Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "Δεν θα λυπηθούμε έξοδα για την ασφάλιση της υγείας...

ΠΝΑΙ – Χατζημάρκος: “Δεν θα λυπηθούμε έξοδα για την ασφάλιση της υγείας νησιωτών και επισκεπτών”

|

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για τα νησιά των Κυκλάδων συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – Γιώργος Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια θα μισθώσει με δικές της δαπάνες ξενοδοχεία φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό»

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε για τα νησιά των Κυκλάδων ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συμμετείχε  χθες, 4 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Το θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινού στόχου της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν: ο Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας, ο Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, ο Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η Κατερίνα Μονογιού, Βουλευτής Κυκλάδων,  ο Φίλιππος Φόρτωμας, Βουλευτής Κυκλάδων, ο Ελευθέριος Καραΐσκος, Δήμαρχος Αμοργού, ο Ιάκωβος Ρούσσος, Δήμαρχος Ανάφης ο Δημήτρης Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου, ο Αναστάσιος Φαρούπος, Δήμαρχος Αντιπάρου, ο Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος Σαντορίνης, ο Γκίκας Γκίκας, Δήμαρχος Ιητών, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας,  ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, Δήμαρχος Κιμώλου, ο Σταμάτης Γαρδέρης, Δήμαρχος Κύθνου, ο Εμμανουήλ Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου, ο Κωνσταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου, ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου, ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου, ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, Δήμαρχος Σερίφου, ο Βασίλης Μαράκης, Δήμαρχος Σικίνου, η Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος Σίφνου, ο Νικόλαος Λειβαδάρας, Δήμαρχος Σύρου, ο Ιωάννης Σιώτος, Δήμαρχος Τήνου, η Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δήμαρχος Φολεγάνδρου, ο Αντώνης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Δέσποινα Κουσαθανά, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, ο Βαγγέλης Κατζάρας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, η Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, ο Δημήτρης Μωραϊτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μήλου, ο Γιώργος Άγας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου και ο Ιουλιανός Δεσύπρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Τήνου.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε εξ αρχής την ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν και φυσικά πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της Ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Η  είδηση που ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έδωσε κατά την έναρξη της συζήτησης είναι ότι την Παρασκευή 8 Μαΐου θα έχει έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως την 15η Μαΐου, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο προετοιμασίας οι προορισμοί.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής : «Το εγχείρημα, να έχουμε τουριστική περίοδο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι ιστορικά μοναδικό και εξ αυτού και εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ το Νότιο Αιγαίο, που είναι η καρδιά του Ελληνικού τουρισμού, να μην δίνει αυτή την μάχη. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε. Δεν θα λυπηθούμε έξοδα και θα σεβαστούμε στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών της Ιατρικής κοινότητας. Είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τα πρωτόκολλα στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα δουλέψουμε και εμείς από την πλευρά μας για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για αυτά εντός μερικών μόνο ημερών. Σε ό,τι αφορά στο marketing, τον Ιούνιο θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στοχευμένα στις αγορές που θα αξιολογηθούν έως τότε ως δυνητικές δεξαμενές σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Marketing Greece, αφού ως ομάδα με κοινό στόχο μόνο μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, ως Περιφέρεια σας γνωρίζουμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε με δική μας δαπάνη στην μίσθωση ξενοδοχείου για την φιλοξενία των τυχόν ασθενούντων, για τους οποίους θα χρειαστεί οργανωμένος χώρος καραντίνας και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς, προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα τη σχετική διαδικασία. Δεν υπολογίζουμε οικονομικό ή πολιτικό κόστος στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε ξανά την ατμομηχανή της οικονομίας των νησιών μας και της χώρας μας».

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».