Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠυροβολούμε τα πόδια μας

Πυροβολούμε τα πόδια μας

|

Οριζόντια η υστέρηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες

Ουδόλως συμμερίζεται τις θριαμβολογίες αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για την πορεία του ελληνικού τουρισμού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι,  ανέφερε ότι η πραγματική εικόνα από το σύνολο των νησιών είναι εντελώς διαφορετική καθώς καταγράφεται οριζόντια υστέρηση στην τουριστική βιομηχανία, υστέρηση που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στον πραγματοποιούμενο κύκλο εργασιών.

Τα αίτια της πτώσης του τουριστικού ρεύματος σε μια σεζόν όπου τα αρχικά μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά, είναι πολυπαραγοντικά, ωστόσο ο κ. Χατζημάρκος εστίασε σε τρία εξ’ αυτών, ως τα πλέον σημαντικά: στην υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας που έχει επιβαρύνει το τουριστικό πακέτο καθιστώντας τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μη ανταγωνιστικό προορισμό, στην τεράστια δυσφήμισή τους στο εξωτερικό κατά το 2015, με ευθύνες  που βαρύνουν και παράγοντες της χώρας μας, και  σε καταστροφικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της βίζας των Ρώσων τουριστών, ζήτημα για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «ως χώρα πυροβολούμε τα πόδια μας, με ανεύθυνες πολιτικές».

Η συνολική διαχείριση του ζητήματος  των επισκεπτών από χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν, εκτός και από το τεράστιο θέμα της βίζας, πάσχει, αφού  στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η τριτοκοσμική ταλαιπωρία των επιβατών, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους δημιουργούν καταστάσεις ντροπής και μεγάλης δυσφήμισης.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: Αίτημα ζωτικής σημασίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ο Γιάννης Ρούσσος ζητά την άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ από 1/1/2025, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας – Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση

Αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ: Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις, tι αλλάζει από 11 Αυγούστου

Μετά από δεκαεπτά χρόνια παρεμβάσεων και διαμαρτυριών, οι νέες ρυθμίσεις για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ επιχειρούν να βάλουν τέλος στις υψηλότερες προμήθειες της Ευρώπης.

Το γραβιεροπιτάκι, οι Ιταλοί και η ουρά στον φούρνο

Μια καλοκαιρινή σκηνή από την καθημερινότητα της Νάξου: Ιταλοί τουρίστες, πολύβουες αναμονές και το αθάνατο γραβιεροπιτάκι πρωταγωνιστούν στο νέο χρονογράφημα του Γιώργου Καστελλάνου.

Η συνήθεια του καλοκαιριού που έγινε λατρεία: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Βρύση του Δανακού!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επιστρέφει στη Νάξο για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 30 Ιουλίου – Μουσική, συναίσθημα και λαϊκή παράδοση σε μια βραδιά-θεσμό στη Βρύση του Δανακού.

ΔεΔΔΗΕ – Διακοπή ρεύματος στη Νάξο την Τρίτη 29 Ιουλίου, ποιες ώρες και σε ποια περιοχή

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στον Δαμαριώνα, από τον Πύργο Μπαζαίου έως την τοποθεσία Αθαλάσσου, λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Κρητικό σφουγγάτο με κολοκυθάκια και στάκα, γεύση καλοκαιριού με ρίζες στην παράδοση

Ένα αυθεντικό και βαθιά γευστικό πιάτο από τον Ρεθυμνιώτη μάγειρα Μιχάλη Χάσικο που παντρεύει τα «ξενικά» κολοκυθάκια με τη βελούδινη στάκα, σε μια συνταγή που μυρίζει Κρήτη

Τρίποδες: Πίστη και παράδοση στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Παρεκκλήσι της οικογένειας Λαγογιάννη

Με τη συγκινητική παρουσία πλήθους πιστών και την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και ταπεινότητα ο Εσπερινός στη μνήμη της Αγίας, στο αφιερωμένο εκκλησάκι της οικογένειας Λαγογιάννη.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Αμοργός: Όχι στον διχασμό, ναι στην παράδοση – Σαφές μήνυμα ενότητας από τον Δήμο

Καθαρό μήνυμα από τον Δήμο Αμοργού μετά την ένταση στο πανηγύρι της Ψημένης: "Δεν έχουν θέση διχαστικά φαινόμενα στον πολιτισμό μας"

Τραγωδία στη Μύκονο: 34χρονος βρέθηκε νεκρός στην παραλία “Βίδα”

Άμεση κινητοποίηση του Λιμεναρχείου – Διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου – Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων