Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΒoot Düsseldorf 2018: Η ΠΝΑΙ ήταν εκεί και εντυπωσίασε με τους προορισμούς...

Βoot Düsseldorf 2018: Η ΠΝΑΙ ήταν εκεί και εντυπωσίασε με τους προορισμούς της

|

Στην ‘boot Düsseldorf 2018’ αναδείχθηκαν οι μοναδικές επιλογές που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στον τομέα των καταδύσεων και των θαλάσσιων σπορ. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, που βρισκόταν στον καταδυτικό τομέα, συμμετείχαν εννέα νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος, Αμοργός, Κέα, Σύρος Τήνος).

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εξειδικευμένη έκθεση θαλάσσιων σπορ και σκαφών “boot 2018”, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 20 έως 28 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. 

Η “boot Düsseldorf” αποτελεί τη μεγαλύτερη και καλύτερη θεματική έκθεση θαλάσσιων σπορ και σκαφών. Με περισσότερες από 1900 συμμετοχές εκθετών από 68 χώρες, με 20 διαφορετικούς θεματικούς κόσμους όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για την ποικιλία των θαλάσσιων σπορ, εδραιώνει την πρωτοκαθεδρία της στο συγκεκριμένο τομέα. Μόνο το πρώτο διήμερο, οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 60.000.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην “Boot Düsseldorf 2018”, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που υλοποιεί για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει κάθε νησί. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, που βρισκόταν στον καταδυτικό τομέα, συμμετείχαν εννέα νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος, Αμοργός, Κέα, Σύρος Τήνος), που εκπροσωπήθηκαν από στελέχη των δήμων, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, ύστερα από σχετική πρόσκληση της ΠΝΑΙ.

“O καταδυτικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού. Η έκθεση ‘boot Düsseldorf’ ήταν το κατάλληλο μέρος για να προβάλλουμε τις μοναδικές επιλογές που υπάρχουν στον τόπο μας στο τομέα του καταδυτικού τουρισμού αλλά και τη μεγάλη γκάμα των θαλασσίων σπορ και δραστηριοτήτων που μπορεί να βρει κανείς στο Νότιο Αιγαίο, ώστε να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Και ο ΓΓ Τουρισμού 

Οσο για την Κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Τουρισμού; Εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα… Εκεί όπου σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της κρουαζιέρας, του γιώτινγκ και του καταδυτικού τουρισμού.
Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας που ειδικεύονται σε προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού καθώς και με τους επικεφαλής του γερμανικού Οργανισμού, General German Automobile Club ΑDAK, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασιών στο θαλάσσιο τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου.

Συναντήθηκε επίσης με τον εκπρόσωπο της ΕΕ της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ, κ. Λίνο Βοσκαρίδη, με τον Διευθυντή της Έκθεσης Boot κ. Πέτρο Μιχελιδάκη, και στελέχη της αγοράς για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου και ειδικότερα του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Επίσης συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του Διεθνούς Μαραθωνίου του Ντίσελντορφ, και συζήτησαν θέματα διοργάνωσης, εμπειρίας και υποστήριξης του αθλητικού τουρισμού.

Δελτίο Τύπου Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Τραγαία (ΓΕΛ): Μια αξέχαστη διαδρομή γνώσης και πολιτισμού: Η Α’ Λυκείου ταξιδεύει στη Σύρο

Από την Ερμούπολη ως την Άνω Σύρο, οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις ενός ξεχωριστού κυκλαδίτικου νησιού

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Elite League: Πρωταθλήτρια η Μύκονος, γράψει ιστορία, άνοδος στην Stoiximan GBL

Μύκονος – Μέγαρα 86-76: Πρωταθλήτρια της Elite League η Μύκονος, ιστορική άνοδος με κυκλαδίτικο αέρα στην Stoiximan GBL

Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης: Εξι βάσεις δημιουργούνται, η μία στη Νάξο

Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται έξι βάσεις ετοιμότητας

Βατικανό: Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ, πήρε το όνομα “Λέων 14ος”

Η επίσημη επιβεβαίωση της εκλογής ήρθε με τη λατινική φράση «Habemus Papam» - Ο νέος Πάπας, ο πρώτος με καταγωγή από τις ΗΠΑ, εξελέγη στην τέταρτη ψηφοφορία του Κονκλαβίου

Νάξος: Το Σάββατο 17 Μαΐου οι εκλογές στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

Ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής και την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων – Δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη

Βατικανό: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα, “Habemus Papam”

Σύμφωνα με το τελετουργικό οι καρδινάλιοι θα πάνε στην «Αίθουσα των Δακρύων» - Εκεί ο νέος Ποντίφικας θα ενδυθεί και ακολούθως θα γίνει η ανακοίνωση στον κόσμο «Habemus Papam»

Στη Σύμη για τον εορτασμό της 80ης Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 ο Γ. Λεονταρίτης

Ο Γιώργος Λεονταρίτης βρέθηκε σήμερα στη Σύμη - Ποιος ο λόγος;

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου – Posidonia Sea Tourism: Στρατηγική για βιώσιμη κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Σημαντικές επαφές και καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση της τουριστικής ροής και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος παρουσίασε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων