The Telegraph: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός μετά την κρίση του κορωνοϊού – Ολιβερ Σμιθ “«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδιά μου εδώ και 35 χρόνια είναι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα»
Μπορεί να είμαστε σε κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε… Δημοσίευμα με θετικές αναφορές για την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph. Ο συντάκτης του άρθρου, Ολιβερ Σμίθ, ενημερώνει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού θα είναι η Ελλάδα. Ξεκαθαρίζει πάντως ότι μπορεί εδώ και μια εβδομάδα, οι διακοπές στο εξωτερικό να αποτελούν παρελθόν για τους Βρετανούς, αλλά δηλώνει πως έχει να δει ήλιο από πέρυσι.
Ενημερώνει δε πως είναι σε εθελοντική καραντίνα από τις 9 Μαρτίου όταν παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα κρυολογήματος και υπό τον φόβο του Covid-19 έμεινε σπίτι. Έτσι, ακύρωσε τις προγραμματισμένες για την προηγούμενη εβδομάδα διακοπές του στη Χιρόνα της Ισπανίας, όπως και αυτές που είχε προγραμματίσει για τα τέλη Μαΐου στις Λίμνες της Βορείου Ιταλίας και την Ελβετία. Και δεδομένου της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αρθρογράφος της Telegraph αναφέρει ότι θα κάνει να το σκεφτεί πολύ καιρό μέχρι να επισκεφθεί ξανά την Ιταλία.
Οπως εξηγεί, πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο. Επίσης αναπολεί την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.
Μάλιστα, δίνει και συμβουλές για το φαγητό, περιγράφοντας πώς θα πρέπει να είναι η ταβέρνα που πρέπει να πάει κάποιος: «Θα πρέπει να είναι οικογενειακή, να έχει αρκετές γάτες – μία από τις οποίες είναι συνήθως έγκυος. Το τραπέζι να καλύπτεται από ένα τεράστιο χάρτινο τραπεζομάντηλο που θα μένει στη θέση του καθώς θα το κρατάνε πλαστικά κλιπς. Η αλατιέρα θα πρέπει να έχει μέσα της ρύζι και το μενού να περιλαμβάνει απαραιτήτως τζατζίκι, ντολμάδες, τηγανητό κολοκύθι, σουβλάκι, κλέφτικο, στιφάδο, χωριάτικη σαλάτα, καλαμάρι και τυρόπιτα. Η ρίγανη θα βρίσκεται παντού. Το κρασί θα πρέπει να είναι ανησυχητικά φτηνό, να σερβίρεται με το λίτρο και να βελτιώνεται κάθε φορά που δοκιμάζεις το φαγητό».
Για τις παραλίες, ο Βρετανός δημοσιογράφος προτείνει τις πιο ερημικές, που περιτριγυρίζονται από βραχώδεις καταπράσινους όγκους και ενδεχομένως να διαθέτουν μια μικρή ταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι και κρύα μπύρα. και για το ηλιοβασίλεμα, θέλει στο …φόντο και ένα μοναστήρι … «Τα περισσότερα μοναστήρια στα νησιά διαθέτουν υπέροχες αυλές όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα ενώ δίπλα θα υπάρχει και κάποιο παρεκκλήσι γεμάτο με εικόνες. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρεθείτε σε μοναστήρι που θα διαθέτει έναν μοναχό»
«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα», τονίζει ο δημοσιογράφος και αναφέρει ότι έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) κι έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται. Και αποκαλύπτει τους αγαπημένους τους προορισμούς: Τήνο από τις Κυκλάδες και Σκόπελο από το υπόλοιπο Αιγαίο. Το Ιόνιο μάλλον δεν του άρεσε
Με πληροφορίες από την Athens Voice