Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος: Προσφορές έως και - 40% στα καταλύματα

Νάξος: Προσφορές έως και – 40% στα καταλύματα

|

Η σεζόν δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται προσφορές κυρίως σε πακέτα διακοπών στους ξένους- Δημοφιλείς προορισμοί κατεβάζουν τις τιμές ακόμη και – 60% (Δωδεκάνησα) για τα τέλη Ιουλίου ενώ στη Νάξο οι προσφορές αγγίζουν το 40%

Με προσφορές και εκπτώσεις επιχειρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, είτε απευθείας είτε μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και εξειδικευμένων διαδικτυακών τόπων, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων, προκειμένου να κάνουν τις κρατήσεις για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ», online ταξιδιωτικοί ιστότοποι προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις έως και 60% για διαμονή έως το τέλος του μήνα, ακόμη και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν πακέτα διακοπών με ελκυστικές τιμές που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή ή παροχές με όλα εντός τιμής (all inclusive). Aπό την άλλη, ειδικά σε περιοχές που εμφανίζουν μειωμένη ζήτηση, τη φετινή περίοδο ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε απευθείας επαφή με τους πελάτες προσφέρουν εκπτώσεις ή επιπλέον παροχές.

Τι προέκυψε

Η έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ» μέσω εξειδικευμένων online ταξιδιωτικών ιστότοπων αφορά σε κρατήσεις 2 ατόμων για την περίοδο από 25 έως 30 Ιουλίου (5 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία 3 αστέρων. Στη Ρόδο καταγράφονται εκπτώσεις έως 60%. Για παράδειγμα, ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο διαμονής από τα 1.416 ευρώ στα 523 ευρώ. Στην Κέρκυρα οι τιμές ξεκινούν από 290 ευρώ και δίνονται εκπτώσεις έως 52%. Ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο διαμονής από τα 890 ευρώ στα 425 ευρώ. Στη Χαλκιδική οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ και υπάρχουν εκπτώσεις έως 15%. Ξενοδοχείο δίνει το πακέτο διαμονής από τα 400 ευρώ στα 340 ευρώ. Στη Νάξο οι τιμές ξεκινούν από 376 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις έως 44% με ξενοδοχείο να παρέχει το πακέτο διαμονής από τα 1.120 ευρώ στα 625 ευρώ. Στη Λέσβο οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ, ενώ καταγράφονται εκπτώσεις έως 17% με πακέτο διακοπών να παρέχεται από τα 310 ευρώ στα 260 ευρώ. Στην Εύβοια με έκπτωση 21% παρέχεται πακέτο από τα 256 ευρώ στα 202 ευρώ και στην Κεφαλονιά με έκπτωση 15% από τα 520 ευρώ στα 440 ευρώ. Επίσης, στο Ναύπλιο με έκπτωση 19% παρέχεται πακέτο από τα 310 ευρώ στα 250 ευρώ, ενώ στην Πάργα με έκπτωση 13% από τα 375 ευρώ στα 325 ευρώ.

Αλλά και τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα υπάρχουν γραφεία που έχουν ενσωματώσει στις τιμές 15% έκπτωση στις περιπτώσεις των έγκαιρων κρατήσεων. Επίσης, παρέχουν δωρεάν τη διαμονή για ένα παιδί ή και δύο παιδιά αναλόγως την ηλικία. Επίσης, τα πακέτα all inclusive φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος και στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά ειδικά όταν πρόκειται για οικογένειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, Λύσανδρο Τσιλίδη, αυτό που πρέπει να εξετάζουν οι τουρίστες όταν κάνουν τις κρατήσεις τους είναι αν το ταξιδιωτικό γραφείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας. Σε ό,τι αφορά τους διαδικτυακούς τόπους, τονίζει ότι θα πρέπει να εξετάζουν αν διαθέτουν Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων και συνιστά να μην αγοράζουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δεν έχουν άδεια τουριστικού πρακτορείου.

Ενδιαφέρον από ξένους

Σε έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της «Κ» το διεθνές site αναζήτησης κρατήσεων της Trivago, με έδρα στο Ντίσελντορφ, οι δέκα ελληνικοί προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις την περίοδο του Αυγούστου από το εξωτερικό είναι η Σαντορίνη, η Αθήνα, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Πάρος και η Χαλκιδική. Οι αναζητήσεις έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Ιουνίου για ταξίδια με τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης και 31ης Αυγούστου. Οι χώρες από τις οποίες έχει προκύψει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επισκέψεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο, είναι η Ιταλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Ρουμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Καθημερινή


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.