Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςUS News - Πάρος: Η Μέκκα των θαλάσσιων σπορ

US News – Πάρος: Η Μέκκα των θαλάσσιων σπορ

|

Δημοφιλής η Πάρος στην αμερικανική τουριστική αγορά –  Αρθρο της “US NEWS” χαρακτηρίζει τη Πάρο ως τη Μέκκα των θαλάσσιων σπορ. – Τι αναφέρει 

Ιδιαίτερα δημοφιλής αποδεικνύεται η Πάρος και στην αμερικανική τουριστική αγορά μετά και το κολακευτικό άρθρο της “US NEWS” για το νησί που αναφέρει :”Η Πάρος, ένα από τα πιο κεντρικά νησιά των Κυκλάδων, είναι μια Μέκκα για θαλάσσια σπορ. Στις παραλίες του νησιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν windsurf, kitesurf, καταδύσεις και βαρκάδα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Μακριά από το νερό, οι επισκέπτες θα βρουν την πολυσύχναστη Παροικία, η οποία διαθέτει πολλές μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ.

Η πρωτεύουσα της Πάρου διαθέτει επίσης πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία, όπως η Παναγία Εκατονταπυλιανή του 6ου αιώνα (που σημαίνει «Εκκλησία με 100 Πύλες») και ένα ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα. Φτάστε το καλοκαίρι για να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ στο Πάρκο, μια δημοφιλή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πάρκο Πάρου σε 800 στρέμματα του νησιού”.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διεύρυνση των δράσεων προσέγγισης της σημαντικής για τις Κυκλάδες αμερικανικής τουριστικής αγοράς, μετά και το άνοιγμά της προς την Ελλάδα με απευθείας πτήσεις από πολλές πόλεις των ΗΠΑ ακόμα και του Καναδά. Στο πλαίσιο αυτό μελετώνται δράσεις προώθησης του προορισμού σε βασικές αμερικανικές πόλεις αργότερα την άνοιξη.

Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι, σύμφωνα με έρευνα του HealthCareInside, 1 στους 3 Αμερικανούς δεν επηρεάζεται από το κύμα των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσει να ταξιδεύει, να ψωνίζει και να δειπνεί σε εσωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 34% των Αμερικανών αισθάνεται άνετα όταν ταξιδεύει, το 61% όταν ψωνίζει και το 52% όταν βρίσκεται για ποτό και φαγητό σε εσωτερικούς χώρους. Ως προς τη διάθεση για ταξίδια, το 60% των ερωτηθέντων το απέδωσαν στο γεγονός ότι τα ταξίδια είναι ο τομέας της ζωής τους που επλήγη περισσότερο, καθώς με τους περιορισμούς της πανδημίας υπήρξαν συνεχείς αναβολές.

Είναι ενδιαφέρον ότι οιπαλαιότερες γενιές είναι πιο άνετες από τις νεότερες γενιές με τα ταξίδια αυτή τη στιγμή. Το 32% των Boomers/Gen-X ταξιδεύουν ήδη άνετα σε σύγκριση με το 26% των Gen-Z/Millennials.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι,σύμφωνα με δεδομένα συμπεριφοράς του ιστότοπου Tripadvisor, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναμένεται να ξοδέψουν 29% περισσότερο στο μέσο ταξίδι τους το 2022 από ό,τι το 2019 ενώ  η πρόθεση ταξιδιών αναψυχής το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, με το 71% να λέει ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Kαλοκαιρινή Σχολή Ιστιοπλοΐας για παιδιά στη Νάξο – Δίπλα στην Πορτάρα, με άνεμο και φαντασία

Για 16η χρονιά το Naxos Water Sports προσκαλεί παιδιά 7–14 ετών σε ένα μαγικό ταξίδι ιστιοπλοΐας στο Βίντσι – Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Έτοιμος για νέες μάχες στη National League 2! (πρόγραμμα αγώνων)

Με βλέμμα στην κορυφή, ο Πανναξιακός ΑΟΚ ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου τη φετινή του πορεία στον 3ο όμιλο της National League 2, απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και με αφοσιωμένο κοινό στο πλευρό του.

Σχέδιο «συγχώνευση»: Η Ελλάδα επανασχεδιάζει τη διαχείριση του νερού εν μέσω ξηρασίας

Μπροστά στο φάσμα της λειψυδρίας και των συνεχών καυσώνων, η χώρα ετοιμάζει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στον τομέα ύδρευσης εδώ και δεκαετίες – Τρεις υπερ-φορείς διαχείρισης, νέο ταμείο έργων και νέα στρατηγική.

Κυκλάδες: Δημοπρατούνται προσεχώς οι νέες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε Σύρο, Μύκονο και Πάρο

Ένα έργο-ορόσημο για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας – Με προϋπολογισμό 194,92 εκατ. ευρώ, κλείνει ο κύκλος των «σκληρών» υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στο Νότιο Αιγαίο

Οζι Όσμπορν 1948–2025: Ο Πρίγκιπας του Σκότους έσβησε… με τα φώτα στραμμένα πάνω του

Αποχαιρετισμός σε μια από τις πιο ακραίες, αγαπημένες και ειλικρινείς μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής – Ο Όζι Όσμπορν έφυγε στα 76 του, όπως έζησε: μέσα στο θρύλο.

Οι Κούροι δεν φεύγουν: Ομόφωνο “όχι” του Δημοτικού Συμβουλίου στη μετακίνηση (video)

Μια ιστορική συνεδρίαση με φόντο την πολιτιστική ταυτότητα της Νάξου – Ολόκληρη η τοπική κοινωνία τάσσεται υπέρ της παραμονής των Κούρων στο Φλεριό

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύστη Κόκκυγος: Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα με σύγχρονες μεθόδους όπως το λέιζερ

Κύστη κόκκυγος: Μία πολυπαραγοντική νόσος με πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις

Σε πύρινο κλοιό η Κορινθία – Εκκενώνονται οικισμοί λόγω μεγάλης φωτιάς στο δάσος της Καστανιάς

Δραματικές ώρες για την ορεινή Κορινθία – Μπαράζ εκκενώσεων μέσω του 112, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς

Αμοργός: Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω λειψυδρίας, έκκληση του Δήμου για συνετή κατανάλωση νερού

Ο Δήμος Αμοργού καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να αποφύγουν τη σπατάλη νερού ενόψει της δύσκολης θερινής περιόδου λόγω χαμηλών αποθεμάτων

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή