Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΟι Γερμανοί επιστρέφουν δριμύτεροι

Οι Γερμανοί επιστρέφουν δριμύτεροι

|

Αλλαγή σκηνικού από τη γερμανική αγορά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με αύξηση της τάξης του 50% σε Κρήτη και 35% στη Ρόδο – Τι γίνεται σε Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία 

Η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, η ITB αποτελεί παρελθόν και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες. Και οι πρώτες εντυπώσεις μετά το πέρας της έκθεσης είναι εντυπωσιακές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tornosnews.gr «καταγράφεται αύξηση κατά 50% στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travel Tainment.Επισημαίνεται ότι η Travel Tainment παρακολουθεί τις κρατήσεις στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών, που γίνονται από 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία μέσω 130 τουρ οπερέιτορ και 350 on line ταξιδιωτικών οργανισμών. Αξιοσημείωτο ότι το Ηράκλειο είχε αύξηση κρατήσεων 25% και τον Ιανουάριο.

Σημαντική αύξηση κρατήσεων κατά 37% είχε το Φεβρουάριο και το αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά από διψήφιες αυξήσεις στους δύο προηγούμενους μήνες. Αντίθετα, οι κρατήσεις για οργανωμένες διακοπές στην Τουρκική Ριβιέρα υποχώρησαν κατά περισσότερο από 40% το Φεβρουάριο. Η Αττάλεια είχε μείωση 42% στις κρατήσεις, έχοντας ήδη μειώσεις 40% τον Ιανουάριο, 26% το Δεκέμβριο και 24% το Νοέμβριο.

Άλλες χώρες

Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο για διακοπές της χώρας, είχε μείωση κρατήσεων 29% τον περασμένο μήνα, μετά από την κατάρρευση 57% τον Ιανουάριο, 29% το Δεκέμβριο και 42% τον Νοέμβριο, καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να αποφύγουν την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας μετά το δυστύχημα με το ρωσικό αεροπλάνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αεροδρόμιο της Βάρνας είχε αύξηση 35% στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Βουλγαρία αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή για τους Γερμανούς.

Τα ισπανικά αεροδρόμια διατηρούν πολύ καλά ποσοστά αύξησης κρατήσεων, με αύξηση τον περασμένο μήνα 23% στην Πάλμα, με το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας να έχει κυρίαρχο μερίδιο στα 10 κορυφαία αεροδρόμια 32%, 3% περισσότερο από τον Ιανουάριο.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν διψήφια αύξηση και στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια για δεύτερο μήνα στη σειρά: στη Φουερτεβεντούρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 24% τον Φεβρουάριο μετά από μια άνοδο 27% τον Ιανουάριο. το Λας Πάλμας ακολούθησε με αύξηση κατά 28% τον Ιανουάριο, η Τενερίφη με αύξηση 14%, μετά από το +18% τον Ιανουάριο, ενώ το αεροδρόμιο Arrecife κατέγραψε μικρή αύξηση 3% στις κρατήσεις Φεβρουαρίου.

Alltours

Ανάλογα στοιχεία έχουμε και από την Alltours – εκ των κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτορείων στον κόσμο – που αποκάλυψε συνδυασμούς κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2016, παρόμοιους με συνδυασμούς άλλων γερμανικών tour operators. Η εταιρεία ανακοίνωσε στην ITB την περασμένη εβδομάδα, ότι έχει διψήφια αύξηση για την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 25% για τις Καναρίους Νήσους και τη Βουλγαρία, ενώ η Ελλάδα διαιρείται με ισχυρή αύξηση για την Κρήτη και τη Ρόδο, αλλά και μια πτώση στις πωλήσεις για την Κω. Οι πωλήσεις έπεσαν απότομα για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. «Η ζήτηση στρέφεται δυναμικά προς τη δυτική Μεσόγειο», σχολίασε ο ιδιοκτήτης της Alltours, Willi Verhuven.

Όσον αφορά την Τουρκία, είπε ότι οι ξενοδόχοι αυτή τη στιγμή κάνουν εκπτώσεις έως και 50%, που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά πακέτα «σε τιμές της τελευταίας στιγμής» είναι ήδη στην αγορά για τον προορισμό αυτό. Η Alltours εξακολουθεί να θέλει να φτάσει τον ετήσιο στόχο της, να επιτύχει δηλαδή μία αύξηση 1,8% στον αριθμό των πελατών της, παρά την τρέχουσα συνολική μείωση των πωλήσεων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)