Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠαιχνίδι 'επιβίωσης" στην Αλιμνιά

Παιχνίδι ‘επιβίωσης” στην Αλιμνιά

|

Ακατοίκητο νησί των Δωδεκανήσων θα είναι το πρώτο στον κόσμο, όπου θα εφαρμοστεί ένα φιλόδοξο νέο τουριστικό project στα πρότυπα του “Survivor”

Το νησάκι Αλιμνιά, που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, επιλέχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Beyond Borders» του Βελγίου για τη διοργάνωση του παιχνιδιού επιβίωσης (τον Οκτώβριο του 2016) με τίτλο «The Island». Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο, με επικεφαλής τον κ. Joris Meermans, επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες το νησί. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμνιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική ομορφιά του, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού.

Δυνατότητες

Η κ. Παπαβασιλείου, σε δηλώσεις του, επέσημανε ότι τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ, όπως το «The Island», αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

 «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την εισαγωγή καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τη διοργάνωση αυτού του ιδιαιτέρου πρότζεκτ σε ένα ακατοίκητο νησί της περιοχής μας, όπως είναι η Αλιμιά. Πιστεύουμε Κάθε ένα από τα νησιά μας διαθέτει τις δικές του δυνατότητες και ξεχωριστές ομορφιές. Αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία θέλουμε να αναδεικνύουμε μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων ταξιδιωτικών προϊόντων, έτσι ώστε να προσελκύουμε με όλες αυτές τις δράσεις ειδικές κατηγορίες τουριστών και να κάνουμε πλησιάσουμε έτσι όλο και περισσότερο προς το στόχο της επέκτασης της διάρκειας της τουριστικής περιόδου».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατρός υπογράμμισε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί μία ευχάριστη εναλλακτική λύση για να αναδειχθεί η ομορφιά της Αλιμνιάς ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Επικροτούμε τη διοργάνωση ενός τέτοιου event που, αν θέλετε, δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης της Αλιμιάς. Χαιρόμαστε που με αφορμή αυτήν τη διοργάνωση, η συνεργασία μας με την Περιφέρεια παίρνει σάρκα και οστά. Εύχομαι να έχει επιτυχία το παιχνίδι αυτό».

Ενθουσιασμός για την Αλιμνιά

Ο κ. Meermans εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την Αλιμνιά, δηλώνοντας ότι το νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο «Beyond Borders» για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης. Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος, ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Χάλκης. «Στην αναζήτησή μας για κάποιο ακατοίκητο νησί επικοινωνήσαμε αρχικά με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία, που μας έφερε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Φθάνοντας στη Ρόδο, είχαμε μία εγκάρδια υποδοχή από την αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια μαζί με το δήμαρχο της Χάλκης, κ. Μιχάλη Πατρό, κατευθυνθήκαμε στην Αλιμιά. Αμέσως, μας ήταν ξεκάθαρο ότι αυτό το νησάκι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής και μακρόχρονης συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Χάλκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Meermans.

Στα πρότυπα του Survivor

Σχετικά με την κεντρική ιδέα του παιχνιδιού και το πρακτορείο «Beyond Borders», ο επικεφαλής της αποστολής σημείωσε: «Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το δικό μας πάθος για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά project. Το πρώτο από αυτά ονομάζεται “The Island”. Η βασική ιδέα είναι να αφήσουμε σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα ημέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κ.λπ., για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό. Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες, θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο».

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα, τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Ολλανδία, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του «Beyond Borders» και των ΜΜΕ. Ήδη, διακρίνεται ζωηρό ενδιαφέρον από υποψήφιους διαγωνιζόμενους για το project της Αλιμνιάς και σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον αναμενόμενο αριθμό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι για περισσότερες από μία φορές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Ιαπωνία: Δημογραφικό σοκ – Χάθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε έναν χρόνο

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση των τελευταίων 50 ετών προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό

Γιατροί της πρώτης γραμμής: Η σκληρή καθημερινότητα στα νησιά

Από τις ελλείψεις ειδικοτήτων μέχρι την αγάπη των κατοίκων – Τρεις νέοι γιατροί θυμούνται το αγροτικό τους

MyStreet: Οι πολίτες «αστυνομεύουν» τα τραπεζοκαθίσματα

Οι πολίτες αποκτούν «ψηφιακή φωνή» για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες χρήσεις σε δημόσιους χώρους

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.