Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Διψήφιος ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων προς τα νησιά για το...

ΠΝΑΙ: Διψήφιος ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων προς τα νησιά για το 2018

|

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πρωταγωνίστησαν και στην φετινή World Travel Market του Λονδίνου, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, η οποία έδωσε και αισιόδοξα μηνύματα για το 2018 – Τι δηλώνει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Παπαβασιλείου 
 

 

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταξιδιωτικών προορισμών του Νοτίου Αιγαίου, να συναντήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου και παράλληλα να δοκιμάσουν την εμπειρία της αιγαιακής διατροφής, μέσα από τα τοπικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο, προβάλλοντας ταυτόχρονα το Νότιο Αιγαίο και ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.
Η συγκροτημένη παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκτός απο τα θετικά σχόλια που απέσπασε, έφερε και τα πρώτα θετικά μηνύματα για το τουριστικό 2018.
Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου “αιχμαλώτισαν” τον επισκέπτη από τη στιγμή της άφιξής του στον Εκθεσιακό Κέντρο μέσω της προβολής του στην είσοδο αυτού, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φρόντισε να εξασφαλίσει τον διαφημιστικό χώρο που καλύπτει την επιφάνεια της εισόδου της World Travel Market προβάλλοντας ειδικό βίντεο με το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας και οδηγώντας ουσιαστικά τον επισκέπτη στο περίπτερο της,  σε έναν εντυπωσιακά διακοσμημένο χώρο, με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη πολιτισμική, γαστρονομική και αισθητική κουλτούρα των 22 νησιών που συμμετείχαν φέτος εκεί. 

Η μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Περιφέρειας, σε συνάρτηση με τα εγκωμιαστικά σχόλια των επισκεπτών, βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τα εξαιρετικά θετικά μηνύματα που  η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, στέλνει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας τη θέση του πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, την οποία επάξια έχουν κατακτήσει.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι τα θετικά μηνύματα αποτύπωνται στην διψήφια αύξηση στον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων πρός τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2018, που ενδεικτικά και για τα μεγάλα νησιά έχουν ως εξής  μέχρι στιγμής : Η Tui Αγγλίας ξεκινάει αρχές Μαρτίου για την Ρόδο, αρχές Απριλίου για την Κω και αρχές Μαΐου για την Σαντορίνη .Προγραμματίζουν 10% αύξηση θέσεων για την Ρόδο ,17% για την Κω και 37% για την Σαντορίνη που ισοδυναμεί με 175.000, 105.000 και 23.000 αύξηση θέσεων αντίστοιχα

Αναφερόμενη στην παρουσία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση του Λονδίνου, ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού πλάνου προβολής που η Περιφέρεια έχει εκπονήσει και ακολουθεί με εντυπωσιακά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη, η οποία παρέστη όλες τις ημέρες της έκθεσης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών, κ. Γιάννη Μαργαρίτη,  δήλωσε:

 “Τα νησιά μας ήταν και φέτος στην WTM πρωταγωνιστές, με όλη τη σημασία της λέξης. Πρωταγωνιστές  για την παρουσία τους, πρωταγωνιστές και από πλευράς ενδιαφέροντος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πολύ σοβαρή οργάνωση και με πολύ καλοσχεδιασμένο και στοχευμενο πλάνο έχει φροντίσει να μην λείψει προϋπολογισμός τουριστικής προβολής σε κανένα από τα νησιά της. Τα θετικά μηνύματα για το 2018 δεν μας εφησυχάζουν αλλά μας δίνουν το έναυσμα και την εντολή να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες τις δράσεις τόνωσης του τουριστικού ρεύματος πρός τα νησιά μας.  
Τα νησιά που συμμετέχουν φέτος στην έκθεση WTM του Λονδίνου είναι: Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Τήνος, Αστυπάλαια, Πάρος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Κύθνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, τους Λειψοί, Ίος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Αντίπαρος, Μήλος, Αμοργός, και Κάλυμνος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιος αεροσυνοδού που σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου έλαβε επιστολή της μητέρας του μετά από 24 χρόνια

Η αεροσυνοδός ΣιΣι Λάιλς είχε σκοτωθεί το 2001· το σημείωμα διασώθηκε και δόθηκε σήμερα στον 30χρονο Τζέβον Καστρίγιο

Βρούτσης στην Πάρο με Γιάννακη–Αϊνδιλή–Καγιαλή: «Νησιωτικότητα & Αθλητισμός» στο επίκεντρο

Τετάρτη 24/9, 12:30, αίθουσα «Αθηνά» (Paros Agnanti Resort & Spa): κεντρική ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού με παρουσία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών και ανοικτή συζήτηση με τα σωματεία των Κυκλάδων.

Ευρωπαϊκός Δείκτης Οινοτουρισμού: Πέμπτη η Ελλάδα, πρώτη η Γαλλία

Γαλλία πρώτη, ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία· νεότεροι ταξιδιώτες «οδηγούν» τη ζήτηση για κρασί, γαστρονομία και πολιτισμό

Επαναπατρισμός 86 ελληνικών αρχαιοτήτων – και πρωτοκυκλαδικής περιόδου – από ιδιωτική συλλογή του εξωτερικού

Οικειοθελής επιστροφή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ – Από νεολιθικά ειδώλια έως χρυσά στεφάνια ελληνιστικών χρόνων

Δήμος Θήρας: Νέα χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου · Έναρξη 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών

Θεόκτιστα και χειροποίητα: Η νομική προστασία του αγροτικού πολιτιστικού τοπίου των Κυκλάδων

Εκδήλωση στο Ιωνικό Κέντρο (26/9) με ειδικούς και φορείς, για τη διαφύλαξη της ξερολιθιάς, των παραδοσιακών κτισμάτων και του φυσικού πλούτου των νησιών

Πρώτο κουδούνι για τους… πιο μικρούς: Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Νάξου

Στον Αγιασμό και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Φιλωτίου – Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Φώτης Μαυρομμάτης

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)