Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣύρος - Νεώριο: Ρεκόρ και ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός

Σύρος – Νεώριο: Ρεκόρ και ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός

|

Νεώριο Σύρου…. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο πέρασαν την πόρτα εισόδου 1972 μαθητές με τους συνοδούς και εκπαιδευτικούς από 36 σχολεία όλης της Ελλάδας  

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου.

Μόνο από τον Φεβρουάριο του 2019 και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές εκδρομές 36 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια και 1972 μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους πέρασαν τις πύλες της πρώτης εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, ζώντας μία πραγματικά σπάνια και μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρια να ταξιδέψουν στον χρόνο αλλά και να φθάσουν στο σήμερα βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα μέσα από την απαιτητική, συναρπαστική και γεμάτη ένταση ζωή στο Νεωριο της Σύρου.

Από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Σάμο και την Ικαρία, ο εκπαιδευτικός κόσμος ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο τον πλούτο των γνώσεων που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από μία επίσκεψη στην ιστορικότερη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα της Ελλάδας, αναγεννημένη πλέον από την ONEX SHIPYARDS, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ναυτιλία μας και στην οικονομία του νησιού της Σύρου από το 1861.

Το έργο της ξενάγησης των μαθητών και μετέπειτα νέων επαγγελματιών στα workshops και στις υποδομές του Νεωρίου, το έχει αναλάβει ο Τεχνικός Ασφαλείας του Ναυπηγείου κ. Γρηγόριος Μπίλιος ο οποίος ακούραστα και με χαρά τους οδηγεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ναυπηγοεπισκευής και των διαδικασιών που την πλαισιώνουν και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τους γεννώνται και που δεν είναι πολλές φορές και… από τα ευκολότερα!

Στο τέλος της ξενάγησης μαθητές και συνοδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το Νεώριο Σύρου και η υπέροχη αυτή διαδρομή τελειώνει με μία όμορφη ομαδική φωτογραφία μπροστά από την ανακαινισμένη πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, ως ανάμνηση που θα πάρουν μαζί τους στο δρόμο της επιστροφής.

Η οικογένεια της ONEX SHIPYARDS, διοίκηση και εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας τη δίψα των μαθητών για γνώση, με χαρά και συγκίνηση ανταποκρίνονται στο αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπόσχονται μελλοντικά την ενίσχυση πρωτοβουλιών τουριστικών εκπαιδευτικών δράσεων για την καλύτερη γνωριμία των Ελληνόπουλων με τη ναυπηγοεπισκευή αλλά και τη βαριά βιομηχανία γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι καταλυτικά και στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί της Σύρου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newmoney.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.