Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΟι γερμανοί ξανά - έρχονται

Οι γερμανοί ξανά – έρχονται

|

Παρά τη γκρίνια οι γερμανοί επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 

Αύξηση που θα αγγίζει διψήφιο νούμερο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν φέτος οι τουριστικές κρατήσεις Γερμανών για την Ελλάδα. Οι πολιτικές εντάσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις επιλογές τους.Παρά την πολιτική ένταση για το ελληνικό χρέος, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών, φθάνοντας μάλιστα εκ νέου στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν προ κρίσης. Το θετικό μήνυμα έστειλε χθες ο Γερμανικός Τουριστικός Σύνδεσμος λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο (4-8 Μαρτίου 2015).

Σε επικοινωνία της Deutsche Welle με τον Γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο, η εκπρόσωπος Τύπου Ζιμπίλε Τσόιχ, αναφέρει σχετικά με την τάση που προς το παρόν διαμορφώνεται: «Τον περασμένο χρόνο, κατά την τουριστική περίοδο 2013 / 2014 η Ελλάδα κατέγραψε μια πολύ σημαντική αύξηση, η οποία ξεπέρασε το 17%. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία συνεχίζει να παρατηρείται για τρίτη χρονιά. Οι πρώτες κρατήσεις που έχουμε για τη φετινή χρονιά καταδεικνύουν ότι θα έχουμε διψήφια αύξηση».

Η κυρία Τσόιχ ωστόσο δεν είναι σε θέση προς το παρόν να δώσει πιο συγκεκριμένους αριθμούς. Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται και από δύο από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, την TUI και την Thomas Cook. Για την Κάτριν Σπιχάλα, εκπρόσωπο Tύπου της ΤUI, η Ελλάδα ανήκει παραδοσιακά στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Τουρκία. Η πλειονότητα των Γερμανών προτιμά για την περίοδο των διακοπών την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική και τη δυτική Πελοπόννησο.

Η γερμανική εταιρεία επισημαίνει επίσης μια γενικότερη ανοδική τάση ιδιαίτερα για την Κρήτη, για την οποία έχει συμπεριλάβει μάλιστα στο πρόγραμμά της, μέσω της TUIfly, απευθείας πτήσεις προς τα Χανιά. Την θετική αυτή τάση επιβεβαιώνει στη Deutsche Welle και η Νίνα Κρέκε, εκπρόσωπος της εταιρείας Thomas Cook. Σχετικά με τον αν υπήρξε ανησυχία για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απαντά: «Τα συμβόλαια με τους ξενοδόχους και άλλους εταίρους έχουν υπογραφεί σε ευρώ με ειδική ρήτρα. Οι τιμές των ταξιδιών σε ευρώ θα ίσχυαν ακόμα και εάν είχε εισαχθεί η δραχμή. Θα είχαν μειωθεί πάντως σίγουρα τα έξοδα που θα είχαν οι τουρίστες εκτός ξενοδοχείου. Εκτιμούμε πάντως πως η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα εκτιμά ορθά την σημασία του τουρισμού και οι ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να είναι ευπρόσδεκτοι».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου Ζιμπίλε Τσόιχ, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και εξηγεί: «Θα ήταν χρήσιμο η Ελλάδα να συνεχίσει να προσφέρει αυτά που ήδη διαθέτει. Την ποικιλία στα νησιά, στα ξενοδοχεία, στις υποδομές. Εάν βέβαια μπορούσε να επενδύσει λίγο παραπάνω σε αυτούς του τομείς, αυτό θα αποτελούσε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».Η κυρία Τσόιχ τονίζει, τέλος, ότι οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα και επισημαίνει πως οι τελευταίες πολιτικές εντάσεις δεν φαίνεται να παίζουν ρόλο στο πως αποφασίζουν για τις διακοπές τους.

Πηγή: Deutche Welle


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία