Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμός«Βουλιάζει» από ταξιδιώτες η Νάξος - Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

«Βουλιάζει» από ταξιδιώτες η Νάξος – Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

|

Ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει σε υψηλή ζήτηση – Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%!

Ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει σε υψηλή ζήτηση – Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%! 

Διανύουμε ένα από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια των τελευταίων ετών και τα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους! Στις Κυκλάδες, η μεγαλύτερη και πιο «πράσινη», η πανέμορφη Νάξος «βουλιάζει» στο πικ της τουριστικής σεζόν από ταξιδιώτες, καθώς η ζήτηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%! 

Που σημαίνει ότι η τουριστική κίνηση στη Νάξο  παρουσιάζει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μεγάλη αύξηση, αποδεικνύοντας πως το νησί κερδίζει σταδιακά το στοίχημα και για την επέκταση της σεζόν.

«Πάμε πάρα πολύ καλά. Τα ξενοδοχεία μας τον μήνα Ιούλιο έχουν πληρότητα έως και 80%, με τον Αύγουστο να διαφαίνεται η επιτυχία του στόχου μας, για το 100%. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούμε τους τουρίστες που όπως φαίνεται και φέτος θα είναι πάρα πολλοί. Στόχος μας τώρα είναι, να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη σεζόν μας από τους τέσσερις μήνες στους έξι, σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια αν μπορούμε να την μεγαλώσουμε και περισσότερο. Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία της χώρας μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν. Το νησί μας είναι οικονομικό, έχει πολλές ομορφιές, ξακουστά τοπικά προϊόντα, και φυσικά, μπορεί να αναδείξει και έναν εναλλακτικό τουρισμό για τους λάτρεις περιπατητές που δεν αρκούνται μόνο σε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι παροχές υψηλών προδιαγραφών», υπογραμμίζει ο κύριος Κατσαράς.

katsaras-naxospress.jpg
Την «μερίδα του Λέοντος» αυτή την χρονιά, κερδίζουν οι ξένοι τουρίστες, που έχουν κατακλύσει το νησί των Κυκλάδων, με τους Έλληνες να ακολουθούν με δυναμικό,ωστόσο, ρυθμό. 

Ως ένας ασφαλής προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, προσελκύει σε μεγάλο βαθμό Σκανδιναβούς( Νορβηγούς-Σουηδούς- Δανούς), αλλά και Ελβετούς, Αυστραλούς, μέχρι και Αμερικανούς. Ο Σεπτέμβριος παραμένει αγαπημένος μήνας των Γερμανών, μαζί με τους Ιταλούς. 

Η Νάξος, αδιαμφισβήτητα, είναι ο Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για φέτος. Οι αριθμοί μιλούν για αυτό…  


Θα τηγανίσουν 550 κιλά πατάτες για να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες!


Υπενθυμίζεται ότι το νησί ζει αυτή την περίοδο μια φιέστα! Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες του νησιού προκειμένου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinnes για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.
 


Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα

 Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.
  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο