Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "Πρέπει να λειτουργήσουμε το 2020 με κάθε τρόπο"

ΠΝΑΙ – Χατζημάρκος: “Πρέπει να λειτουργήσουμε το 2020 με κάθε τρόπο”

|

Σε ΕΝΠΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και ΞΕΕ παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας για την τουριστική περίοδο – Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με θεσμικούς φορείς του Τουρισμού 

Τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο τις δράσεις για την επανεκκίνηση του Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, μεταξύ των 13 Περιφερειαρχών της χώρας και των εκπροσώπων τριτοβάθμιων φορέων Τουρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο: τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ) Γιάννη Ρέτσο, τον Πρόεδρο της ΠΟΞ (Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων) Γρηγόρη Τάσιο, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) Αλέξανδρο Βασιλικό, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπροέδρος του ΣΕΤΕ και Πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε την απόφαση της Περιφέρειας, για τη μίσθωση ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών της με δικές της δαπάνες.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης πρότεινε αυτό να ακολουθηθεί και από τους υπόλοιπους τουριστικούς περιορισμούς ανά Περιφέρεια, προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να δοθεί μία από τις πολλές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στον τουριστικό κλάδο, ώστε και οι επιχειρηματίες του Τουρισμού να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απόφαση να λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους.

Σύμμαχοι των Περιφερειών, υποστήριξε ο Γιώργος Χατζημάρκος, και των τουριστικών προορισμών είναι οι αεροπορικές εταιρίες, αφού οι διμερείς επαφές με τα κράτη εντός και εκτός Ε.Ε. από όπου μπορούν να αντληθούν επισκέπτες, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σε συνεννόηση λοιπόν με τους αρμόδιους

κυβερνητικούς φορείς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δουλέψει σε στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες πάνω στις αγορές, από όπου, τον Ιούνιο, θα είναι γνωστό ότι υπάρχει ελπίδα να αντληθούν επισκέπτες, προκειμένου να διευκολύνει το ρεύμα αυτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

«Πρέπει στην σκέψη του καθενός να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020. Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού πρέπει να διαθέσουμε το σύνολο της ενέργειάς μας, ενώ αμέσως μετά το υγειονομικό στοίχημα, το επόμενο στοίχημα επιβίωσης είναι η επανεκκίνηση του Τουρισμού» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για μίσθωση ξενοδοχείων με δικές της δαπάνες για τη φιλοξενία ελαφρά ασθενούντων από κορωνοϊό, που δεν χρήζουν νοσηλείας, προκειμένου να απομονωθούν, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με το περιεχόμενο της απόφασης του κ. Χατζημάρκου που διευκολύνει την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, για τη φετινή ιδιόμορφη τουριστική χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.