Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΡόδος: Επενδυτική καταιγίδα με εκατοντάδες νέες κλίνες

Ρόδος: Επενδυτική καταιγίδα με εκατοντάδες νέες κλίνες

|

Περισσότερες από 10 χιλιάδες νέες κλίνες αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο καλοκαίρι (2018) σε Κρήτη και Ρόδο – Ποιες είναι οι νέες επιχειρήσεις που έρχονται 

Σε επενδυτικό οργασμό βρίσκεται ο ξενοδοχειακός τομέας στη Ρόδο και την Κρήτη, δύο περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπολογίζεται ότι στα δύο νησιά θα λειτουργήσουν το 2018 πάνω από 10.000 νέες κλίνες και συγκεκριμένα 5.000 νέες κλίνες στη Ρόδο και 5.000 νέες κλίνες στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, στη Ρόδο για το 2018 αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του ξενοδοχείου Capsis, στην Ιξιά, με 600 δωμάτια, μετά την εξαγορά του από τον επιχειρηματία Κούτρα.

Επίσης θα λειτουργήσει στο Κιοτάρι το ξενοδοχείο MAYIA του Ομίλου Χατζηλαζάρου, το οποίο θα διαθέτει 250 δωμάτια. Νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στο νησί και ο όμιλος Μινέττου.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 330 δωματίων στο Γεννάδι, ενώ προγραμματίζει τη λειτουργία ακόμη ενός ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή για το 2019. Επίσης η Atlantica θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο Sensatori, δυναμικότητας περίπου 400 δωματίων.

Με βάση στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος έως και το 2016 λειτουργούσαν στη Ρόδο 39 ξενοδοχεία 5 αστέρων, δυναμικότητας 9.895 δωματίων με 20.450 κλίνες.

Για να καλυφθεί η αυξανόμενη προφορά, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί νέα αύξηση της ζήτησης.

Υπολογίζεται ότι για τη Ρόδο π.χ. για να καλυφθούν οι 5.000 νέες κλίνες πρέπει να σημειωθεί αύξηση αφίξεων κατά 150.000 επισκέπτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργο Ματσίγκο.

Για το 2018 εκτιμάται ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, όπως αναφέρουν στη «Ναυτεμπορική» ξενοδοχειακοί παράγοντες, ωστόσο το ερώτημα είναι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια καθώς οι ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία αρχίζουν να κερδίζουν το χαμένο έδαφος των δυο προηγούμενων ετών.

Αναφορικά με την Κρήτη, μιλώντας πρόσφατα στο 13ο Πανελλήνιο συνέδριο «Αλουμίνιο & Κατασκευές», ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι δημιουργούνται αυτή την περίοδο περισσότερες από 5.000 σύγχρονες κλίνες 5στερων ξενοδοχείων και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα επόμενα 5 χρόνια με συνεχιζόμενη καλή πορεία στον τουρισμό οι νέες κλίνες θα φτάσουν στις 25.000.

Αυτή την περίοδο στην Κρήτη μεταξύ άλλων κατασκευάζεται μία νέα μονάδα από τον όμιλο Καράτζη.

Ειδικότερα, δίπλα στο ξενοδοχείο 5 αστέρων Nana Beach, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου, 120 δωματίων, Nana Imperial, στη Χερσόνησο. Σχεδόν όλες οι σουίτες και οι βίλες θα έχουν ιδιωτικές πισίνες.

Το ξενοδοχείο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2018. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει ένα ακόμη ξενοδοχείο 350 δωματίων σε παραθαλάσσιο ακίνητο 140 στρεμμάτων, στην Ιεράπετρα του Λασιθίου.

Ο Όμιλος Hersonissos Group of Hotels, ο οποίος διαθέτει και λειτουργεί 7 ξενοδοχεία στην περιοχή της Χερσονήσου, ξεκίνησε από φέτος το καλοκαίρι τη λειτουργία του πεντάστερου Abaton Resort 150 δωματίων με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 25-30 εκατ. ευρώ

Παράλληλα κατασκευάζεται ένα νέο 5άστερο ξενοδοχείο 650 κλινών, στη θέση «Μαδαρός» στο Ρέθυμνο, από τον όμιλο Vantaris Hotels της οικογένειας Σταύρου Bανταράκη.

Ένα νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 776 κλινών σε 295 δωμάτια και bungalows, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Πιλότος Α.Ε.», αναγείρεται επίσης στη θέση «Μαδαρός» στην ευρύτερη τοποθεσία «Πετρές», κοντά στον oικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου. Ακόμη ο όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί το 5άστερο ξενοδοχείο «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, κατασκευάζει νέα πεντάστερη μονάδα δυναμικότητας 690 κλινών στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίου.

Ρόδος

* Επαναλειτουργία του ξενοδοχείου Capsis, στην Ιξιά, με 600 δωμάτια, από τον επιχειρηματία Κούτρα.

* Nέο ξενοδοχείο MAYIA στο Κιοτάρι με 250 δωμάτια, από τον όμιλο Χατζηλαζάρου.

* Νέο ξενοδοχείο 330 δωματίων στο Γεννάδι από τον όμιλο Μινέττου.

* Νέο ξενοδοχείο Sensatori 400 δωματίων από την Atlantica.

Κρήτη

* Το πεντάστερο Abaton Resort 150 δωματίων, του ομίλου Hersonissos Group of Hotels, ξεκίνησε από φέτος το καλοκαίρι τη λειτουργία του.

* Υπό κατασκευή από τον όμιλο Καράτζη το Nana Imperial, 120 δωματίων στη Χερσόνησο, δίπλα στο 5άστερο Nana Beach

* Ένα ακόμη ξενοδοχείο 350 δωματίων, από τον όμιλο Καράτζη, σε παραθαλάσσιο ακίνητο 140 στρεμμάτων, στην Ιεράπετρα του Λασιθίου.

* Νέο 5άστερο ξενοδοχείο 650 κλινών κατασκευάζεται από τον όμιλο Vantaris Hotels στη θέση «Μαδαρός» στο Ρέθυμνο.

* Νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων δυναμικότητας 776 κλινών σε 295 δωμάτια και bungalows αναγείρεται επίσης στη θέση «Μαδαρός», κοντά στον oικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου.

* Νέα πεντάστερη μονάδα δυναμικότητας 690 κλινών στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίου κατασκευάζει ο όμιλος Μαθιουλάκη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αφιερωμένο στη Σαντορίνη το τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Greek Hotelier

Το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ και το άρθρο του Αντώνη Παγώνη αναδεικνύουν την ανάγκη για βιώσιμες υποδομές, θεσμική στήριξη και στρατηγική αναβάθμιση του νησιού

Σαντορίνη – Πλατεία Σαρπάκη: Ο Δήμος Θήρας προκηρύσσει έργο ανάπλασης 520.800 €

Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει την προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Σαρπάκη – Ένα Εμβληματικό Έργο στην καρδιά των Φηρών

Καύσωνας στο Νότιο Αιγαίο: Οδηγίες προστασίας για πολίτες και επισκέπτες

Από 6 έως 9 Ιουλίου, θερμοκρασίες σε επικίνδυνα επίπεδα – Έκκληση για προσοχή σε ευπαθείς ομάδες και περιορισμό έκθεσης στον ήλιο.

«Φρουροί της Ιστορίας»: Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου ανοίγει τις πόρτες του στη μνήμη και τη γνώση (video)

Η Μαργαρίτα Κουφοπούλου μάς ξεναγεί στον θησαυρό του νησιού – από το 1527 έως σήμερα – με αφορμή την έκθεση για τη Ναυτική Εβδομάδα 2025.

Πρωτοδικείο Νάξου: Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για “νέα στέγη” στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην πλατεία Πέτρου Ευριπαίου παραμένει η έδρα του Πρωτοδικείου Νάξου – Επίλυση του στεγαστικού ζητήματος με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια στη Νάξο από εμπορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα

Μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης για κάτοικο Νάξου – Παρέχεται εταιρικό αυτοκίνητο και tablet, σταθερός μισθός 1.275€ + bonus

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 5 Ιουλίου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου – Προσοχή στις εγκαταστάσεις που παραμένουν υπό τάση

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης (18:30) για το “BLUE STAR 1”

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:30 αντί για 17:30 – Δείτε το ανανεωμένο ωράριο για Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα

Νέα συνεργασία ΑΣΠΕ – NOVA με προσφορές κινητής για τα μέλη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Νάξου

Εξαιρετικά πακέτα καρτοκινητής και επιπλέον επιλογές για συνδέσεις και διαδικτυακή τηλεόραση μέσω της νέας συνεργασίας

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από την Πάρο για 2η μέρα στον ΣΚΑΪ (video)

Η εκπομπή με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή ταξιδεύει στην Πάρο, ανακαλύπτοντας ιστορίες ανθρώπων, γεύσεις, φυσική ομορφιά και δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)