Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςSOLD OUT και η Αθήνα στον τουρισμό!

SOLD OUT και η Αθήνα στον τουρισμό!

|

Ο συνδυασμός του φθηνού προορισμού με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αναβαθμίζουν την πρωτεύουσα σε πόλο έλξης για ολοένα και περισσότερους επισκέπτες

Limit up κάνει και τη φετινή σεζόν ο τουρισμός!  Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, συνωστισμός. Οι ουρές μεγάλες μπροστά στις εισόδους του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου. Μια βαβέλ ανθρώπων, ένα πολύχρωμο τσούρμο προσπαθεί να ξεδιψάσει τη δίψα του με μπουκάλια νερό στα χέρια και ταυτόχρονα προσδοκά να εντρυφήσει στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

Ο πήχης των προσδοκιών και των αφίξεων ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και τα ρεκόρ σπάνε με τη συχνότητα που τα καταρρίπτει στον στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη.

 

Ρεκόρ και πάλι ρεκόρ καταγράφονται στον τουρισμό. Φέτος οι αφίξεις αναμένεται  να ξεπεράσουν τα 28,5 εκατομμύρια. Στην Αθήνα σημειώνεται ακόμη ένα νέο ρεκόρ. Οι διεθνείς αφίξεις στον Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με πέρυσι. Συνεχώς ανοδική η πορεία. Το 2015 4.200.000 τουρίστες, το 2016 4.600.000 και τώρα αναμένονται ακόμη περισσότεροι. Η αύξηση αυτή δε θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται και στην πληρότητα των ξενοδοχείων η οποία τον Ιούνιο κινήθηκε με άνοδο 3,1%.

Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας πρωταγωνιστεί και την καθιστά έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς. Τα αρχαία μνημεία, τα μουσεία και οι αμέτρητοι πολιτιστικοί φορείς αποτελούν πόλο έλξης για ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι, όμως, ο μόνος λόγος προσέλκυσης των τουριστών. Η οικονομική δυσχέρεια και τα συνακόλουθά της συνιστούν ακόμη έναν παράγοντα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στις κυριότερες ειδήσεις των άλλων κρατών. Εξάπτεται το ενδιαφέρον και η περιέργεια των ξένων και επιθυμούν να δουν από κοντά το τι ακριβώς συμβαίνει. Πολλοί, δε, είναι εκείνοι που θέλουν, μέσω του ταξιδιού τους, να ενισχύσουν οικονομικά τον τόπο.

Αν μη τι άλλο, είναι μια συμφέρουσα επιλογή και για τους ίδιους, μιας και η Αθήνα είναι η δεύτερη φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά την Κωνσταντινούπολη. Η διασκέδαση και οι χαλαροί ρυθμοί της καθημερινότητας έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα και να εκτοξεύσουν την Ελλάδα στο Εβερεστ των προτιμήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Η Αθήνα δεν είναι πια ένα απλό πέρασμα, μια ανταπόκριση για να πάνε οι τουρίστες στα νησιά. Αποτελεί έναν στόχο του ταξιδιού τους. Η πλειονότητα των ξένων διαμένει στην Αθήνα αρκετές μέρες πριν ή μετά το ταξίδι τους στα νησιά και βιώνουν από πρώτο χέρι όλα όσα μαθαίνουν από την ιστορία.

Μια επίσκεψη στην Ακρόπολη πείθει για του λόγου το αληθές. Οι εικόνες ισοδυναμούν με χιλιάδες λέξεις. Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες κυριολεκτικά παντού. Με φόντο τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Μουσείο και φυσικά τον Παρθενώνα. Είναι κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο για τους περισσότερους. Η αναμονή για τα εισιτήρια μεγάλη. Κι όμως, ο κόσμος είναι χαρούμενος και περιμένει καρτερικά. Η θέληση είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει την ταλαιπωρία. Κάτω από τον Ιερό Βράχο συναντήσαμε πλήθος επισκεπτών απ’ όλες τις μεριές του πλανήτη. Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ιταλοί, Κινέζοι, Βραζιλιάνοι είναι λίγοι μόνο από όσους στέκονται καθημερινά στις ατελείωτες ουρές. Κοινός τόπος όλων η αναφορά στην κουλτούρα, στα μνημεία και την ιστορία της Ελλάδας. Στόχος τους να μάθουν από πρώτο χέρι τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και να θαυμάσουν τα κατάλοιπά του.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)