Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΒ. Κατσαράς: "Βαριά" η ψηφιακή κάρτα για τα μικρά καταλύματα

Β. Κατσαράς: “Βαριά” η ψηφιακή κάρτα για τα μικρά καταλύματα

|

Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική χρονιά στέλνει μέσω του Tornos News ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς. Εκφράζει, ωστόσο, και τον προβληματισμό του για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Από τη θέση του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα τουρισμού αλλά και σε άμεση σχέση μ τα ξενοδοχεία καθότι εκπρόσωπος της Νάξου σε Ξενοδοχειακές Οργανώσεις, ο κ. Κατσαράς υπογραμμίζει ότι τα μηνύματα για τη νέα τουριστική χρονιά είναι πολύ θετικά για τη Νάξο.

Βέβαια, αγωνιά για την έκβαση των γεγονότων στην Σαντορίνη και ευχή του είναι να υπάρξει ομαλή εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία εκπροσώπων της Νάξου στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, θα είναι καταλυτική για την ακριβή χαρτογράφηση των δεδομένων της νέας χρονιάς.

Η επιβάρυνση της ψηφιακής κάρτας στα μικρά καταλύματα

Ο κ. Κατσαράς στέκεται με έμφαση στην νέα ψηφιακή κάρτα, που από την 1η Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή στον τουριστικό κλάδο. Όπως εξηγεί, πρόκειται για μια εξέλιξη που θα επιβαρύνει σφόδρα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα μικρά καταλύματα, αφού θα αναγκαστούν να έχουν έναν άνθρωπο που θα περνάει στο σύστημα υπερωρίες κλπ.

Πέραν της οικονομικής ζημίας, για όσους επιλέξουν να μην έχουν εξειδικευμένο υπάλληλο στην επιχείρηση, υπάρχει ο κίνδυνος έκπτωσης της ποιότητας των υπηρεσιών μιας μονάδας, όταν τα υφιστάμενα μέλη επιφορτιστούν με μια επιπλέον ασχολία.

Τέλος ο κ. Κατσαράς απαντώντας στις αγωνίες του κόσμου, αν υπάρξει πρόβλημα με την παροχή νερού στο νησί, σημειώνει στο Tornos News, ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος αφού και πέρυσι αλλά και φέτος υπάρχει πρόνοια για αφαλατώσεις κλπ.

Πέρυσι είναι χαρακτηριστικό ότι η παροχή νερού από αφαλατώσεις και γεωτρήσεις έφτανε καθημερινά τα 3.800 ημερησίως, κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος πρόσθεσε.

«Η Νάξος το 2024 έκλεισε με νέο ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων για την περίοδο Απρίλιο-Οκτώβριο και με επιμέρους αυξήσεις τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η πορεία και των αεροπορικών αφίξεων με αύξηση περίπου 29% σε σύγκριση με το 2023, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη