Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμός«Βουλιάζει» από ταξιδιώτες η Νάξος - Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

«Βουλιάζει» από ταξιδιώτες η Νάξος – Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

|

Ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει σε υψηλή ζήτηση – Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%!

Ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει σε υψηλή ζήτηση – Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%! 

Διανύουμε ένα από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια των τελευταίων ετών και τα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους! Στις Κυκλάδες, η μεγαλύτερη και πιο «πράσινη», η πανέμορφη Νάξος «βουλιάζει» στο πικ της τουριστικής σεζόν από ταξιδιώτες, καθώς η ζήτηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 – 80%! 

Που σημαίνει ότι η τουριστική κίνηση στη Νάξο  παρουσιάζει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μεγάλη αύξηση, αποδεικνύοντας πως το νησί κερδίζει σταδιακά το στοίχημα και για την επέκταση της σεζόν.

«Πάμε πάρα πολύ καλά. Τα ξενοδοχεία μας τον μήνα Ιούλιο έχουν πληρότητα έως και 80%, με τον Αύγουστο να διαφαίνεται η επιτυχία του στόχου μας, για το 100%. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούμε τους τουρίστες που όπως φαίνεται και φέτος θα είναι πάρα πολλοί. Στόχος μας τώρα είναι, να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη σεζόν μας από τους τέσσερις μήνες στους έξι, σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια αν μπορούμε να την μεγαλώσουμε και περισσότερο. Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία της χώρας μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν. Το νησί μας είναι οικονομικό, έχει πολλές ομορφιές, ξακουστά τοπικά προϊόντα, και φυσικά, μπορεί να αναδείξει και έναν εναλλακτικό τουρισμό για τους λάτρεις περιπατητές που δεν αρκούνται μόνο σε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι παροχές υψηλών προδιαγραφών», υπογραμμίζει ο κύριος Κατσαράς.

katsaras-naxospress.jpg
Την «μερίδα του Λέοντος» αυτή την χρονιά, κερδίζουν οι ξένοι τουρίστες, που έχουν κατακλύσει το νησί των Κυκλάδων, με τους Έλληνες να ακολουθούν με δυναμικό,ωστόσο, ρυθμό. 

Ως ένας ασφαλής προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, προσελκύει σε μεγάλο βαθμό Σκανδιναβούς( Νορβηγούς-Σουηδούς- Δανούς), αλλά και Ελβετούς, Αυστραλούς, μέχρι και Αμερικανούς. Ο Σεπτέμβριος παραμένει αγαπημένος μήνας των Γερμανών, μαζί με τους Ιταλούς. 

Η Νάξος, αδιαμφισβήτητα, είναι ο Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για φέτος. Οι αριθμοί μιλούν για αυτό…  


Θα τηγανίσουν 550 κιλά πατάτες για να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες!


Υπενθυμίζεται ότι το νησί ζει αυτή την περίοδο μια φιέστα! Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες του νησιού προκειμένου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinnes για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.
 


Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα

 Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.
  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρουμανία: Έφοδοι της Κοβέσι στο Αεροδρόμιο του Sibiu

Υπόθεση απάτης με ευρωπαϊκά κονδύλια σε 3 πόλεις

Ρουμανία: «Ο φάκελος της Κοβέσι συγκλονίζει την Ελλάδα»

Συγκροτείται ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή

Διαγωνισμοί με άρωμα Cosa Nostra!

Η ιταλική εταιρεία που ερευνά η Kövesi διεκδίκησε συμβόλαια 14 εκατ. ευρώ στο Άρτζες

Ευρώπη – Βία εναντίον μεταναστών: Από τη Γερμανία στη Λέσβο

To δίκτυο νεοναζί που καταδιώκει μετανάστες σε όλη την Ευρώπη

Ισπανική εταιρεία νικά το Ελληνικό Δημόσιο

Ισπανική εταιρεία νικά το Ελληνικό Δημόσιο στο δικαστήριο για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική

CANTHARITE OINOS: Ο …ιερός οίνος της Νάξου επιστρέφει στη σύγχρονη εποχή

Ένα κρασί-φόρος τιμής στον μύθο και στη μνήμη, εμφιαλωμένο σε μόλις 1.000 φιάλες, ζωντανεύει τη δύναμη της Μανδηλαριάς στον τόπο της.

Φεστιβάλ Νάξου: Το Αιγαίο συναντά την avant-garde jazz στον Πύργο Μπαζαίου με τον Marc Buronfosse

Μια μοναδική συναυλία από το project ÆGN του διακεκριμένου κοντραμπασίστα Marc Buronfosse, εμπνευσμένη από τη θάλασσα και την Οδύσσεια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου.

Νέα τουριστική επένδυση στη Σχοινούσα με κρατική ενίσχυση

Ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με 16 δωμάτια εγκρίθηκε για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο – Το ύψος της επένδυσης και η τοποθεσία

Νάξος: Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε την εκποίηση δεκάδων οχημάτων-φαντασμάτων έως το τέλος του 2025, με στόχο την αποσυμφόρηση και την προστασία του περιβάλλοντος

National Geographic στη Σαντορίνη: Ένα ντοκιμαντέρ στα βάθη της ιστορίας και της λάβας

Η Μινωική Έκρηξη, η μυστηριώδης εξαφάνιση μιας ακμάζουσας κοινωνίας και οι άνθρωποι που σήμερα αναζητούν τις απαντήσεις μέσα από την επιστήμη

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο