Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΤήνος: νέα τουριστική ταυτότητα

Τήνος: νέα τουριστική ταυτότητα

|

Ν. Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος Τουρισμού: H Τήνος διαμορφώνει τη νέα της τουριστική ταυτότητα – Προσδοκίες για αύξηση ακόμη και 30% στους αλλοδαπούς επισκέπτες 

Στο  brand Τήνος, εστιάζει το τρίτο σε μέγεθος  νησί των Κυκλάδων, χαράζοντας  τουριστική πολιτική που θα της επιτρέψει το άνοιγμα σε νέες αγορές, αναδεικνύοντας  εναλλακτικές  δράσεις, με απόλυτο σεβασμό  και στον προσκυνηματικό τουρισμό.

Όλες οι δράσεις –που έχουν ορίζοντα  πενταετίας- λαμβάνουν υπόψη δύο κρίσιμες παραμέτρους, την  οικονομική συγκυρία, που έχει κάνει τους Έλληνες διστακτικούς καταναλωτές, καθώς τα μερίδια της  είναι υψηλά στον εσωτερικό τουρισμό, και το γεγονός ότι  ο τουρισμός είναι η βασικότερη πηγή ανάπτυξης της Τήνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για θέματα τουρισμού κα Νατάσα Δεληγιάννη:

“Η δημοτική αρχή λοιπόν, έκανε πραγματικότητα τη δέσμευσή της για προώθηση και προβολή του νησιού μας μέσα από στοχευμένες δράσεις. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλες οι προωθητικές δράσεις έχουν ένα ορίζοντα πενταετίας. Είχαμε να διαχειριστούμε μια μετάλλαξη, δηλαδή σεβόμενοι πάντα το γεγονός ότι το νησί μας ήταν ένας αμιγώς προσκυνηματικός προορισμός, έπρεπε να «ανοίξουμε τα φτερά μας» και σε άλλες ταυτότητες και σε άλλες αγορές”.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι “και  οι επαγγελματίες του νησιού κατάλαβαν ότι μέσα από συνεργασίες και δράσεις θα πρέπει και εκείνοι να είναι μπροστάρηδες και να βοηθήσουν από την πλευρά τους, ώστε να αναδείξουμε για παράδειγμα το γαστρονομικό μας πλούτο, που προωθείτε μέσα από το FOOD PATHS και να καθιερωθούμε ως νησί με αθλητικά δρώμενα, προσπάθεια που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το TINOS RUNNING EXPERIENCE”.

Η σαιζόν για την Τήνο άνοιξε με τις καλύτερες προοπτικές, αρχής γενομένης από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που οι πληρότητες έφτασαν τα επίπεδα του  Δεκαπενταύγουστου.

Τα στοιχεία δείχνουν άνοδο της τάξης του 30% και το πιο θετικό από όλα είναι ότι η  Τήνος κερδίζει «χαμένο» έδαφος σε αλλοδαπούς τουρίστες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πολλές κρατήσεις, ιδιαίτερα από Γάλλους και τα περισσότερα καταλύματα έχουν ήδη εξασφαλίσει υψηλή πληρότητα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε ένα από τα σημεία που δίνει έμφαση η δημοτική ασρχή, όπως λέει η κα Δεληγιάννη, είναι  ο επανασχεδιασμός των μονοπατιών, η σήμανση και ο καθαρισμός τους και γιατί όχι και η πιστοποίησή τους.

Το βασικότερο είναι όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες να γίνουν προωθητικές κινήσεις σε επίπεδο διαδικτύου. Να υπάρχει δηλαδή ένας ιστοχώρος, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στον εν δυνάμει πεζοπόρο και θα του παρέχει πρόσβαση σε χάρτες και πληροφορίες. Στόχος είναι και η δημιουργία εφαρμογής κινητών τηλεφώνων αποκλειστικά για πεζοπόρους.

“Και φυσικά θα προωθήσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μας με τη συμμετοχή μας σε εξειδικευμένες εκθέσεις για πεζοπορικό τουρισμό”, λέει και συνεχίζει: “Κομβικής σημασίας  είναι και  η εκπαίδευση όλων όσων εμπλέκονται στον τουρισμό, από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι εστίασης, αλλά και τους οδηγούς ταξί, οδηγούς λεωφορείων, ξεναγούς. Η εκπαίδευση θα αφορά σε τεχνικές οδηγίες για υπηρεσίες προς τους πεζοπόρους.”

Πηγή: Tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Η ομάδα της Cyberno παρουσιάζει εφαρμογές AI στην τάξη και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα THINKSAFE – Ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του νησιού

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Η ώρα της κάλπης, ποιοι είναι υποψήφιοι (πίνακες)

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 διεξάγονται οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και την Ομοσπονδία – Δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη με συμβολική καταβολή 5€

Συνάντηση Βρούτση – Αθανασίου για τις αθλητικές υποδομές της Σύρου, διήμερη επίσκεψη του Υπουργού στο νησί

Κρίσιμες παρεμβάσεις για την επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου και του προπονητηρίου στη Βάρη στο επίκεντρο της συνάντησης – Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού στη Σύρο άμεσα (31/05 - 01/06) για επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων

Πάρος: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στο κρουαζιερόπλοιο «National Geographic Orion»

Το διεθνούς φήμης πλοίο εξερεύνησης θα επισκεφθεί την Πάρο συνολικά 11 φορές εντός του 2025, ενισχύοντας την εικόνα του νησιού ως αυθεντικού και εναλλακτικού προορισμού

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.