Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος - Ιούνιος 2022: Αύξηση αναζητήσεων για διαμονή στο 55% σε σχέση...

Νάξος – Ιούνιος 2022: Αύξηση αναζητήσεων για διαμονή στο 55% σε σχέση με το 2019

|

Η Νάξος αποελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για τους Αμερικανούς τον Ιούνιο του 2022… Η εικόνα σε σχέση με το 2021 και το 2019… Τι συμβαίνει σε Σαντορίνη και Μύκονο 

Ισχυρό ενδιαφέρον υπήρξε στις διαδικτυακές αναζητήσεις για 7 ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος,  Ρόδος, Ελούντα) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Tourix, που έχει διαμορφώσει τον Δείκτη Ανάκαμψης, με βάση τον οποίο υπολογίζεται η ποσοστιαία μεταβολή του όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων που γίνεται διεθνώς για διαμονή σε έναν προορισμό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά και με το 2019 που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό.

Ιδού τι δείχνουν τα στοιχεία για τους 7 προορισμούς:

Κυκλάδες 

ΝΑΞΟΣ

naxosjune2022.jpgΗ Νάξος έχει μεγάλη ποσοστιαία άνοδο σε σχέση με το 2019. Παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο κατά 55% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 92% σε σχέση με το 2021.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο το πρώτο εξάμηνο του 2022 είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ιταλία να συμπληρώνει τη τετράδα.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση όγκου αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 71%), Γερμανία (αύξηση 55%) και Γαλλία (53% αύξηση).

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

santorinijune2022.jpgΓια το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη κατά 42% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 103% σε σχέση με το 2021. 

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη για το 2022 είναι με διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, και η Ιταλία.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 σημειώνουν η Γαλλία (αύξηση 89%) και οι ΗΠΑ (αύξηση 66%).

 

ΜΥΚΟΝΟΣ

 mykonosjune2022.jpgΤο νησί της Μυκόνου παρουσιάζει αυξημένο όγκο αναζητήσεων σε σχέση με διαμονή από τις περισσότερες χώρες παρακολούθησης. 

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Μύκονο για το 2022 είναι ι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, με τις Γερμανία και Γαλλία να συμπληρώνουν τη πεντάδα. 

Συγκριτικά με το 2019, το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 46%, και αύξηση κατά 94% σε σχέση με το 2021.

Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 86%),οι ΗΠΑ (αύξηση 75%) και η Γερμανία (αύξηση 60%).

Δωδεκάνησα 

ΡΟΔΟΣ

Παραμένει σε σημαντική άνοδο η τουριστική ζήτηση για το νησί της Ρόδου. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουμε αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Ρόδο κατά 73% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 152% σε σχέση με το 2021. Οι κορυφαίες χώρες με σημαντική διαφορά βάσει αναζητήσεων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, ακολουθούν η Γαλλία και η Ολλανδία. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν η Γερμανία (αύξηση 99%), η Γαλλία (αύξηση 69%) και η Ολλανδία (αύξηση 64%).

Κρήτη 

ΕΛΟΥΝΤΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα κατά 65% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 107% σε σχέση με το 2021. Οι 2 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Αξίζει να επισημανθεί, ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν η Γερμανία (αύξηση 121%),  η Αυστρία (αύξηση 97%) και η Ελβετία (77%).

Υπόλοιπη Ελλάδα

 ΑΘΗΝΑ

Για το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στην Αθήνα κατά 65% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 258% σε σχέση με το 2021.  Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για το 2022 είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Συγκριτικά με το 2019, Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2022, είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 101%), Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 75%) και Γερμανία (αύξηση 71%). 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη για το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρουσιάζει αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 51% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 239% σε σχέση με το 2021. Οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη για το 2022 είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Ρουμανία να ακολουθεί λίγο πίσω στη τέταρτη θέση. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν οι ΗΠΑ (αύξηση 65%), η Γερμανία (αύξηση 47%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 37%).

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος TourixAnalytics, της εταιρείαςTourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων και του ανθρώπινου δυναμικού της για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 14.000 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Ελούντα και τη Ρόδο:https://analytics.tourix.gr/


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηλωσία 2025: Το Φιλώτι γεμίζει ποδήλατα στη μνήμη του Ιουλιανού Μουστάκη

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα Φιλωτίου για μια μοναδική διαδρομή μέσα στο καλοκαιρινό τοπίο.

Μύκονος: Λύση στο πρόβλημα στέγασης για γιατρούς με κοινωνική προσφορά και ΣΔΙΤ

Δωρεά 16 διαμερισμάτων από την οικογένεια Δακτυλίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου – Μοντέλο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι παρούσα» – Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση σε υποδομές και ιστορικούς συλλόγους

Από το Καυτανζόγλειο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το Αλεξάνδρειο και τον Άρη – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στηρίζει έργα και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού