Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΤο νησί του Παραδείσου

Το νησί του Παραδείσου

|

Η Αμερικανή travel blogger Κλαρίσα Κλι, στο ταξιδιωτικό site «Flirting with the Globe», παραθέτει την εμπειρία της στη Σαντορίνη, την οποία χαρακτηρίζει ως «παράδεισο» 

Η διάσημη Αμερικανή travel blogger Κλαρίσα Κλι, αποφάσισε πέρυσι να ταξιδέψει από τη μακρινή Ατλάντα στην Ελλάδα. Αφού πέρασε λίγες ημέρες στην Αθήνα, επισκέφθηκε και τη Σαντορίνη. Στο ταξιδιωτικό site «Flirting with the Globe», εκτός από τις χρηστικές πληροφορίες (διαμονή, μέσα μεταφοράς κλπ) παραθέτει και τις εμπειρίες της στο νησί το οποίο χαρακτηρίζει «παράδεισο».

Ωστόσο, η Κλι αναφέρεται και στην ανάβαση και κατάβαση προς και από την Καλντέρα των 588 σκαλοπατιών με τα γαϊδουράκια. Η Αμερικανή αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν θα το συνιστούσε στους ταξιδιώτες γιατί πρώτον, δεν είναι σίγουρη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται για το μεταφορικό μέσο των τουριστών και δεύτερον, γιατί κατά την ίδια ήταν μια «αγωνιώδης εμπειρία», καθώς «τα περισσότερα σκαλιά είναι άνισα και τα γαϊδουράκια τα κατεβαίνουν με ριψοκίνδυνο βηματισμό». Ωστόσο, η ίδια παραδέχεται πως έκανε το λάθος να τα επιλέξει για την κατάβαση και όχι για την ανάβαση η οποία ήταν καλύτερη εμπειρία.

Μετά την «εμπειρία-φιάσκο» όπως χαρακτήρισε τη βόλτα της με τα γαϊδουράκια, η Κλι δηλώνει πως αποζημιώθηκε για τον φόβο που έζησε με το καλό γεύμα που απόλαυσε σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στην είσοδο των Φηρών. «Για μένα, η Ελλάδα έχει από τις καλύτερες κουζίνες που έχω ποτέ δοκιμάσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου. Οι φρέσκες σαλάτες, οι μεγάλες μερίδες από αρνάκι, ο μπακλαβάς στον οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς και η σπιτική φέτα μας κράτησαν καλοταϊσμένες και χαρούμενες» γράφει χαρακτηριστικά.

Ηλιοβασίλεμα στην Οία: Το σόου της μητέρας-φύσης

Το οδοιπορικό στη Σαντορίνη συνεχίστηκε στην πανέμορφη Οία, «έναν τυπικό προορισμό για μήνα του μέλιτος», όπως γράφει η Αμερικανή δημοσιογράφος, εξ αιτίας «ενός από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο». Το τιπ που δίνει στους αναγνώστες της είναι να φροντίσουν να επισκεφθούν την Οία πολύ πριν από το ηλιοβασίλεμα και να πιάσουν θέση σε ένα από τα ταβερνάκια ή τα καφέ με θέα προς αυτό, έτσι «θα ευχαριστηθούν καλύτερα το σόου της μητέρας-φύσης».

Ωστόσο, η Κλι τονίζει: «Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο για νεόνυμφους». «Αν και είναι ένα μαγικά όμορφο και ρομαντικό μέρος, υπάρχουν πολλά να κάνει κάποιος σε ένα τόσο μικρό νησί» ξεκαθαρίζει.  «Περάσαμε ώρες κάθε μέρα ψωνίζοντας (το νησί έχει πάρα πολλά κοσμηματοπωλεία) και τα βράδια απολαμβάναμε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή. Γίναμε fans του ελληνικού κρασιού κι έτσι ένα απόγευμα το περάσαμε στο Οινοποιείο Santo Wines. Κι έπειτα από μερικά ποτήρια κρασί, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε προς την Κόκκινη παραλία».

Η Κλι υμνεί την Κόκκινη παραλία και τονίζει: «Με το που φτάσαμε, τα χρώματα της άμμου ανταποκρίθηκαν τις προσδοκίες μας». Παρόλα αυτά, πληροφορεί τους αναγνώστες πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντικρίσουν μια μικρή παραλία και πως θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με νερό διότι στον χώρο δεν υπάρχει αναψυκτήριο. Ωστόσο και πάλι, «άξιζε τον κόπο αυτή η μοναδική εμπειρία». Από το οδοιπορικό στη Σαντορίνη δεν έλειψε ούτε η Μαύρη παραλία η οποία «αν και είναι λιγότερο εντυπωσιακή, είναι μεγαλύτερη από την Κόκκινη και έχει πλήθος εστιατορίων». Τέλος, η Κλι ολοκληρώνει το οδοιπορικό της χαρακτηρίζοντας το νησί «παράδεισο».

Πηγή: aftodioikisi.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τέμπη: Παραίτηση Τριαντόπουλου από υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε «μπάζωμα» επικαλούμενος χωρία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ερχεται η 1η διαβούλευση για το “Masterplan Ύδρευσης” του Δήμου

Δημόσια Διαβούλευση για το Masterplan Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Πότε και που;

Νάξος – Μ.Ι.Υ.Α.: Ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Hμερίδα με θέμα: «Η Συνδρομή της Μ.Ι.Υ.Α. του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στη Λύση του Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας» - Πότε και Που;

Ferryscanner: Δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί για το 2024 οι Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη

Ferryscanner: Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί του 2024

Μ. Βρετανία: Η Νάξος ανάμεσα στα έξι εναλλακτικά νησιά που προτείνουν για το 2025

Η βρετανική εφημερίδα Metro δημοσίευσε κατάλογο με τα μη συμβατικά ελληνικά νησιά που «κερδίζουν τη μάχη με τον υπερτουρισμό»

Πάρος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή Νάουσας

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στην Πάρο – Σε ποια περιοχή θα γίνει

Σαντορίνη: Αποστολή μελετά τα υδροθερμικά συστήματα της καλδέρας και του Κολούμπου

Η αποστολή HYDROMOX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο και την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων για την ευρύτερη περιοχή του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης.

Το ελληνικό νησί που σχεδόν εξάλειψε την άνοια – Τι πίνουν οι κάτοικοί του;

Οι Ικαριώτες είναι μεγάλοι οπαδοί δύο ροφημάτων που μπορεί να τους βοηθούν να παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι τα βαθιά γεράματα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων το Μάρτιο

Μέσα από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων στοχεύει να εξοπλίσει τα μέλη του με πολύτιμες γνώσεις και εργαλεία

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη