Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝότιο Αιγαίο: Περισσότερες από 500 διεθνείς πτήσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη

Νότιο Αιγαίο: Περισσότερες από 500 διεθνείς πτήσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη

|

Mε 243.530 επιβάτες μέσω διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια του Νοτίου Aιγαίου, έκλεισε ο Ιούλιος – Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια σε Μύκονο και Σαντορίνη – Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος

Με τους τουριστικούς προορισμούς του Ν.Αιγαίου να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών της Ελλάδας, ολοκληρώνεται ο μήνας Ιούλιος για τις αφίξεις στα πέντε Διεθνή Αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Από την 1η Ιουλίου οπότε και έγινε το restart για τον Ελληνικό Τουρισμό ως τις 31 Ιουλίου, στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Καρπάθου αφίχθησαν συνολικά 243.530 επιβάτες προερχόμενοι από ξένες χώρες.

Και όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος Φέτος, στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας, κάθε άφιξη που πετυχαίνουμε είναι μια μεγάλη νίκη. Ξεκινήσαμε την 1η Ιουλίου χωρίς να έχουμε τίποτα σίγουρο ή δεδομένο. Και κάθε άφιξη, είναι νίκη της κοινωνίας ολόκληρης, που περιορίστηκε, προσπάθησε, δούλεψε και έφερε αποτελέσματα.
Χρωστάμε σε όσους μας επέλεξαν (Ναί, μας Επέλεξαν) για τις δικές τους διακοπές, το πιο ζεστό μας χαμόγελο, την καλύτερη φιλοξενία. Γιατί, αυτό είναι το DNA μας, η οικονομία μας, η ταυτότητα μας και γιατί οι επισκέπτες μας το αξίζουν περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.
Οι μάχες κερδίζονται με αγώνα και αυτή η μεγάλη μάχη που σήμερα δίνουμε, έχει ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Θα πετύχουμε μόνο αν ανακαλύψουμε τον πιο υπεύθυνο εαυτό μας. Αυτόν που σέβεται, εκτιμά, αναγνωρίζει και συμμετέχει πειθαρχώντας στους νέους κανόνες που η πανδημία επέβαλε στην ζωή όλων μας. Τίποτα δεν είναι πια δεδομένο παγκοσμίως και κανένας κάτοικος στον πλανήτη δεν έχει ασφάλεια ή σιγουριά για την συνέχεια”.

Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι επισκέπτες που έρχονται με εσωτερικές πτήσεις μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Βενιζέλοςούτε και οι ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στους προορισμούς μέσω ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα για το διάστημα από 1/7 ως 31/07, τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της Υ.Π.Α (για το αεροδρόμιο της Καρπάθου), είναι τα εξής:

Στη Ρόδο αφίχθησαν 112.912 επιβάτες μέσω 793 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 63.034 επιβάτες μέσω 466 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 32.258 επιβάτες μέσω 259 Διεθνών πτήσεων.

Στην Μύκονο αφίχθησαν 33.046 επιβάτες μέσω 270 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κάρπαθο αφίχθησαν 2.280 επιβάτες 29 Διεθνών πτήσεων.

Σύνολο 243.530 επιβάτες μέσω 1817 Διεθνών πτήσεων.

Αναφορικά με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (20-31/07), η σταθερά ανοδική αύξηση στους ρυθμούς των αφίξεων και για τους πέντε προορισμούς του Ν.Αιγαίου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι επιλέγουν Ελλάδα όχι μόνο για τον ήλιο και τις θάλασσες αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας που έχει εμπεδωθεί ποικιλοτρόπως.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 20/07 – 31/07

Στη Ρόδο αφίχθησαν 56.571 επιβάτες μέσω 399 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 30.837 επιβάτες μέσω 228 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 16.299 επιβάτες μέσω 129 Διεθνών πτήσεων.

Στην Μύκονο αφίχθησαν 17.170 επιβάτες μέσω 135 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κάρπαθο αφίχθησαν 1.274 επιβάτες μέσω13 Διεθνών πτήσεων.

Σύνολο 122.151 επιβάτες μέσω 904 Διεθνών πτήσεων.

 

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι