Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣύρος - Νεώριο: Ρεκόρ και ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός

Σύρος – Νεώριο: Ρεκόρ και ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός

|

Νεώριο Σύρου…. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο πέρασαν την πόρτα εισόδου 1972 μαθητές με τους συνοδούς και εκπαιδευτικούς από 36 σχολεία όλης της Ελλάδας  

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου.

Μόνο από τον Φεβρουάριο του 2019 και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές εκδρομές 36 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια και 1972 μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους πέρασαν τις πύλες της πρώτης εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, ζώντας μία πραγματικά σπάνια και μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρια να ταξιδέψουν στον χρόνο αλλά και να φθάσουν στο σήμερα βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα μέσα από την απαιτητική, συναρπαστική και γεμάτη ένταση ζωή στο Νεωριο της Σύρου.

Από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Σάμο και την Ικαρία, ο εκπαιδευτικός κόσμος ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο τον πλούτο των γνώσεων που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από μία επίσκεψη στην ιστορικότερη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα της Ελλάδας, αναγεννημένη πλέον από την ONEX SHIPYARDS, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ναυτιλία μας και στην οικονομία του νησιού της Σύρου από το 1861.

Το έργο της ξενάγησης των μαθητών και μετέπειτα νέων επαγγελματιών στα workshops και στις υποδομές του Νεωρίου, το έχει αναλάβει ο Τεχνικός Ασφαλείας του Ναυπηγείου κ. Γρηγόριος Μπίλιος ο οποίος ακούραστα και με χαρά τους οδηγεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ναυπηγοεπισκευής και των διαδικασιών που την πλαισιώνουν και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τους γεννώνται και που δεν είναι πολλές φορές και… από τα ευκολότερα!

Στο τέλος της ξενάγησης μαθητές και συνοδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το Νεώριο Σύρου και η υπέροχη αυτή διαδρομή τελειώνει με μία όμορφη ομαδική φωτογραφία μπροστά από την ανακαινισμένη πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, ως ανάμνηση που θα πάρουν μαζί τους στο δρόμο της επιστροφής.

Η οικογένεια της ONEX SHIPYARDS, διοίκηση και εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας τη δίψα των μαθητών για γνώση, με χαρά και συγκίνηση ανταποκρίνονται στο αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπόσχονται μελλοντικά την ενίσχυση πρωτοβουλιών τουριστικών εκπαιδευτικών δράσεων για την καλύτερη γνωριμία των Ελληνόπουλων με τη ναυπηγοεπισκευή αλλά και τη βαριά βιομηχανία γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι καταλυτικά και στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί της Σύρου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newmoney.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.