Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος, εκεί όπου οι σερβιτόρες χορεύουν στη παραλία

Νάξος, εκεί όπου οι σερβιτόρες χορεύουν στη παραλία

|

Εξαιρετικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail για τη Νάξο με βασικό θέμα τι άλλο από τη φιλοξενεία και τίτλο “Σερβιτόρες που χορεύουν και έρημες παραλίες, πού αλλού; Στην Ελλάδα”

Ένα διαφορετικό αφιέρωμα στην Ελλάδα κάνει η Daily Mail. Όπως γράφει η εφημερίδα μέσα από την ιστοσελίδα της, η Ελλάδα μπορεί να έχει χάσει τα πάντα, όχι όμως και τη φιλοξενία της. O δημοσιογράφος της Κάιλ Στάιμπ επισκέφθηκε τη Νάξο καταγοητεύτηκε και μετέφερε στο βρετανικό κοινό την εμπειρία του. Να σημειώσουμε ότι ο δημοσιογράφος έμεινε στο ξενοδοχείο Hotel Grotta και όπως ήταν λογικό ο Δημήτρης και η Νίκη – οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου – ανέλαβαν με ιδιαίτερη επιτυχία την ξενάγηση στη Νάξο κερδίζοντας τις εντυπώσεις…

 «Τη δεύτερη νύχτα στο νησί, ο ξενοδόχος (σ.σ. ο Δημήτρης) επέμεινε να πάμε όλοι μαζί για φαγητό στην παλιά πόλη. Ενώ τρώγαμε μας μιλούσε για την ιστορία του νησιού και ταυτόχρονα μας είπε ότι θα ‘πρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε τις θρυλικές πίτες της… μαμάς του (σ.σ. της κυρίας Μαρίας που είναι μοναδικές) . Αυτό κάναμε και ήταν πεντανόστιμες.

Η Νάξος έχει 20.000 μόνιμους κατοίκους. Είναι πολύ γόνιμο νησί, ενώ είναι πλούσιο σε μάρμαρο κι αυτό προσφέρει μια ευμάρεια στους κατοίκους, πέραν του τουρισμού.

Υπάρχουν λόφοι για αναρρίχηση, μοναστήρια άξια να τα επισκεφθεί κανείς και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερη δράση, υπάρχει και σχολή θαλάσσιων σπορ στον Άγιο Γεώργιο. Οι συνθήκες εκεί είναι ιδανικές για wind-surf», γράφει ο Στάιμπ.

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail περιγράφει και μια έξοδό του στο ενετικό κάστρο στην παλιά πόλη. «Έπαιζαν παραδοσιακή μουσική και χόρευαν με τις παραδοσιακές στολές τους μαζί με τους τουρίστες. Η φίλη μου χόρευε έξαλλα μαζί με τους σερβιτόρους!».

Ο ενθουσιασμένος από τις διακοπές του στην Ελλάδα Βρετανός αναφέρθηκε και στην εξόρμησή του στη Σχοινούσα: «Υπάρχουν τέσσερα γειτονικά νησιά τα οποία μπορείς να επισκεφθείς με πλοίο. Εμείς πήγαμε στη Σχοινούσα. Η Σχοινούσα είναι ιδανική επιλογή που δεν θέλουν και πολλά, απλά να χαλαρώσουν. Σίγουρα εκεί δεν θα δείτε σερβιτόρους να χορεύουν, αλλά θα λατρέψετε το τοπίο και την έλλειψη δρόμων! Η παραλία Τσιγουρί είναι εκεί που κάνουν τις βουτιές τους οι κάτοικοι της Σχοινούσας και η μοναδική του νησιού με μπαρ και εστιατόριο».

Ο δημοσιογράφος αναφέρει και σε κάποια βόλτα που έκανε με καραβάκι στη Νάξο λέγοντας ότι έτσι είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει σκοτεινές σπηλιές και αν επισκεφθεί μικροσκοπικές εκκλησίες σε απομακρυσμένους λόφους.

Αναφέρεται επίσης στην αγαπημένου του παραλία στη Νάξο που δεν ήταν άλλη από τον Άγιο Προκόπιο. «Μου άρεσε ιδιαίτερα ο κύριος που πουλούσε ντόνατς και πήγαινε πάνω κάτω προσφέροντας φρέσκα ”ντόοοοοοονατς”».

Τέλος αναφέρεται στην επίσκεψή του στο ιερό της Δήμητρας σημειώνοντας ότι η Νάξος προσφέρει πολύ περισσότερα από αμμώδεις παραλίες και ήλιο… 

Φωτογραφία: pixabay.com, newmoney.gr

Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο από την αγγλική εφημερίδα 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.