμη μας δίνει επιλογές, η Πολιτεία οφείλει στήριξη»

Ανοιχτή εξομολόγηση και προτάσεις της βουλευτή Κυκλάδων για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – Παρέμβαση στην επιστημονική ημερίδα για τη γονιμότητα στην Τήνο

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος