Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΤουρισμός: Οι 10 προορισμοί που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες για το εξωτερικό

Τουρισμός: Οι 10 προορισμοί που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες για το εξωτερικό

|

Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Βιέννη παραμένουν στο top5 των τουριστικών προορισμών που αναζητούν περισσότερο οι Έλληνες για ταξίδια εκτός της χώρας.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τις αναζητήσεις στην Google καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 με βάση την επεξεργασία από το τμήμα Μάρκετινγκ Τουρισμού και Ερευνών της εξειδικευμένης εταιρείας Tourix, αναφορικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης από την Ελλάδα για ταξίδια στο εξωτερικό.

To διαδίκτυο και η μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί βασικό εργαλείο των ταξιδιωτών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και κατά το στάδιο της έρευνας / προετοιμασίας ενός ταξιδιού, κατά το οποίο αναζητούν ενεργά πρακτικές πληροφορίες (όπως είναι η διαμονή) για τον τουριστικό προορισμό που ενδιαφέρονται (Planning – Το στάδιο της έρευνας & προγραμματισμού). 

Αναλυτικότερα, στο top 10 των πόλεων με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων για το 2023 περιλαμβάνονται

  • Ρώμη
  • Λονδίνο
  • Παρίσι
  • Κωνσταντινούπολη
  • Βιέννη
  • Μιλάνο
  • Βαρκελώνη
  • Βουδαπέστη
  • Άμστερνταμ
  • Ντουμπάι

Η Ρώμη υπήρξε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους περισσότερους μήνες του 2023 εκτός από τους ακόλουθους: Μάιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο που με μικρή διαφορά προπορεύτηκε το Λονδίνο.

Παρατηρήθηκε εναλλαγή της πρώτης θέσης μεταξύ Λονδίνου και Ρώμης ανά τους μήνες, αλλά μαζί με το Παρίσι, κατάφεραν να παραμείνουν στην top 3άδα κατά την διάρκεια όλου του 2023.

Έφτασε πολύ κοντά στην 10αδα, αλλά παρέμεινε στην θέση νούμερο 11, η Νέα Υόρκη και ακολουθούν με μικρή διαφορά η Πράγα, η Βενετία και το Βερολίνο.

Ο τουρισμός στην Ευρώπη

Ο τουρισμός στην Ευρώπη και το 2023 έδειξε σημάδια ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19 καθώς ο εκτιμώμενος αριθμός διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα τη χρονιά που μας πέρασε έφτασε τα 2,92 δισεκατομμύρια, υπερβαίνοντας το προ πανδημίας επίπεδο του 2019 (2,87 δισεκατομμύρια) κατά 1,6% και σπάζοντας το ρεκόρ για τον κλάδο καταλυμάτων της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, το 2023, καταγράφηκαν 171 εκατομμύρια περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το 2022 (+6,3%), κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού από διεθνείς επισκέπτες (+146 εκατομμύρια) και σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση των εγχώριων επισκεπτών (+ 25 εκατομμύρια).

Τα επίπεδα τουρισμού (σε όρους διανυκτερεύσεων) ήταν 25% υψηλότερα σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια (2013: 2,33 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις).

Σε σύγκριση με το 2022, σχεδόν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση το 2023, μόνο το Λουξεμβούργο κατέγραψε μικρή μείωση (-0,1%).

Στη Μάλτα και την Κύπρο, η αύξηση ξεπέρασε το 20% και σε άλλα 8 μέλη της ΕΕ – ανάμεσά τους και η Ελλάδα- ξεπέρασε το 10% (Σλοβακία, Λετονία, Βουλγαρία, Αυστρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Σε απόλυτους αριθμούς, η μεγαλύτερη αύξηση στις διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε στη Γερμανία (+32,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και στην Ισπανία (+32,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις).

Πληροφορίες από: https://www.ot.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, όμως ούτε οι QR κωδικοί ούτε τα τέλη φαίνεται να φρενάρουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας

Από τα γνήσια νησιώτικα γλέντια σε Κέα και Όλυμπο Καρπάθου, μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Τσακώνικη γλώσσα στο Λεωνίδιο και το ψήσιμο του οβελία στους λάκκους στην Αμφίκλεια

Naxos Medical: Ιατρείο από τον Ουρολόγο – Ανδρολόγο Dr Δημήτρη Μπορούσα

Την Τετάρτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ιατρείο ο Ουρολόγος Ανδρολόγος Dr Δημήτρης Μπρούσας - Πως να κλείσετε ραντεβού

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τελική ευθεία και …χρονοδιάγραμμα

Στην τελική ευθεία η σχολική χρονιά: Το χρονοδιάγραμμα έως το τέλος των Πανελλαδικών

Πρόταση Ημέρας: Κατσικάκι με πατάτες με υπογραφή … Πάρου

Το κατσικάκι μαλακώνει, οι πατάτες μελώνουν, όνειρο είναι τούτο το λαμπριάτικο φαγητό, που με το που ξεφουρνίζεται σε βρίσκει έτοιμο, με το πιρούνι ανά χείρας

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία