Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣαντορίνη, Πάρος και Μύκονος κατακτούν την Σαουδική Αραβία

Σαντορίνη, Πάρος και Μύκονος κατακτούν την Σαουδική Αραβία

|

Τα μέλη της ομάδας του project Greek South Aegean Islands Promo (με σημείο αναφοράς Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη) είχαν σημαντικές συναντήσεις με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της χώρας, Riyadh Travel Fair 2018.

Και η προσπάθεια για επέκταση τόσο της τουριστικής περιόδου αλλά και η ανεύρεση νέων αγορών για τα Ελληνικά νησιά καλά κρατεί. Και επόμενος στόχος η Μέση Ανατολή και δη τα κράτη του Περσικού Κόλπου με σημείο αναφοράς την Σαουδική Αραβία. Και όπως είναι λογικό οι συναντήσεις των μελών της ομάδας του project Greek South Aegean Islands Promo (πρωτοστατούν Σαντορίνη – Πάρος – Μύκονος) με σημαντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της χώρας, Riyadh Travel Fair 2018 καλά κρατούν.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας καθώς και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ στην Riyadh Travel Fair 2018 και είχαν επαφές τόσο με στελέχη του ΕΟΤ -τον διευθυντή Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης , κ. Πέτρο Σαγανά και την κυρία Κατερίνα Μεϊμάρογλου, από το τμήμα εκθέσεων- όσο και με τον κ. Κώστα Σκαγιά, υπεύθυνο διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Tourism Exhibition Project: Greek South Aegean Islands Promo – Mykonos Promo – Santorini Promo – Paros Promo και εκπρόσωπο της MTC Group.

Η ομάδα του Greek South Aegean Islands Promo, την οποία εκπροσωπούν ο κ. Κώστας Σκαγιάς, υπεύθυνος διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος – εκπρόσωπος της MTC Group και ο κ. Δημήτρης Παλαιογιάννης, project executive της MTC Group – Ιδρυτής του Κοινωνικού Δικτύου για την ελληνική γαστρονομία Zorbabook, είναι από τις πρώτες ελληνικές τουριστικές δράσεις που δίνουν το “παρών” στην πρώτη συμμετοχή του ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση και από τις ελάχιστες που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές του διοργανωτή.

Στόχος της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση είναι η προβολή των νησιών της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου και η προσέλκυση των υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις 15 κορυφαίες εθνικότητες με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες παγκοσμίως καθώς και από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο.

Το Tourism Exhibition Project είναι μία υπηρεσία του προγράμματος Greek South Aegean Islands Promo. Εκπροσωπεί τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την αποτελεσματική και στοχευμένη προβολή τους σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Η ομάδα συμμετέχει σε εκθέσεις και πραγματοποιεί δράσεις προώθησης και προβολής του πολυτελούς και ποιοτικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε στοχευμένες τουριστικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικοί επιχειρηματίες των νησιών της Μυκόνου MykonosBest.eu της Σαντορίνης santorinibest.eu και της Πάρου parosbest.eu


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Κατασκευή Ιστοσελίδων Τουρισμού στη Νάξο με την υπογραφή Prime Digital & iArk Boutique Digital Agency

Η Νάξος, με τον τουρισμό της σε διαρκή ανάπτυξη, εμπιστεύεται την Prime Digital και την iArk Boutique Digital Agency για την επαγγελματική και στρατηγικά σχεδιασμένη κατασκευή ιστοσελίδων

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Τα υδροπλάνα επιστρέφουν δυναμικά – Οι Μικρές Κυκλάδες στον χάρτη της αεροθαλάσσιας Ελλάδας

Μετά από χρόνια προσμονής, η Hellenic Seaplanes φέρνει το μέλλον της νησιωτικής συγκοινωνίας στις Μικρές Κυκλάδες – Από το Βόλο έως τη Δονούσα, το ταξίδι γίνεται εμπειρία.

Μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης από τον Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

«Η πορεία δεν ορίζεται από μια χρονιά — το μέλλον είναι μπροστά για όλους», το μήνυμα του κ. Μαργαρίτη προς τους μαθητές των Κυκλάδων

Εξιτήριο για τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης μετά από καρδιολογική παρακολούθηση στο Γ.Ν. Σύρου

Ο Δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου αισθάνθηκε δυσφορία και νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική – Συστάσεις για περαιτέρω έλεγχο σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο

Υπέρ της Αυτοτέλειας: Ψήφισμα για τη Διατήρηση της ΥΔΟΜ στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίζεται την παραμονή της Υπηρεσίας Δόμησης στο νησιωτικό Δήμο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες μιας πιθανής συγχώνευσης.

Σιωπηλά Αποκλεισμένοι: Η κραυγή των (απομακρυσμένων κυρίως) χωριών της Νάξου για δημόσια συγκοινωνία

Το “Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Νάξου” απευθύνει δραματική έκκληση για ίση μεταφορική μεταχείριση, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα νέο μοντέλο προσβασιμότητας στα χωριά του νησιού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Σημαντικές εξαγγελίες Γκίκα από τη Νάξο: Ύδρευση για τις Μικρές Κυκλάδες και αναβάθμιση του λιμένα Νάξου

Στο επίκεντρο η ΣΜΠΕ για το λιμάνι – Έργα για λειψυδρία και ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ