Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠληρότητα στο +95%, τιμή σουίτας στις 27.000 ευρώ (!!!)

Πληρότητα στο +95%, τιμή σουίτας στις 27.000 ευρώ (!!!)

|

Το τετραήμερο 12 – 15 Αυγούστου σημειώνονται οι υψηλότερες πληρότητες στα νησιά των Κυκλάδων ενώ μέσω του booking βρέθηκαν τιμές για σουίτες που αγγίζουν τις 27.000 ευρώ τη βραδιά (Σαντορίνη) – στο 96% η πληρότητα σε Νάξο – Πάρο και Τήνο 

Η πληρότητα στους δημοφιλέστερους προορισμούς του Αιγαίου και του Ιονίου αγγίξει το 100% και οι τιμές κάποιων καταλυμάτων δοκιμάζουν ακόμα και τα όρια της υπερβολής σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Για να επιβεβαιωθεί πως η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί την απόλυτη «σταθερά» επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού και ασφαλές «βαρόμετρο» για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης φέτος.

Η ενδεικτική εικόνα γνωστών τουριστικών περιοχών της χώρας για το τετραήμερο 12 – 15 Αυγούστου (τρεις διανυκτερεύσεις) όπως εμφανίζεται στη γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων καταλυμάτων Booking.com δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών.  Σ.σ. να σημειώσουμε εδώ ότι οι τιμές αυτές τις περισσότερες φορές είναι πλασματικές και έχουν σχέση με την προσπάθεια των ξενοδόχων να κρατήσουν εκτός αγοράς ένα ή δύο δωμάτια για προσωπικούς τους λόγους με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτές τις προκλητικές τιμές στο διαδίκτυο.

Τα επίπεδα πληρότητας στη Ρόδο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, τον Σαρωνικό και τα νησιά του Ιονίου φθάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις το 95% έως και 98%. Τα δωμάτια στα καλύτερα καταλύματα των συγκεκριμένων περιοχών έχουν εξαφανιστεί και ότι έχει απομείνει προσφέρεται -σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις- σε εξωπραγματικές τιμές. Αν σε επίπεδο πληρότητας οι περισσότερες περιοχές πέφτουν στη νήμα με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, η Μύκονος και η Σαντορίνη αποδεικνύονται τα «χρυσωρυχεία» του Αιγαίου.

Τιμή σουίτας στις 27.000 ευρώ

Στη Μύκονο η πληρότητα ξεπερνούσε το 92%, σύμφωνα με το Booking.com, για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Αρκετά από τα καταλύματα που παρέμεναν ελεύθερα προσφέρονταν σε τιμές 2.500-5.400 ευρώ. Σε γνωστή μονάδα πέντε αστέρων της life style Μέκκας της Μεσογείου, εντοπίσαμε σουίτα δύο ατόμων που προσφέρονταν σε τιμή 8.880 ευρώ για τρεις νύχτες. Αν βοηθάει κάποιους, στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό…

Στο άλλο «χρυσωρυχείο» του Αιγαίου, τη Σαντορίνη, η πληρότητα έφθανε το 95% με τις τιμές σε αρκετά διαθέσιμα καταλύματα να κυμαίνονται στο εύρος 3.000 ευρώ έως 6.800 ευρώ. Στο νησί, πάντως, καταγράφηκε ίσως η υψηλότερη τιμή του φετινού καλοκαιριού για κατάλυμα, εφόσον δεν πρόκειται για λανθασμένη καταχώρηση ή «τρολάρισμα» του ιδιοκτήτη στους υποψήφιους πελάτες του. Για την ακρίβεια εμφανίστηκε δίκλινο κατάλυμα σε ξενοδοχείο διαμερισμάτων της Σαντορίνης που προσφέρονταν για τρεις διανυκτερεύσεις έναντι 27.000 ευρώ!

Νάξος – Πάρος  – Τήνος

Στα όρια του αδιαχώρητου βρίσκεται η Τήνος (πληρότητα 98%) με τα καλά καταλύματα να έχουν εξαφανιστεί ενώ όσα από αυτά παρέμεναν αδιάθετα κόστιζαν 2.500-3.000 ευρώ για το τριήμερο της αιχμής.

Στα όρια των δυνατοτήτων τους κινούνται Νάξος και Πάρος με τις πληρότητες να φθάνουν το 96% και τις τιμές στα δίκλινα να διαμορφώνονται μέχρι τις 2.500 ευρώ (τρεις νύχτες). Οι τιμές στις σουίτες που απέμειναν στα δύο νησιά προσφέρονται μεταξύ 2.500-4.500 ευρώ.

Στα επίπεδα του 97% κινούνταν η πληρότητα στα τρία νησιά των Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) με τα εναπομείναντα δίκλινα στα καλά καταλύματα να κινούνται πάνω από τα 1.00 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Επιβεβαιώνεται και το Δεκαπενταύγουστο η υψηλή ζήτηση που καταγράφεται φέτος για τα νησιά του Ιονίου όπου η πληρότητα έφθανε το 96%-98%. Με τα διαθέσιμα δωμάτια στους Παξούς να προσφέρονται σε τιμές κοντά στα 900 ευρώ για τρία βράδια ενώ μια βίλα στη Λευκάδα για το ίδιο διάστημα κόστιζε 5.500 ευρώ.

Πηγή: pronews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Την ανακύκλωση ρούχων προωθεί ο Δήμος με τους μωβ κάδους Recycom

O Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ενημερωτικού βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα, με στόχο την πιο άμεση και φιλική προσέγγιση των πολιτών.

Μεγάλες ανισότητες στους κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Eurostat «ακτινογραφεί» τους μισθούς και καταγράφει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Έγινε η πρώτη ρομποτική υποδόρια μαστεκτομή στην Ελλάδα

Έγινε από διεπιστημονική ομάδα ειδικών υπό τον συντονισμό της Κλινικής Γυναικολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026

Η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026 άνοιξε. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Stoiximan AegeanBall Festival: Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας φέρνουν λάμψη στη Σύρο

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα ταξίδι προσφοράς και ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Πάτμος: Βοηθούσε συγγενείς του στην επιβίβαση του πλοίου, πήδηξε στη θάλασσα για να μην ταξιδέψει (!!!)

Ένας 34χρονος έπεσε στη θάλασσα την ώρα που το «Δωδεκάνησος Εξπρές» αναχωρούσε – Ευτυχώς, όλα έληξαν χωρίς τραυματισμούς

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

“Blue Star Paros”: Έκτακτο δρομολόγιο για την Πάρο την Πέμπτη 8 Μαΐου

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Blue Star Ferries με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Αναλυτικά οι νέες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)