Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Αρωμα Μιλάνου για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ΠΝΑΙ: Αρωμα Μιλάνου για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

|

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει αισθητή τη παρουσία της με δικό της περίπτερο – Δεκαεννέα νησιωτικούς δήμους (μεγάλη απούσα η Σύρος) και επιχειρηματίες του τουρισμού στην Έκθεση “ΒΙΤ 2019” – Επικεφαλής αποστολής ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης – Παράλληλη δράση και στο Ισραήλ 

 

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΙΤ (Borsa Internazionale Del Turismo) στο Μιλάνο (10-12 Φεβρουαρίου 2019), συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας να δίνει δυναμικό παρών στις σημαντικές συναντήσεις της τουριστικής βιομηχανίας. Η ΒΙΤ αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις, έχοντας διανύσει μία πορεία 35 και πλέον ετών. Φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 Hosted Buyers από την Ιταλία και άλλες αγορές του εξωτερικού, ενώ συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 2.000. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες έχουν επισκεφθεί την έκθεση συνολικά.

Σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, η Περιφέρεια πήρε μέρος με δικό της περίπτερο, φιλοξενώντας δωρεάν 19 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, αναδεικνύοντας την μεγάλη γκάμα τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου και τις ασύγκριτες τους ομορφιές. Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο πρωταθλητής του Ελληνικού Τουρισμού, δημιουργεί πάντα τις προϋποθέσεις για την εδραίωση της πρωταγωνιστικής θέσης που κατέχει μεταξύ του διεθνούς ανταγωνισμού και την ενίσχυση των επιμέρους τουριστικών δεικτών.

Για μία ακόμη φορά, η ΠΝΑΙ κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, έχοντας κάτω από την ομπρέλα της στη ΒΙΤ τους δήμους Ρόδου, Κω, Αστυπάλαιας, Λέρου, Λειψών, Πάτμου, Καρπάθου, Νάξου, Ίου, Σερίφου, Αμοργού, Φολέγανδρου, Άνδρου, Μήλου, Κέας, Αντίπαρου, Ανάφης, Πάρου και Κύθνου! Φιλοξένησε παράλληλα, επιχειρηματίες του τουρισμού από τα νησιά. Το παρών στην έκθεση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος σχολίασε στη προσωπική του ιστοσελίδα στα social media ” BIT. MILANO. Διεθνής Έκθεση Τουρισμού. Άλλη μία επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Είμαστε εδώ… Προβάλλουμε τα νησιά μας στηρίζουμε την τοπική τους οικονομία” . Και σε ερώτηση που έγινε για τα νησιά που απουσιάζουν από τις Κυκλάδες και δη για την Σύρο, ανέφερε ” Η Συρος δεν είχε περίπτερο.  Κρίμα γιατί η ΙΤΑΛΙΑ , είναι πολύ καλη αγορά, για τις Κυκλάδες. Με εξαίρεση τη Σύρο και τη Σίφνο, τα νησιά των Κυκλάδων ήταν όλα εδώ και έκλεισαν πολύ καλές συμφωνίες. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό στη Σύρο,  ότι χωρίς αλλοδαπούς δεν νοείται… τουρισμός. Η κρίση που μαστίζει την Ελληνική οικονομία, πρέπει να προβληματίσει όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί και τους φορείς. Εξωστρέφεια… Εξωστρέφεια… Εξωστρέφεια…”

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στη ΒΙΤ, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμπληρώνεται ένα πολυδιάστατο και καινοτόμο πρόγραμμα προβολής. Στο πλαίσιο του τουριστικού masterplan που εφαρμόζουμε, παρέχουμε σε κάθε νησί-από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο-τις ίδιες δυνατότητες προβολής. Προσφέρουμε σε κάθε προορισμό τη δυνατότητα να πάρει μέρος δωρεάν στις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η ΠΝΑΙ, να διαφημιστεί και να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από τις αγορές. Στον δύσκολο και απαιτητικό στίβο του τουρισμού λειτουργούμε με όρους πρωταθλητισμού, χωρίς να υπολογίζουμε κόπο και θυσίες. Οι πρωτιές δεν έρχονται τυχαία»!

Συμμετοχή στην ΙΜΤΜ στο Ισραήλ
Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην IMTM (12-13 Φεβρουαρίου 2019) ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, την επίσημη επαγγελματική έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ. Η διοργάνωση, προσελκύει την παγκόσμια και τοπική τουριστική βιομηχανία ενώ συγκεντρώνει εκθέτες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε πτυχή της τουριστικής αγοράς. Περιλαμβάνει workshops, σεμινάρια και συνεντεύξεις τύπου. Αποτελεί συνεπώς, τον ιδανικό τόπο δικτύωσης και σύναψης νέων συμφωνιών-συνεργασιών. Μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν στην ΙΜΤΜ η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος από τα Δωδεκάνησα και η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Άνδρος και η Σέριφος από τις Κυκλάδες.

SALON DES VACANCES
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ και στην έκθεση τουρισμού SALON DES VACANCES που πραγματοποιήθηκε το διάστημα (7 έως 10 Φεβρουαρίου 2019) στις Βρυξέλλες. Στο σταντ της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν η Ρόδος και η Πάτμος.
Τα μηνύματα από την αγορά του Βελγίου για την επικείμενη σεζόν είναι ιδιαίτερα θετικά για την Ελλάδα και προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.
Σημειώνεται τέλος ότι η έκθεση Panorama World Festival 2019 στη Στοκχόλμη (16-18 Φεβρουαρίου) που είχε συμπεριληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό της ΠΝΑΙ, ακυρώθηκε από τον διοργανωτή.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Τυροκομείο Πιτταρά: Η βιώσιμη κτηνοτροφία της Νάξου που διαπρέπει εντός και εκτός Ελλάδας

Από μια μοσχίδα το 1970 στην κορυφή των διεθνών βραβείων – Μια ιστορία γάλακτος, μεράκι και οικογενειακής συνέπειας στις Μέλανες της Νάξου

Κυκλάδες: Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν άδεια κατασκευής

Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Πού θα «χτιστεί» το μέλλον του τουρισμού

Ελληνικά νησιά σε κρίσιμο σταυροδρόμι: τουρισμός ή βιώσιμη ζωή;

Η παρακμή γεωργίας και αλιείας, η απώλεια δασών και η ανεξέλεγκτη οικοδόμηση απειλούν το μέλλον των νησιών. Επιστήμονες και φορείς ζητούν άμεσα μέτρα για την ισορροπία ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Πάρος – Σινέ Έναστρον: Όταν το σινεμά ανθίζει κάτω από τα αστέρια

Ένα θερινό καταφύγιο πολιτισμού, μέσα στη φύση του Πάρκου Πάρου, χαρίζει ξανά μοναδικές νύχτες κινηματογραφικής μαγείας — από 17 Ιουνίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Αντώνης Παπακωνσταντής: Βαθιά θλίψη στην Ένωση Κυκλαδικού Τύπου για την απώλεια ενός αφοσιωμένου λειτουργού

Ο παλαίμαχος εκδότης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών και μέλος της Ε.ΚΥ.Τ., αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη στην πολιτιστική ζωή της Νάξου και των Κυκλάδων

«Χρυσή» διάρρηξη στην Αμοργό, άρπαξαν 200.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο

Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία – Οι δράστες «χτύπησαν» νύχτα με σχέδιο, οξυγόνο και ψυχραιμία

Ναξιακά Γράμματα: 15 χρόνια πνευματικής συνέχειας, Κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος

Μελετήματα για την αγροτική κληρονομιά, την απεραθίτικη παράδοση και τη μικρασιατική μνήμη – Αφιέρωμα στη γυναικεία ποίηση της Απειράνθου

Νίκος Ρογκαβόπουλος: “έκλεψε την παράσταση” στην τελετή λήξης της ΑΕ Σαντορίνης

Ο διεθνής άσος της Μπασκόνια και μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους και έδειξε την αγάπη του για τη Σαντορίνη

Δονούσα: Ένας καλοκαιρινός προορισμός με ψυχή, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας

Η Κοινότητα Δονούσας ενημερώνει με σεβασμό και αγάπη τους επισκέπτες για βασικές οδηγίες που διαφυλάσσουν την ταυτότητα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο νησί.

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος