Παρασκευή, 7 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝότιο Αιγαίο: Δυναμική παρουσία στην έκθεση «New York Times Travel Show 2019»

Νότιο Αιγαίο: Δυναμική παρουσία στην έκθεση «New York Times Travel Show 2019»

|

«New York Times Travel Show 2019» αποτελεί παρελθόν – Ο ΕΟΤ εντυπωσίασε με τη παρουσία του και το Νότιο Αιγαίο που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφεριεάρχη Γιάννη Μαργαρίτη κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο της δημοσιότητας – Τι ανέφερε ο κος Μαργαρίτης για την πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια στον τομέα προώθησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου (video) 

Το «Jakob K.Javits Convention Center» έγινε πάλι σημείο συνάντησης των ταξιδιωτών και της τουριστικής βιομηχανίας με διάρκεια από τις 25-27 Ιανουαρίου και πρωτοβουλία της εφημερίδας «New York Times». Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση της Β. Αμερικής «New York Times Travel Show» για 16η χρονιά καλωσόρισε περισσότερους από 610 εκθέτες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 170 ταξιδιωτικούς προορισμούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία, να διαφημίσουν την χώρα, την κουλτούρα και την κουζίνα τους μέσα από σεμινάρια, συζητήσεις και καλοστημένα περίπτερα στο τεράστιο υπερσύγχρονο χώρο του Javits Center.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετείχε πάλι αυτή τη χρονιά κατέχοντας προνομιούχο θέση ανάμεσα στους εκθέτες. Οι τσάντες οι οποίες προσφέρονταν στους χιλιάδες επισκέπτες με το πληροφοριακό υλικό της έκθεσης έχουν μόνο την διαφήμιση της Ελλάδας -Greece All Time Classic- και επιπλέον το περίπτερο το οποίο ο ΕΟΤ μοιράστηκε με τις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου Κρήτης, Κ. Μακεδονίας, Υδρας, ήταν ανάμεσα στα 3 πρώτα περίπτερα, που ήταν τοποθετημένα ακριβώς στη είσοδο της έκθεσης.

ΕΟΤ και πάνω από 33 εκατ. επισκέπτες

Και ο «Εθνικός Κήρυξ» (σ.σ. η εφημερίδα της Ομογένειας) ήταν εκεί… Συναντήσαμε τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Μπάμπη Καρίμαλη, πριν μπει στην έκθεση, ο οποίος μας μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για την τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα: «Στον τουρισμό έχει γίνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα εδώ και 4 χρόνια, μια τουριστική πολιτική και στρατηγική προώθησης, όπου το πρόγραμμα το υλοποιούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Μαζί μας συνεργάζονται οι δήμοι, οι περιφέρειες αλλά και ο ιδιωτικός τομέας και αποτελεί επιτυχία όλων μας. Αυτό το πρόγραμμα γίνεται με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, γιατί άλλες χώρες στην Ευρώπη μπορεί να ξοδεύουνε για το ίδιο αποτέλεσμα μέχρι και 10 φορές περισσότερα χρήματα». Αναφέρθηκε επίσης στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, και Μάρτιο, που είναι οι μήνες των εκθέσεων.  «Συνολικά από πέρυσι μέχρι τη φετινή χρονιά προσθέσαμε άλλες 5 εκθέσεις και είμαστε από τις 45 στις 50 εκθέσεις που συμμετέχουμε σε όλο το κόσμο. Από αυτές τις 50 οι μισές σχεδόν γίνονται σε αυτό το τρίμηνο. Αυτή τη στιγμή εκθέτουμε στην Ινδία, στην Μπρατισλάβα, στη Γερμανία. Ο τουρισμός έχει αναπτυχθεί πολύ δυναμικά σε επίπεδο εισερχόμενου τουρισμού. Φέτος θα κλείσουμε με πάνω από 33 εκατομμύρια αφίξεις. Ηδη από τις εκθέσεις που συμμετέχουμε ξεκινώντας από την Wall Travel Market του Λονδίνου, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά». Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του τουρισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, μας είπε ότι είναι γύρω στο 20% και στις επενδύσεις γύρω στο 16%, ποσοστά που δηλώνουν πως εισρέει φρέσκο χρήμα στη χώρα».

Τα Νότιο Αιγαίο και η αλλαγή στρατηγικής

Ο «Ε.Κ.» είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς εκπροσώπους των περιφερειών, εκ των οποίων οι περισσότεροι συμμετείχαν στην έκθεση για πρώτη φορά, όπως ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος της Υδρας, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του, να κάνει γνωστή την Υδρα στις αγορές της Αμερικής, γιατί τη θεωρεί νησί μοναδικό «αφού- όπως μας είπε ο ίδιος- δεν κυκλοφορεί ούτε αυτοκίνητο, ούτε μοτοποδήλατο στα δρομάκια του, έχει μοναδική αρχιτεκτονική και ιστορία, υψηλή κουλτούρα και μοναδικές θάλασσες. Επιπλέον, είχε πέντε Πρωθυπουργούς και τον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, αντιπεριφερειάρχης στο Ν. Αιγαίο, συμμετέχει στην έκθεση για 10η φορά και γνωρίζει πολύ καλά, πως οι Αμερικανοί λατρεύουν τον ήλιο και τη θάλασσα των νησιών του Ν. Αιγαίου, αλλά και το φαγητό. Στην ερώτηση του «Ε.Κ», για το πού οφείλεται η επιτυχία τους στην προσέλκυση τουριστών, μας είπε πως «έχουμε ανακηρυχθεί ως γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης από το 2019 για 4 χρόνια, οπότε βελτιώνουμε συνεχώς το φαγητό μας, αλλά και όλο τον σχεδιασμό της παρουσίασης των νησιών στις εκθέσεις μας. Προσλάβαμε το CNN για 4 χρόνια στην περιφέρεια του Ν. Αιγαίου. Με αυτό τον τρόπο η παρουσίασή μας σε εκθέσεις μεγάλες, όπως του Λονδίνου, έχει αλλάξει ριζικά, αφού αλλάξαμε όλο τον τρόπο στησίματος με τον οποίο μπαίναμε μέχρι το 2014 στην αγορά. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι δεν διαφημίσαμε τους πρόσφυγες που είχαμε και που θα ήταν σίγουρα ένας αρνητικός παράγοντας για τον τουρισμό».

Μακεδονία και το πρόβλημα επικοινωνίας

Για την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πρώτη φορά επίσης συμμετέχει στην έκθεση, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης πιστεύει, ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη διαφήμιση, γιατί ναι μεν οι Αμερικανοί έρχονται και ξοδεύουν χρήματα, αλλά δεν γνωρίζουν καλά ούτε τους 5 νομούς, ούτε τα πανέμορφα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιφέρειας, που πρέπει να αναδειχτούν. «Η Αμερική -μάς είπε- ήταν στις πρώτες 8 θέσεις από χώρες που επισκέφτηκαν την περιοχή μας και αυτό θέλουμε να το αναδείξουμε και να το μεγαλώσουμε. Το πρόβλημα είναι, ότι δεν έχουμε ακόμα αεροπορικό σύνδεσμο, αλλά γίνονται προσπάθειες να δημιουργήσουμε πτήσεις, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του τον τουρισμό».

Η κα Ιωσηφίδου Αναστασία, πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, μας είπε ότι η Καβάλα για πρώτη φορά ταξιδεύει στην έκθεση γιατί ακριβώς, έχει σημειωθεί μια αύξηση των Αμερικανών τουριστών, οι οποίοι κατέχουν την 8η θέση στο σύνολο 100 εθνικοτήτων, που έχουν επισκεφτεί την περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση των τουριστών επισκεπτών στην Καβάλα. Αναφέρθηκε επίσης στην αδελφοποίηση την οποία έχουν κάνει με την περιοχή Durham County στη Ν. Καρολίνα, με την οποία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα, τον καπνό.

Μια ακόμα περιοχή που συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση είναι η Κ. Μακεδονία, η οποία και αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες στο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, γιατί αποδίδει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Με τις ακτές της Χαλκιδικής, τον Ολυμπο και βαθύ πολιτιστικό υπόβαθρο, ως γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, ο Θάνος Αλέξανδρος αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού της Κ. Μακεδονίας μας αναφέρει, ότι η περιφέρεια που εκπροσωπεί είναι η πρώτη μεταξύ των περιφερειών σε προσέλευση τουριστών. «Είναι μια περιοχή που έχει το 25% του συνόλου των τουριστών του εθνικού προϊόντος στο κομμάτι τουρισμός και είναι πρώτη σε προώθηση γαστρονομικών προϊόντων».

Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης και άλλοι Ελληνες και ομογενείς με ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όπως το Homeric Tours, Aegean Outdoors, Hellenic Holidays και Celestyal Cruises. Την ημέρα έναρξης της έκθεσης παρευρέθηκαν στο περίπτερο ο γενικός πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η διευθύντρια του ΕΟΤ Γρηγορία Καματερού, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Γιάννης Μπουμπούκης κ.ά, οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα και τη θετική επίδραση των εκθέσεων στην ανάπτυξή του.

Την έκθεση «New York Times Travel show» άξιζε τον κόπο να δείτε. Αφενός γιατί έτσι υποστηρίζετε τη χώρα μας και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού που καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες για τη διαφήμιση της Ελλάδας αλλά και γιατί θα γνωρίζατε και θα ταξιδεύατε νοερά και σε άλλες μοναδικές γωνιές του Κόσμου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

ΑΟ Θήρας: Με τον Ολυμπιακό αντίπαλος στα ημιτελικά του Final 4 κυπέλλου Γυναικών

Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών: Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και Α.Σ.Π. Θέτις - Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. οι δύο ημιτελικοί

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

ΥΠΕΝ – Μήλος: “Πάγωμα” Οικοδομικών αδειών με επίκεντρο το Σαρακήνικο

Πάγωμα οικοδομικών αδειών στη Μήλο για περιοχές όπως το Σαρακήνικο - Τι δηλώνει ο κος Σκυλακάκης

Σίφνος: Ερχεται το SiFNaThLoN 2025 κι αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα των Δυτικών Κυκλάδων

Τι είναι το SIFNaThLon και πότε θα το δούμε στον .. αέρα; Το διήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων.. Πότε και που; Ποια αγωνίσματα περιλαμβάνει

ΠΝΑι: Δικαίωμα αντικατάστασης στόλου Ε.Δ.Χ. Ταξί, μπαίνει μεμβράνη χρωματισμού

Αντικατάσταση στόλου Ε.Δ.Χ. Ταξί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Δεκτή η μεμβράνη χρωματισμού

ΑΠΘ: Οι έφηβοι έρμαια της διαδικτυακής παραπληροφόρησης

Έρευνα ΑΠΘ: Χωρίς ειδησεογραφική παιδεία οι έφηβοι, έρμαια της διαδικτυακής παραπληροφόρησης

Τέμπη – Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση

ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής για τα Τέμπη - Τι αναφέρει στην ενημέρωση

ΔΕΗ Tour Of Hellas 2025: Συναρπαστικές διαδρομές από την Πάτρα στην Αθήνα και… άρωμα Γύρων Γαλλίας – Ιταλίας!

ΔΕΗ Tour Of Hellas 2025: Συναρπαστικές διαδρομές από την Πάτρα στην Αθήνα (2-6 Απριλίου), 2 world tour ομάδες και… άρωμα Γύρων Γαλλίας – Ιταλίας!

Πάρος: Αυξήσεις εσόδων σε καταλύματα και εστίαση

Αυξήσεις εσόδων σε καταλύματα και εστίαση σημειώθηκαν στην Πάρο - Ποια περίοδο και τι αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπιζάς

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Τέμπη – Νάξος: Χιλιάδες κατέκλυσαν την πλατεία Μανδηλαρά, ανατριχίλα όταν ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων (video – photos)

Χωρίς προηγούμενo η πρωτοφανής σημερινή (28/02) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο για την τραγωδία των Τεμπών (δείτε φωτογραφίες και video)

Φιλώτι: Η σημασία του εθίμου των κουδουνάτων και το .. παράπονο

Τι είναι οι Κουδουνάτοι για τους κατοίκους του Φιλωτίου - Η αναφορά στη κτηνοτροφία και τη παράδοση

Μητρόπολη Παροναξίας: Η Νάξος ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Άγιο Νικόλαο Πλανά (πρόγραμμα)

Κυριακή 2 Μαρτίου και η Νάξος γιορτάζει τον άγιο της, Νικόλαο Πλανά (πρόγραμμα εκδηλώσεων)