Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣαντορίνη: Εντυπωσιασμένη η σαουδαραβική επιχειρηματική αποστολή από το νησί "του ηφαιστείου"

Σαντορίνη: Εντυπωσιασμένη η σαουδαραβική επιχειρηματική αποστολή από το νησί “του ηφαιστείου”

|

Η Σαντορίνη, ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα.

Η Σαντορίνη βασίλισσα της φιλοξενίας

Ακόμα μια φορά επιλέχθηκε η Σαντορίνη, για ένα γεγονός βαρύνουσας σημασίας για τον εθνικό μας τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. 

vasilissa3.jpgΤην εμπιστοσύνη της κεντρικής πολιτικής σκηνής φαίνεται ότι έχει κερδίσει ο Δήμος Θήρας, καθώς έχει αποδείξει πολλάκις τις οργανωτικές του ικανότητες σε εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος και μεγάλων απαιτήσεων. 

Η Σαντορίνη, λοιπόν, ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών, των υποδομών, της καινοτομίας και της αγροδιατροφής. 

Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του νησιού ο Δήμαρχος Θήρας και οικοδεσπότης κ. Αντώνης Σιγάλας, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή. 

Της κυβερνητικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας, ηγείται ο υπουργός Επενδύσεων της χώρας, ο οποίος συνοδεύεται από 8 υφυπουργούς της κυβέρνησης και υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τα υπουργεία Επενδύσεων, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Υγείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Κοινωνικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Επικοινωνιών, Προσκυνημάτων και Ισλαμικών Υποθέσεων. Την αποστολή πλαισιώνουν εκπρόσωποι από 59 σαουδαραβικές εταιρείες από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις κατασκευές, την υγεία, τον αγροδιατροφικό τομέα. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, η πρώτη στάση των επισκεπτών ήταν ο Πύργος, από όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την καταπληκτική θέα της Καλντέρας, της Οίας, των Φηρών, της Νέας και της Παλιάς Καμένης και της Θηρασιάς. Για την γεωλογική ιστορία του τόπου μας, αλλά και για την δημιουργία της μεγαλύτερης και πλέον μαγευτικής Καλντέρας του κόσμου, μίλησε στους φιλοξενούμενους, η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Θήρας και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα. Ευη Νομικού. 

Εν συνεχεία, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την προϊστορική πόλη της Θήρας. Ακολούθησε βόλτα στα γραφικά σοκάκια των Φηρών, ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στο Αμμούδι, το οποίο παρέθεσε ο Δήμος Θήρας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων. 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, τόσο οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και τα μέλη της σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής, έκαναν διθυραμβικά σχόλια για την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τόπου μας αλλά και για την άψογη φιλοξενία. 

Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συνομιλίες του με τα μέλη της αποστολής, στις οποίες έγιναν εκτενείς αναφορές για τις δυνατότητες επενδύσεων σε τομείς 

όπως ο τουρισμός. Οι φιλοξενούμενοι, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον δήμαρχο για την φιλοξενία του, δήλωσαν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψουν σύντομα, συνοδευόμενοι αυτή τη φορά από τις οικογένειες τους, προκειμενου να απολαύσουν τις διακοπές, αλλά και τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες του νησιού μας. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Περιοδεία Γιάννη Αγγέλου — Συναγερμός για υποστελέχωση, μπλακάουτ και κατάρρευση παραγωγής

Από τον Συνεταιρισμό έως τον ΔΕΔΔΗΕ και το Κέντρο Υγείας: τι κατέγραψε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ποια μέτρα ζητά.

Τήνος: «Σπίτι μόνο Δευτέρα–Παρασκευή»: το αδιέξοδο στέγασης για τους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες (video)

Η περίπτωση της νηπιαγωγού στην Τήνο που ξενοικιάζεται τα Σαββατοκύριακα αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την κρίση κατοικίας στα νησιά (video)

Σαντορίνη, τρύγος 2025: Πέρα από τους αριθμούς, το Ασύρτικο αντιστέκεται

Χρονολόγιο, κλίμα και πρώτες ενδείξεις από τις δεξαμενές της Santo Wines∙ μια δύσκολη χρονιά που «γράφει» κρασιά έντασης, οξύτητας και ορυκτότητας.

Σαντορίνη: Το 3ο “The Luxury Side of Greece” φέρνει τη Randi Zuckerberg

Στις 18–19 Οκτωβρίου 2025, στο Petros Nomikos Conference Center, κορυφαίοι decision makers συζητούν καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακή αφήγηση στον πολυτελή τουρισμό.

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ: Φαβορί η «Γηραιά Κυρία»· αξίζει ο άσος στο 2.05

Πρεμιέρα League Phase του Champions League με μεγάλο ζευγάρι στο Τορίνο (22:00) — φόρμα, δεδομένα και επιλογές με υπενθύμιση «Παίζουμε Υπεύθυνα».

Νέος Κ.Ο.Κ.: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση. Στο στόχαστρο όσοι κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και πρόστιμα έως 2.000€ για τους παραβάτες, με στόχο τον σεβασμό στην προσβασιμότητα.

Νάξος: Καλοκαιρινές βραδιές Π.Ε.ΔΑΝ στη Βρύση Δανακού — Ζερβουδάκης & «Το μυστήριο της γύρης»

Η Πολιτισμική Εταιρεία Δανακού συνέχισε την παράδοση με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για τη στήριξη.

Serifos Sunset Race: Για 7η χρονιά αθλητισμός και φύση σε αρμονία

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η Σέριφος φιλοξένησε για 7η χρονιά μια γιορτή τρεξίματος και περιβαλλοντικής δράσης

Η Ολομέλεια του ΕΚ υιοθέτησε τις τροπολογίες Κουντουρά για δίκαιη μετάβαση, στεγαστική κρίση, ειδικές ρυθμίσεις για τα νησιά

Ενισχυμένη στήριξη σε νησιωτικές και μεταβατικές περιοχές, προσιτή στέγη για όλους και στήριξη βιώσιμου τουρισμού. Σφοδρή κριτική στην Κομισιόν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μετά το 2027.

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2025: Drone Light Show στην καλντέρα & δύο μεγάλες συναυλίες το Σάββατο (20/9)

Η εμβληματική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης επιστρέφει με φωτισμένα drones πάνω από το Ηφαίστειο και μουσικές βραδιές στη Μητρόπολη και στο Santo Wines.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική