Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΡόδος: Το parasailing που οδήγησε στο θάνατα δύο έφηβους

Ρόδος: Το parasailing που οδήγησε στο θάνατα δύο έφηβους

|

Τα λάθη του χειριστή του σκάφους που οδήγησαν στην χθεσινή τραγωδία με το parasailing (και όχι του KiteSurf όπως ήταν η αρχική ενημέρωση) στη Ρόδο – 13 και 15 ετών τα δύο νεκρά παιδιά, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο τρίτος βαριά τραυματισμένος αδερφός τους – Τι αναφέρει το Λιμεναρχείο

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας στη Ρόδο όταν τρία ανήλικα αδέρφια 15, 13 και 15 ετών από τη Μεγάλη Βρετανία ανέβηκαν σε θαλάσσιο αλεξίπτωτο, τα σχοινιά του οποίου κόπηκαν, όταν φύσηξε δυνατός άνεμος με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι νεαροί στα βράχια και οι δυο να σκοτωθούν ακαριαία και ο τρίτος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η εγκληματική αμέλεια του χειριστή του σκάφους που δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα πάνω στο αλεξίπτωτο αγνοώντας ότι από πέρυσι έχει καταργηθεί το τριθέσιο αλεξίπτωτο ενώ το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών και πάνω και οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες είναι οι δυο βασικές αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό στο νοσοκομείο της Ρόδου, έξω από το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών λυγίζουν και τους πιο δυνατούς.kite_rodos

Οι γονείς των ανήλικων Βρετανών έφτασαν πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον πολυτραυματία 15χρονο, τον μοναδικό επιζώντα από την πτήση του τρόμου με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον νεαρό πάνω στο φορτίο, βαριά τραυματισμένο στο πρόσωπο καθώς του έλειπαν κομμάτια από την πρόσκρουση που είχε πάνω στα βράχια. Η μητέρα του δεν άντεξε κι λιποθύμησε μπροστά στο φρικτό θέαμα.

Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της άρχισα να ρωτάει «Που είναι τα άλλα δυο παιδιά μου;» «Πάρτε τους μακριά, έξω από το νοσοκομείο», είπαν οι γιατροί σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν σπεύσει για να τους ηρεμίσουν.

Οι γιατροί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τις λιμενικές Αρχές ότι τα άλλα δυο παιδιά τους ήταν ήδη νεκρά. Από την άλλη, οι γονείς νόμιζαν ότι απλά είχαν τραυματιστεί και πως θα ακολουθούσαν στο νοσοκομείο μέσα σε άλλα ασθενοφόρα. Ανέφεραν ότι είδαν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν και να απομακρύνονται με το αλεξίπτωτο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ωστόσο ότι θα μπορούσε να τους συμβεί τέτοιο κακό. «Τους βλέπαμε να φεύγουν με το αλεξίπτωτο και μετά τρέχαμε στο νοσοκομείο», είπαν χαρακτηριστικά σε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου.

rodos__2_

Η μοιραία πτήση με το αλεξίπτωτο

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της πτήσης, φύσηξε ένα δυνατό μπουρίνι με αποτέλεσμα να κοπεί το σκοινί και να παρασυρθεί το αλεξίπτωτο. Ο θάνατος για τα δυο από τα τρία αδέλφια ήταν ακαριαίος, καθώς έπεσαν με δύναμη στη βραχονησίδα, ενώ το τρίτο άτομο βρέθηκε σε βραχώδες σημείο στο Ακρωτήρι Γκίνας.

Τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι σε απόσταση μόλις 500 μέτρων είχε βρεθεί από τις έρευνες του λιμενικού το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο αλεξίπτωτο είναι πολυτραυματίας και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή με την βοήθεια των γιατρών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Η οικογένεια των τριών νεαρών παραθέριζε στην περιοχή Πεύκοι. Οι σοροί περισυλλέχτηκαν από άντρες της πυροσβεστικής που κατέφθασαν επιτόπου μαζί με τις δυνάμεις του λιμενικού.

rodos__3_

Τι αναφέρει το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου για ατύχημα που έλαβε χώρα κατά την διενέργεια θαλάσσιου αλεξιπτώτου στην περιοχή Πεύκων Λίνδου Ρόδου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανήλικων, μίας 15χρονης και ενός 13χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 15χρονου, όλοι τους υπήκοοι Βρετανίας.
 
Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Λίνδου ενημερώθηκε από το στρατιωτικό παρατηρητήριο «ΓΚΙΝΑ» και από αλλοδαπό εργαζόμενο σε πόστο θαλάσσιων μέσων αναψυχής για πτώση θαλάσσιου αλεξίπτωτου στη θαλάσσια περιοχή Πεύκων Λίνδου με ύπαρξη τραυματιών.
 
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ ενημερώθηκε  ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε απόκρημνη βραχώδη παραλιακή περιοχή και ανασύρθηκαν από τον 51χρονο εκμισθωτή  και χειριστή του Ε/Π -Ε/Γ σκάφους, το οποίο διενεργούσε την έλξη του θαλάσσιου αλεξιπτώτου.
 
Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 15χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γ.Ν. Ρόδου, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και του άρθρου 310 του Π.Κ. ( πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης).

Με πληροφορίες από την σελίδα protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επενδύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό με δράσεις για City Breaks, εναλλακτικές μορφές και καινοτόμα πολιτιστική ενημέρωση με κάρτα QR

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Αμοργός – Αιγιάλη: Οικογενειακό εστιατόριο ζητάει μάγειρα για την καλοκαιρινή περίοδο

Οικογενειακό εστιατόριο στην Αιγιάλη προσφέρει διαμονή και φιλικό περιβάλλον – Θέση πλήρους απασχόλησης για σεζόν Ιούνιος–Οκτώβριος

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final-4 U14: Η καρδιά του αναπτυξιακού μπάσκετ χτυπά στο “ΔΑΚ Νάξου”

Πανναξιακός, Περιστεριώνας Τήνου, ΑΟ Μυκόνου και Μαρπησσαϊκός διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου στο «Δημήτρης Περιστεράκης»

Ξεκινά η εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για το 2025

Από 31 Μαΐου έως 24 Ιουνίου η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων εθελοντών σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση – Μέσω πλατφόρμας και με φυσική παρουσία

Μανώλης Κρητικός: Παγκόσμιοι δείκτες διακυβέρνησης και η Ελλάδα

Με τους παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης (Global Governance Indicators, GGI) των Ντ. Κάουφμαν (Natural Resource Governance Institute and Brooking Institute) και A. Κράι (World Bank Development Research Group), όπως και με άλλους διεθνείς δείκτες θα κρίναμε μια κυβερνητική θητεία;

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.

Νάξος: “Το μέρος που με διάλεξε και το διάλεξα κι εγώ”

Η Στέλλα Νικολάκη γράφει για την δική της Νάξο...