Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΟι Γερμανοί επιστρέφουν δριμύτεροι

Οι Γερμανοί επιστρέφουν δριμύτεροι

|

Αλλαγή σκηνικού από τη γερμανική αγορά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με αύξηση της τάξης του 50% σε Κρήτη και 35% στη Ρόδο – Τι γίνεται σε Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία 

Η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, η ITB αποτελεί παρελθόν και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες. Και οι πρώτες εντυπώσεις μετά το πέρας της έκθεσης είναι εντυπωσιακές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tornosnews.gr «καταγράφεται αύξηση κατά 50% στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travel Tainment.Επισημαίνεται ότι η Travel Tainment παρακολουθεί τις κρατήσεις στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών, που γίνονται από 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία μέσω 130 τουρ οπερέιτορ και 350 on line ταξιδιωτικών οργανισμών. Αξιοσημείωτο ότι το Ηράκλειο είχε αύξηση κρατήσεων 25% και τον Ιανουάριο.

Σημαντική αύξηση κρατήσεων κατά 37% είχε το Φεβρουάριο και το αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά από διψήφιες αυξήσεις στους δύο προηγούμενους μήνες. Αντίθετα, οι κρατήσεις για οργανωμένες διακοπές στην Τουρκική Ριβιέρα υποχώρησαν κατά περισσότερο από 40% το Φεβρουάριο. Η Αττάλεια είχε μείωση 42% στις κρατήσεις, έχοντας ήδη μειώσεις 40% τον Ιανουάριο, 26% το Δεκέμβριο και 24% το Νοέμβριο.

Άλλες χώρες

Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο για διακοπές της χώρας, είχε μείωση κρατήσεων 29% τον περασμένο μήνα, μετά από την κατάρρευση 57% τον Ιανουάριο, 29% το Δεκέμβριο και 42% τον Νοέμβριο, καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να αποφύγουν την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας μετά το δυστύχημα με το ρωσικό αεροπλάνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αεροδρόμιο της Βάρνας είχε αύξηση 35% στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Βουλγαρία αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή για τους Γερμανούς.

Τα ισπανικά αεροδρόμια διατηρούν πολύ καλά ποσοστά αύξησης κρατήσεων, με αύξηση τον περασμένο μήνα 23% στην Πάλμα, με το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας να έχει κυρίαρχο μερίδιο στα 10 κορυφαία αεροδρόμια 32%, 3% περισσότερο από τον Ιανουάριο.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν διψήφια αύξηση και στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια για δεύτερο μήνα στη σειρά: στη Φουερτεβεντούρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 24% τον Φεβρουάριο μετά από μια άνοδο 27% τον Ιανουάριο. το Λας Πάλμας ακολούθησε με αύξηση κατά 28% τον Ιανουάριο, η Τενερίφη με αύξηση 14%, μετά από το +18% τον Ιανουάριο, ενώ το αεροδρόμιο Arrecife κατέγραψε μικρή αύξηση 3% στις κρατήσεις Φεβρουαρίου.

Alltours

Ανάλογα στοιχεία έχουμε και από την Alltours – εκ των κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτορείων στον κόσμο – που αποκάλυψε συνδυασμούς κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2016, παρόμοιους με συνδυασμούς άλλων γερμανικών tour operators. Η εταιρεία ανακοίνωσε στην ITB την περασμένη εβδομάδα, ότι έχει διψήφια αύξηση για την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 25% για τις Καναρίους Νήσους και τη Βουλγαρία, ενώ η Ελλάδα διαιρείται με ισχυρή αύξηση για την Κρήτη και τη Ρόδο, αλλά και μια πτώση στις πωλήσεις για την Κω. Οι πωλήσεις έπεσαν απότομα για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. «Η ζήτηση στρέφεται δυναμικά προς τη δυτική Μεσόγειο», σχολίασε ο ιδιοκτήτης της Alltours, Willi Verhuven.

Όσον αφορά την Τουρκία, είπε ότι οι ξενοδόχοι αυτή τη στιγμή κάνουν εκπτώσεις έως και 50%, που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά πακέτα «σε τιμές της τελευταίας στιγμής» είναι ήδη στην αγορά για τον προορισμό αυτό. Η Alltours εξακολουθεί να θέλει να φτάσει τον ετήσιο στόχο της, να επιτύχει δηλαδή μία αύξηση 1,8% στον αριθμό των πελατών της, παρά την τρέχουσα συνολική μείωση των πωλήσεων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.