Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος & Μικρές Κυκλάδες: ΣΚΑΪ Ημέρα 2η και ... Αισιοδοξία για την...

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: ΣΚΑΪ Ημέρα 2η και … Αισιοδοξία για την σεζόν για την 15η Ιουνίου

|

Στις υπέροχες Μικρές Κυκλάδες βρέθηκε ο ΣΚΑΪ χθες Τρίτη 26 Μαϊου, στην δεύτερη ημέρα του οδοιπορικού του στη… γειτονιά μας (όπου, θυμίζουμε, βρίσκεται ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου) σε έξι (!!!) συνδέσεις και με χρόνο άνω των 45 λεπτών (!!!) – δείτε τα video

 

Καθώς η εστίαση και ο τουρισμός επανέρχεται στην κανονικότητα τα νησιά προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους τουρίστες. Ο ΣΚΑΪ και η Μαρία Αναστασοπούλου (με την αρωγή της ΕΑΣ Νάξου) κάνουν οδοιπορικό στη νησιωτική Ελλάδα που προετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νάξος

Στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας η κανονικότητα, άρχισε να επιστρέφει, στο λιμάνι της Νάξου.

Εδώ και 70 μέρες περίμεναν οι Ναξιώτες να δουν αυτή τη στιγμή. Πλοίο από τον Πειραιά έδεσε στο λιμάνι του νησιού. Το Blue Star Naxos, με δρομολόγιο Πειραιά, Πάρο, Νάξο, Αστυπάλαια, Δονούσα, έφτασε στο νησί. 

Δεκάδες επιβάτες επέστρεψαν στο νησί, είτε επειδή έμεναν εκεί, και η καραντίνα τους βρήκε στην Αθήνα, είτε για να πιάσουν δουλειά ενόψει καλοκαιριού.

Ηρακλειά

Στις μικρές Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Ηρακλειά ο κορωνοϊός δεν έφτασε ποτέ. Όλοι κάνουν ό,τι μπορούν, για να μην έρθει ούτε το καλοκαίρι.

Μια νοσοκόμα είπε: «Εδώ στο νησί όχι, δεν είχαμε τίποτα, έχουμε πάρει τις προφυλάξεις από την αρχή της επιδημίας, έχουμε μειώσει τις επαφές με τον έξω κόσμο.» 

Επίσης, άνοιξαν και τα καφενεία του νησιού με αντισηπτικά και αποστάσεις στα τραπέζια.

skai02.jpg

Η μεγαλύτερη αγωνία για τα μικρότερα νησιά είναι τι θα γίνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην περίπτωση ύποπτου κρούσματος. 

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός του ιατρείου της Ηρακλειάς όσοι εισέρχονται βάζουν αντισηπτικό. Στη συνέχεια ο γιατρός παίρνει ένα μικρό ιατρικό ιστορικό για επαφές, εξωτερικό και συμπτώματα.

Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί πώς να διαχειριστεί ένα πιθανό κρούσμα κορωνοϊού, πώς να παίρνει δείγματα, πώς να διακομίζει ασθενείς σε νοσοκομεία αναφοράς, αν χρειαστεί και πώς να κάνει ιχνηλάτηση επαφών.

Ο Γιώργος Κουφόπουλος Αγροτικός Ιατρός στην Ηρακλειά είπε: «Σε ένα τέτοιο μέρος είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο. Γιατί, ναι μεν, μπορεί να γίνει η ιχνηλάτηση, αλλά μάλλον θα είναι πολλά τα άτομα και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι αναμένουν τις τελικές οδηγίες για να δουν αν τους συμφέρει να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Θεοφάνης Γαβαλάς Ξενοδόχος είπε: «Θα πρέπει να πάρουμε όλοι ατμοκαθαριστές, προστατευτικά για τα παπούτσια, αντισηπτικά παντού, μάσκες, ποδιές…»

Παρότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας κ του Λιμενικού, δεν ήταν τόσο εντατικοί, εδώ στις Μικρές Κυκλάδες, όπως ήταν σε όλη την υπόλοιπη χώρα, λόγω των συνθηκών, όπως μας λένε οι κάτοικοι, τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

skai03.jpg

Σχοινούσα

Και στη Σχοινούσα, οι επαγγελματίες του νησιού έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τραπέζια σε διάταξη με αποστάσει, προμήθειες έτοιμες και απεριόριστη όρεξη για δουλειά στα καταστήματα εστίασης. Αυτό που απομένει τώρα είναι τα μαγαζιά να γεμίσουν κ με κόσμο.

Σε άγνωστα νερά βαδίζουν και οι καπετάνιοι που έκαναν εκδρομές στις Μικρές Κυκλάδες.

Κουφονήσι

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Κουφονήσι. Όπως λένε οι ξενοδόχοι, και εδώ στο Κουφονήσι, τα τηλέφωνα τους, τις τελευταίες ημέρες, έχουν αρχίσει να χτυπούν, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν ικανοποιητικές κρατήσεις. Αυτό που στοχεύουν τώρα είναι η παράταση της τουριστικής σεζόν.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος είπε πως από τις 15 Ιουνίου κ μετά, τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα, και πιστεύει ότι θα πάνε πολύ καλά.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν πώς και πώς να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να φιλοξενήσουν πελάτες.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.