Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝότιο Αιγαίο: Στο .... κίτρινο μας έβαλαν οι Ολλανδοί

Νότιο Αιγαίο: Στο …. κίτρινο μας έβαλαν οι Ολλανδοί

|

Μας ξεκλείδωσε η Ολλανδία και το Νότιο Αιγαίο είναι πλέον εκτός καραντίνας… Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών

Στο κίτρινο έβαλε από χθες ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η Ολλανδία και πλέον όλα τα ελληνικά νησιά πλην Κρήτης, είναι κίτρινα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν απαιτείται καραντίνα ή PCR κατά την επιστροφή τω Ολλανδών τουριστών στην χώρα τους.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, από τις 8 Μαϊου οι Ολλανδοί τουρίστες που επέστρεφαν από διακοπές στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δεν θα αντιμετώπιζαν περιορισμούς καραντίνας και PCR test. Ακολούθως στις 15 Μαϊου στην απαλλαγή από καραντίνα και PCR, προστέθηκαν και τα Ιόνια Νησιά. Ωστόσο υπήρξε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στις 30 Μαϊου, όταν η Ολλανδία έβαλε ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην πορτοκαλί ζώνη, επαναφέροντας PCR και καραντίνα.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση που ισχύει από σήμερα, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

Ταξιδιωτικές συμβουλές Ελλάδα | Υπουργείο Εξωτερικών Τελευταία τροποποίηση στις: 17-06-2021 | Εξακολουθεί να ισχύει στις: 17-06-2021
“Ο χρωματικός κωδικός για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι τώρα κίτρινος. Ο χρωματικός κωδικός για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι εν μέρει κίτρινος και πορτοκαλί. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν περιορισμοί εισόδου στην Ελλάδα.

Εάν ταξιδεύετε στις Κάτω Χώρες από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου, δεν χρειάζεται να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) κατά την επιστροφή σας στις Κάτω Χώρες, ούτε χρειάζεται να μπείτε σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Εάν κάνετε μια ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα Αθήνα και αναχωρήσετε από το αεροδρόμιο, θα πρέπει να έχετε PCR και καραντίνα.

Μετά από μια διαμονή στην ηπειρωτική Ελλάδα ή την Κρήτη, πρέπει να υποβληθείτε πριν από την αναχώρηση προς την Ολλανδία και να έχετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) και θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες, όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα (ταξίδια) μέτρα που ισχύουν στην Ελλάδα και τις Κάτω Χώρες μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Coronavirus»”.

Τι είχε συμβεί, τι θα κάνουν οι tour operators

Στις 27 Μαϊου, η ολλανδική κυβέρνηση έβαλε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην υποχρέωση καραντίνας και PCR εξαιτίας του γεγονότος ότι “ο αριθμός των μολύνσεων κορονοϊού, έχει αυξηθεί στο αρχιπέλαγος” και πληροφορίες ανέφεραν ότι η αναφορά αυτή οφειλόταν στα πολλά κρούσματα της Καλύμνου και στην άρνηση μεγάλου μέρους των κατοίκων να εμβολιαστούν.

Υπογραμμίζεται δε ότι οι Ολλανδοί έχουν “ειδικό βάρος” για μεγάλες τουριστικές αγορές της περιοχής, όπως την Κω που υποδέχεται περί τους 120.000 Ολλανδούς σε ετήσια βάση.

Οι μεγάλοι ολλανδικοί tour operators, μεταξύ των οποίων Corendon, Sunweb και TUI, είχαν ανακοινώσει αναστολή των προγραμμάτων τους, κάποιοι για 2 εβδομάδες και κάποιοι έως τις 3 Ιουνίου και αναμένεται άμεσα να υπάρξουν ανακοινώσεις για επανέναρξη των πτήσεων.

Η επίσκεψη Θεοχάρη

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε την Ολλανδία και ανακοίνωσε ότι πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να δέχεται κατά την είσοδο στην χώρα ταξιδιώτες είτε με PCR test 72 ωρών, είτε με rapid test 24 ωρών.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρήση rapid test, αντί PCR. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ενέκρινε την σχετική ρύθμιση και δημοσιεύτηκε ήδη και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ: Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς

Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς: η ΠΕΠΙΕΘ και ο Γιώργος Βάλλης στο πλευρό του Συλλόγου ΔΑΜΑΡΙΣ

«Χωρίς Πυξίδα»: Μια νέα ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 ταξιδεύει από 2 Αυγούστου στο Αιγαίο

Η Πηνελόπη Πλάκα και ο Γιάννης Φραγκίσκος εξερευνούν τα νησιά του Αιγαίου μέσα από μια μοναδική εκπομπή με συναίσθημα, αυθεντικότητα και χιούμορ. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί με Αμοργό

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Καύσωνας Ιουλίου 2025: 13 ημέρες «πύρινης» δοκιμασίας σε όλη τη χώρα

Η πιο θερμή ημέρα η 25η Ιουλίου – Στους 45,8 °C η κορυφή της θερμοκρασίας – Αστικά κέντρα στο «κόκκινο» ακόμη και τις νύχτες

Πράσινα Σημεία στην Πάρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

Ο Δήμος Πάρου επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με δύο σύγχρονα Πράσινα Σημεία σε Νάουσα και Παροικία – «Στόχος μας μια Πάρος πρότυπο κυκλικής οικονομίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Τήνο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Δημάρχου Τήνου – Έκκληση για άμεσες λύσεις εν μέσω καύσωνα και τουριστικής αιχμής

Κατ. Μονογυιού: Παρέμβαση για τις φωτιζόμενες διαφημίσεις στο Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαπιστώνει ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για τις εγκατεστημένες πινακίδες σε προστατευμένη περιοχή – Αναμένονται απαντήσεις και από άλλα Υπουργεία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το ANIMASYROS ταξιδεύει και πάλι στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά τον θεσμό που φέρνει το παγκόσμιο animation στα νησιά – Από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου με θέμα "Animated Cosmos"

Βασιλική Σκυλάκη: “Η ΣΑΕΚ Νάξου στοχεύει στην κατάρτιση και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας” (video)

Σημαντικός θεσμός για τη Νάξο και τις Κυκλάδες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»