Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΠανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: "Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο"

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: “Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο”

|

Ξεκάθαρο μήνυμα «Μη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο» απηύθυνε προς όλες τις κατευθύνσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κατά την ανοικτή ενότητα της ετήσιας γενικής της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (σ.σ. το παρών έδωσε και ο Βαγγέλης Κατσαράς εκ μέρους των ξενοδόχων Νάξου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι τα ξενοδοχεία είναι η εξαγωγική ατμομηχανή της χώρας.

Ανοίγοντας τη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Γιάννης Χατζής ανέδειξε τη συμβολή της Ομοσπονδίας στη διεκδίκηση της ανταγωνιστικότητας και προστασίας του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα αλλά και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και παγκοσμίως ελκυστικού τουριστικού προϊόντος, με υψηλή προστιθέμενη αξία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία…

# Ανέδειξε πρώτη ότι η αναφορά στον υπερ-τουρισμό είναι αποπροσανατολιστική. Όλη η συζήτηση αφορά στην επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών της χώρας, καθώς η φθίνουσα απόδοσή ορισμένων υποδομών προκαλεί φαινόμενα συνωστισμού που καμία σχέση δεν έχουν με το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες.

# Αντέδρασε άμεσα για τον περιορισμό της αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων από την αρχική πρόβλεψη για 2% σε 0,75%,  εξοικονομώντας από τον κλάδο επιβαρύνσεις ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ.

# Συγκέντρωσε πάνω από 1.000 παράνομα καταλύματα από διαδικτυακές πλατφόρμες και πιέζει για την εφαρμογή ελέγχων και αυστηρότερων κυρώσεων

# Παράλληλα με την μελέτη που είναι ήδη σε εξέλιξη από την PwC για τη φορολογική επιβάρυνση των ξενοδοχείων, δρομολογεί σε συνεργασία με το ΙΝΣΕΤΕ, έρευνα ειδικά για τα πιο αδύναμα οικονομικά ξενοδοχεία στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα μικρά νησιά ώστε να χαρτογραφηθούν οι ιδιαιτερότητές τους και να τεκμηριωθεί η ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητάς τους.

# Με τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΚΣΣΕ) καθιέρωσε δικαιότερο μηχανισμό διαφοροποίησης των μισθών ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η καινοτόμος αυτή ρύθμιση της ΣΣΕ σε συνδυασμό με την πρόβλεψη της δημιουργίας Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, προσαρμόζουν τη ΣΣΕ στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, διασφαλίζοντας την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. «Μέσα από την ισορροπία αυτή, η νέα ΣΣΕ προσεγγίζει με κοινωνική ευθύνη όλους τους stakeholders», υπογράμμισε ο κ. Χατζής.

# Στον τομέα εκπαίδευσης των μελών της, διοργάνωσε 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά εργαστήρια σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Deloitte και η EPSILON, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται δύο ακόμα (ένα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικογένειας με επίκεντρο κοινωνικά ευαίσθητα θέματα και ένα άλλο με τη Deloitte, με επίκεντρο τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη χρηματοδότηση μικρών ξενοδοχειακών μονάδων).

# Καθιέρωσε τον θεσμό των Περιφερειακών Συνεδρίων ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη σε 5 περιφέρειες της χώρας, με το έκτο να πραγματοποιείται αυτό τον Μάιο στις Κυκλάδες, ενώ μέχρι το τέλος της θητείας του ΔΣ, η ΠΟΞ θα καλύψει όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

# Διοργάνωσε τρία Συμβούλια Προέδρων, με το τελευταίο να αποτελεί το πρώτο Συμβούλιο Προέδρων στην ιστορία της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε σε στρογγυλό τραπέζι, όπου όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων της χώρας είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν, και με τη συμμετοχή να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.

# Οργάνωσε το πρώτο Next Gen Roundtable, έναν νέο θεσμό με συμμετοχή νέων έως 30 ετών.

«Οι ξενοδόχοι είναι πιο ενωμένοι από ποτέ, ανεξάρτητοι, χωρίς λογοκρισία και αγκυλώσεις. Στόχος μας παραμένει η ιστορική μας ομοσπονδία, το σπίτι του Έλληνα ξενοδόχου, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού κλάδου, που αποτελεί την εξαγωγική ατμομηχανή της χώρας, να συνεχίσει να λειτουργεί με όλη την δυναμική και σοβαρότητα που της αρμόζει», τόνισε ο κ. Χατζής.

Όπως είπε, «ακολουθούμε μια μεθοδική και τεκμηριωμένη πολιτική και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη δυναμική και ανταγωνιστικότητά μας, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των ξενοδόχων (μικρών και μεγάλων, σε δημοφιλείς αλλά και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς) και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και παγκοσμίως ελκυστικού τουριστικού προϊόντος».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, όμως ούτε οι QR κωδικοί ούτε τα τέλη φαίνεται να φρενάρουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας

Από τα γνήσια νησιώτικα γλέντια σε Κέα και Όλυμπο Καρπάθου, μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Τσακώνικη γλώσσα στο Λεωνίδιο και το ψήσιμο του οβελία στους λάκκους στην Αμφίκλεια

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα