Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΤουρισμός: Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το 2024

Τουρισμός: Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το 2024

|

«Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για τους Νορβηγούς ταξιδιώτες βρίσκεται η Ελλάδα για το 2024 σύμφωνα με την έρευνα ειδικών του τουριστικού κλάδου», τονίζει η ιστοσελίδα  startsiden.no https://www.startsiden.no/reise/hellas-ferie-hvor-i-hellas-skal-man-reise.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος με τους εκατομμύρια επισκέπτες αναφέρει πως οι ελληνικοί προορισμοί διαθέτουν τον ιδανικό συνδυασμό για χαλάρωση, φυσιολατρία, παραθερισμό, καλό φαγητό και ατελείωτη εξερεύνηση, γεγονός που τους κάνει ακαταμάχητους.

Στη συνέχεια το άρθρο εστιάζει σε μη μαζικούς εναλλακτικούς προορισμούς που ταυτίζονται με την ποιότητα και που μπορούν να γίνουν τα νέα «αγαπημένα στέκια» για Νορβηγούς τουρίστες. Η Λευκάδα με τις συγκλονιστικές παραλίες, η Αλόννησος με το άθικτο φυσικό περιβάλλον και η φιλόξενη Κάρπαθος με τις έντονες εναλλαγές τοπίων είναι η κορυφαία «τριάδα» του καταλόγου. Ακολουθούν η καταπράσινη Θάσος και η ατμοσφαιρική Σύρος.

Στις επόμενες θέσεις η Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και η Πάργα εκπροσωπούν την ηπειρωτική Ελλάδα προσφέροντας μοναδικές περιηγήσεις. Η λίστα ολοκληρώνεται με τους καθιερωμένους και πάντα επίκαιρους προορισμούς της Κρήτης με τη διαχρονική γοητεία της, της Σάμου με την πλούσια ιστορία, της εμβληματικής Σαντορίνης, της Ρόδου που τα έχει όλα και της δημοφιλούς Κω.

«Η Σάμος, νησί του Πυθαγόρα, του Αρίσταρχου και του Επίκουρου, είναι ένας γοητευτικός τόπος με όσα ονειρεύεται κανείς. Εξαιρετικά φυσικά τοπία, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, μεγαλοπρεπή βουνά, μνημεία του μακραίωνου πολιτισμού, μοναδικά τοπικά προϊόντα. Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν γραφικά χωριά και να γνωρίσουν παραδόσεις, εξαιρετική τοπική κουζίνα και ζεστή φιλοξενία. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν τη διαμονή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου.

«Αξιοποιώντας το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Σάμου, μέλημα μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμους με καθιερωμένες αγορές του εξωτερικού όπως της Σκανδιναβίας αλλά και να ανοίξουμε αγορές όπως της Τουρκίας με βάση τις νέες ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου, Ευάγγελος Μαρνέζος.

«Οι Σκανδιναβοί δείχνουν την προτίμηση τους στην Κάρπαθο ακόμη και πριν την υψηλή σεζόν με ικανοποιητικά ποσοστά αφίξεων. Το νησί παραμένει αυθεντικό, ενώ προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών για να μείνει κανείς πάνω από μια εβδομάδα εξερευνώντας χωριά, δεκάδες εξωτικές παραλίες και ιστορικά σημεία», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.

«Δουλεύουμε συστηματικά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αλοννήσου διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητα ενός μη μαζικού προορισμού που μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να απολαύσει σπιτική φιλοξενία και τοπική κουζίνα και να κάνει δραστηριότητες στην φύση, στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Πληροφορίες από: https://www.amna.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή, τι συνέβη;

Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή στο Καστράκι Νάξου – Πνίγηκε μπλεγμένη σε πετονιές, η πιθανότερη αιτία

Νάξος – Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου... Η Νάξος γιορτάζει .. Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κικίλιας: Το 50% που χάνεται από τα Λιμενικά Ταμεία θα αναπληρωθεί με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο”

Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα της, που δεν θα επιτρέψουν την στρέβλωση του ανταγωνισμού

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιστροφή του ενοικίου - Θα δοθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Στο 1 δισ. το ύψος των μόνιμων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σαντορίνη – Αμπέλι: Εκπέμπει SOS, τρόπος αντίδρασης

Το κρασί Σαντορίνης εκπέμπει SOS: Φόβοι ότι η παραγωγή μπορεί να μηδενιστεί

Σαντορίνη: Ανοιχτό κάλεσμα από τη Θύελλα Καμαρίου για το ντέρμπι τίτλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό ΑΟ

Δωρεάν εισιτήρια και κάλεσμα συμμετοχής στον ”ΤΕΛΙΚΟ” με τον Πανναξιακό από την Θύελλα Καμαρίου

Νάξος: Φιλοξενεί στο ΔΑΚ “Δημήτρης Περιστεράκης” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (πρόγραμμα)

Η Νάξος φιλοξενεί στο ΔΑΚ "Δημήτρης Περιστέρακης" το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (δείτε πρόγραμμα)

Στοίχημα: Συνδυασμός νίκης Παναθηναϊκού και γκολ στο Σίτι – Αστον Βίλα

Η πρόταση της ημέρας μέσα από συνδυασμό μπάσκετ (Euroleague) και ποδόσφαιρο (Premier League).

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.